Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cîțu propune PSD și USR un armistițiu politic, pentru ca Guvernul minoritar Ciucă să fie votat de Parlament /

Breaking News:

UPDATE! 87 de percheziţii la sediile DELGAZ GRID din 20 de judeţe şi Bucureşti

UPDATE: DELGAZ GRID, compania din grupul E.ON România care gestionează reţeaua de gaze şi electricitate, transmite că sprijină investigaţia autorităţilor, prin furnizarea rezultatelor unei anchete interne din 2019.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, percheziționează, miercuri, sediile din 20 de județe și București ale societăţii de distribuţie de gaze DELGAZ GRID, într-un dosar de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Cele 87 de percheziţii se efectuează în „judeţele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în municipiul Bucureşti (2), la sediul unei societăţi comerciale care are ca şi obiect principal de activitate distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte, precum şi la punctele de lucru ale acesteia”, se menţionează în comunicatul IPJ.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale.

„Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% . Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare instituţia care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale”, se arată în comunicat.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv