Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Cherecheș a fost capturat de polițiștii din Germania, la Augsburg / El se află în arest și urmează să fie extrădat / ACTUALITATE: Iohannis pleacă în Dubai de Ziua Națională a României; a devansat recepția de la Cotroceni / POLITICĂ: Iohannis a promulgat noua lege a pensiilor / POLITICĂ: Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu, la solicitarea DNA în dosarul vaccinurilor / 

Breaking News:
Un escroc a condus timp de o lună cel mai important organism de verificare a traseului banilor evazionați!

UPDATE! Orban a semnat sau nu „ca primarul” numirea lui Baranga la șefia Oficiului de Combatere a Spălării Banilor?

UPDATE 11 octombrie, ora 19.00:  ORNISS transmite, într-un comunicat, că Baranga „nu a îndeplinit niciodată şi sub nicio formă calitatea de adjunct al conducătorului Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Contractul individual de muncă al lui Laurenţiu Baranga cu ORNISS a fost suspendat în perioada 01.10.2016 – 30.09.2019, iar începând cu data de 01.10.2019, a încetat. Deci, practic, în ultimii 4 ani calendaristici, domnul Baranga Laurenţiu nu a mai avut nicio legătură cu ORNISS”.

Numai că Laurențiu Baranga scrie în declarațiile de avere din 2010, 2011, 2012 și 2013 că este director adjunct la ORNISS, documente ce pot fi consultate pe site-ul Agenției Naționale de Integritate și sunt vizate ca fiind conform cu originalul de Dumitru Cristiana, director de resurse umane.

UPDATE, ora 15.50, 11 octombrie. Laurențiu Baranga a fost plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Decizia Judecătorie Sectorului 5 poate fi atacată de procurori.

UPDATE, ora 23.00, 10 octombrie. Poliția anunță că escrocul Laurențiu Baranga a fost reținut de procurori pentru 24 de ore, după 7 ore de audieri.

Masonul Baranga a înșelat sau nu vigilența serviciilor secrete, timp de 11 ani?

Nu au știut Liviu Maior, Coldea, Predoiu, Pahonțu și acum Hellvig ce fel de hram poartă șarlatanul Baranga, sau le-a convenit că au la mână un om cu „scheleți în dulap”, pe care să-l manipuleze în folosul lor sau al unor Grupuri de Interese în  funcții importante deținute de masonul escroc?

SRI, SIE și DGIPI i-au informat pe președinții României, Traian Băsescu și Klaus Iohannis, și pe premierii Boc și Orban, care l-au numit pe șarlatanul Baranga la ORNISS și ONPCSB?

În acestă dimineață de sâmbătă tomnatică, o știre cu adevărat serioasă și extrem de importantă pentru lupta împotriva CORUPȚIEI a „rupt” NET-ul: percheziții la locuința lui Laurențiu Baranga, proaspăt numit de premierul Ludovic Orban în funcția de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cu rang de secretar de stat.

La ora 11.00, Baranga a demisionat și urma să fie adus la audieri.

Masoneria sau bătălia dintre SIE și SRI
Comunicatul Poliției Române:

„La data de 10 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, efectuează o percheziție domiciliară, în municipiul Râmnicu Vâlcea. Activitatea se desfășoară la domiciliul declarat al unui funcționar public, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune (…)

Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea și menținerea în eroare a mai multor instituții publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate și care ulterior au fost desființate de către instanțele judecătorești competente.

Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcție importantă în cadrul unei instituții publice, activează în cadrul unor instituții de învățământ superior, iar în prezent deține o funcție publică de rang înalt.

Prejudiciul reclamat până în prezent este de peste 640.000 de lei, reprezentând indemnizațiile brute încasate de la unii angajatori, urmând a fi completat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză.

Persoana cercetată va fi condusă la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru desfășurarea activităților specifice de urmărire penală.”

Download (PDF, 162KB)

Iar potrivit CV-ului, Baranga a promovat bacalaureatul la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din București, la vârsta de 32 de ani. Ulterior, acesta obținut mai multe titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

Ce a falsificat Baranga? În primul rând Diploma de Bacalaureat! Dar și alte documente care au dus la un prejudiciu de 640.000 de lei.

Orban și Cîțu au semnat numirea lui masonului Baranga
Adjunct la șefia ORNISS, timp de 11 ani, fără să-l deranjeze nimeni…

Barnaga a fost numit la conducerea Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor la începutul lunii septembrie a.c, prin decizie a premierului Ludovic Orban.

Anterior, Baranga a deținut funcția de director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS). A fost numit la ORNISS în iulie 2009, în timpul Guvernului Boc, pe vremea când PDL a guvernat împreună cu PSD și PC (până în octombrie 2009). Baranga a ocupat, pe rând, funcțiile de consilier, adjunct şef de serviciu şi director adjunct al ORNISS.

Iată ce activități și responsabilități a avut Baranga la ORNISS, potrivit CV-ului: „Managementul informațiilor, elaborare și implementare de standarde naționale de securitate principale, elaborare de sinteze si strategii privind evoluția și dezvoltatrea Sistemului Național de Protecție a lnformațiilor Clasificate, verificarea implementării Standardelor și a măsurilor de securitate destinate protecției informațiilor clasificate, activități de management al proiectelor”.

Orban l-a schimbat abia după 10 luni pe omul lui Dragnea numit de Carmen Dan la șefia Oficiului de Combatere a Spălării Banilor

La fel ca PSD, PNL a instalat tot un neprofesionist manevrabil la șefia celui mai important organism de verificare a traseului banilor evazionați!

Președintele Klaus Iohannis nu a comentat numirea lui Baranga, dar Hellvig e omul lui…
Probleme ținute la secret

De aici începe problema de fond, pe care SECUNDA o ridică în discuție: cum a fost posibil ca un astfel de ESCROC să fie numit în funcții importante, ultima fiind cea de președinte al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor?

Este doar premierul Orban vinovat de numirea șarlatanului Baranga – funcția ocupată de acesta având rang de secretar de stat? Sau…

Ei bine, NU!

În cazul de față, pe masa premierului sunt depuse tot felul de propuneri. Acestea vin din partea:

 • unor lideri de partid;
 • miniștri;
 • președintelui țării;
 • servicii secrete
 • Grupuri de Interese, iar în acest caz și
 • din partea Grupului Organizat ce poartă numele pompos de Masoneria Română!

Dar INDIFERENT de CINE propune și CINE apasă mai mult pe pedala NUMIRII, omului propus i se ÎNTOCMEȘTE o MAPĂ PROFESIONALĂ și un RAPORT, de către SRI – acum condus de fostul PNL-ist Eduard Hellvig.

În MAPA PROFSIONALĂ sunt depuse toate actele care demonstrează studiile și activitatea de până atunci a viitorului numit în funcție. De asemenea, se regăsesc toate „bilele albe” și “bilele negre” legate strict de activitatea profesională: aprecieri, promovări și pedepse.

În aceste cazuri de NUMIRI în FUNCȚII ÎNALTE în STAT – cazuri SPECIALE -, în alcătuirea MAPEI PROFESIONALE nu se ia de bună ce acte depune candidatul. Cei care ÎNTOCMESC MAPA PROFESIONALĂ au OBLIGATȚIA LEGALĂ să verifice „la sânge” documentele care dovedesc studiile și activitatea lucrativă a candidatului.

În baza acestor DOCUMENTE, cei care ÎNTOCMESC MAPA PROFESIONALĂ depun la dosar o RECOMANDARE de NUMIRE sau, după caz, O RESPINGERE.

Simultan, SRI depune un RAPORT ce are ca temă posibila atingere de către candidat a Siguranței Naționale. Iar cum Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor face parte din SISTMUL de luptă împotriva CORUPȚIEI și a EVAZIUNII FISCALE, Edurad Hllvig avea OBLIGAȚIA LEGALĂ să-I înainteze premierului Orban un astfel de RAPORT – care putea să fie favorabil sau nu!

Hellvig și Iohannis

Așadar, iată primul set de întrebări:

 • Cine a apăsat la maxim pedal de NUMIRE și l-a susținut pentru numire pe Laurențiu Baranga?
 • Cine a întocmit/semnat MAPA PROFESIONALĂ și ce RECOMANDARE a făcut?
 • Ce RECOMANDARE conține RAPORTUL lui Eduard Hellvig – SRI?
 • Ce RECOMANDARE a făcut secretarul general al Guvenului, Antonel Tănase?

Al doilea set de întrebări îl privesc pe premier:

 • Orban a primit/citit MAPA PROFESIONALĂ și RAPORTUL SRI?
 • Orban a ținut cont de RECOMANDĂRI?
 • Orban a avut o discuție cu Laurențiu Baranga înainte de semnarea decretului de NUMIRE?

P.S.1. Indiferent de răspunsuri, este foarte clar că INDIVIDUL care a susținut în fața premierului NUMIREA lui Baranga este un măr otrăvit și trebuie expus opinei publice. Altfel, premierul Orban este vinovat 100% pentru NUMIREA unui impostorîn fruntea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

P.S 2. Este vorba cumva despre ignorarea, de către Ludovic Orban, a unor informații din MAPA PROFESIONALĂ care nu îl calificau pe Baranga pentru această funcție?

Să ne amintim că și președintele Klaus Iohannis le-a numit în 20 februarie a.c., în ciuda avizului negativ al CSM, pe Gabriela Scutea procuror general al României și pe Giorgiana Hosu procuror-șef la DIICOT – aceasta din urmă fiind nevoită să demisioneze după ce soțul ei, Dan Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru corupție:

Iohannis le-a numit procuror-șef pe Gabriela Scutea și Giorgiana Hosu, în ciuda avizului negativ al CSM
Predoiu, umilit de CSM: Secția pentru procurori, aviz negativ pentru Giorgiana Hosu și Gabriela Scutea
VIDEO. Iohannis justifică în mod surprinzător numirea șefilor de parchete: Avizul CSM-ului mi s-a părut parţial destul de superficial
USR îi amintește lui Iohannis ce a promis: Într-o Românie normală, procurorii șefi NU pot fi numiți fără avizul CSM
Orban îi ia apărarea lui Iohannis: Și Kovesi a avut aviz negativ de la CSM
Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT, după ce soţul ei a fost condamnat la închisoare
Iohannis o scaldă în privința criticilor CE pe tema numirii lui Scutea și Hosu fără avizul CSM

Și, totuși, insistăm pe faptul că Baranga a rezistat timp de 11 ani la  Oficiul Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS), fără să-l deranjeze nimeni, în timpul Guvernului PDL-PSD-PC condus de prim-ministrul Emil Boc, în 2009 – anul numirii lui Baranga), guvernelor PSD conduse de Ponta (din mai 2012 până în noiembrie 2015), dar și a guvernelor PSD și impuse de Dragnea și conduse de premierii Grindeanu, Tudose și Dăncilă (din ianuarie 2017 până în octombrie 2019).

Dar să nu uităm nici de Guvernul Cioloș (noiembrie 2015 – decembrei 2016)…

S-a știut în public cine este Baranga? Da! Presa a scris. Iată câteva titluri de ziare care demonstrează activitatea de impostor a lui Laurențiu Baranga:

Oficial, Facultatea de Ştiinţe şi Tehnologie Alexandria este condusă de decanul Conf. univ. dr. Ioana Panagoreț şi de directorul Departamentului de Stiinte si Inginerie – Conf. univ.dr. Laurentiu Baranga
Masonul serviciilor secrete Laurenţiu Baranga, acuzat de incompatibilitate şi abuz
Traseul noului șef de la Combaterea Spălării Banilor. De la service auto la BAC la 32 de ani, două doctorate și mason „în adormire”
125 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv