Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITIC: Guvernul Ciucă a aprobat rectificarea bugetară / CEC primește un împrumut de 1,4 miliarde de lei / S-au tăiat bani de la Transporturi, Agricultură, Economie, Digitalizare / 

Breaking News:

UDMR respinge și noua variantă de desfiinţare a SIIJ. Csoma Botond: „Nu prezintă garanţii”

UDMR nu este de acord nici cu noua variantă de desfiinţare a Secţiei speciale de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), propusă marți de ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a declarat, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că varianta „nu prezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor”.


„N-am ajuns la niciun consens nici astăzi cu privire la SIIJ, avem viziuni diferite. Sunt două probleme cu propunerea făcută de domnul ministru, în viziunea noastră. Prima problemă este că, în cazul magistraţilor de la Înalta Curte, nu ai unde să muţi urmărirea penală, pentru că nu există posibilitate. Şi asta am discutat şi la Camera Deputaţilor, când această propunere a fost în lucru, şi această problemă am supus-o atenţiei colegilor. O altă problemă este că judecătorul sau procurorul poate să solicite ca urmărirea penală să fie făcută de un alt parchet. Era o variantă mai bună dacă nici nu începea acel parchet (…). Din aceste două motive n-am acceptat această propunere, pentru că propunerea respectivă, în opinia noastră, nu reprezintă garanţii reale pentru independenţa judecătorilor”, a precizat Csoma Botond.

El a susţinut că UDMR „nu face troc politic pe SIIJ”.

Stelian Ion, o nouă variantă de desființare a Secției Speciale: Doar dosarele de corupție la DNA
153 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv