Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare / Fără mască pe stradă / O oră în plus la restaurante și magazine / Pot circula noaptea și cei nevaccinați / Restaurante deschise în noaptea de Crăciun și Revelion / Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile, din 9 decembrie până pe 8 ianuarie 2022 / 

Breaking News:
După 12 ore de percheziții și 5 ore de audieri, cel care a orchestrat greva de la metrou a fost lăsat liber

VIDEO. Cel mai bogat lider sindical, Ion Rădoi, a fost plasat sub control judiciar de procurorii DNA

După mai bine de 5 ore de audieri și în urma a 12 ore de percheziții la reședința sa din Sinaia, liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Rădoi, cel mai bogat din breaslă, cu câștig lunar mai mare decât al președintelui Klaus Iohannis, a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile, de procurorii DNA.

Zeci de susținători l-au așteptat pe Rădoi la ieșirea din sediul DNA, scandând „Libertate!” și îmbrâncindu-i pe jurnaliști.

Rădoi a ieșit la ora 23.45 și a fugit până la mașină.

Infracțiuni

Rădoi este acuzat de infracțiunile de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată, și șantaj, privind modul în care au fost exploatate și administrate spațiile comerciale din stațiile de metrou, în perioada septembrie 2018 – iulie 2021, când nu mai existau contracte.

Procurorii au făcut percheziții la locuința lui Rădoi, la sediul Sindicatului Liber din Metrou și la sediile primăriilor sectoarelor 3 și 5, conduse de Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone.

Dosarul a fost deschis în urma plângerilor penale depuse de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, după protestul din 26 martie de la metrou, dar și ulterior.
Blocarea metroului bucureștean timp de aproape o zi a generat o pagubă directă de circa 2,8 milioane de lei, a anunțat ulterior Metrorex.
Amintim că, la începutul lunii aprilie, Metrorex a început, cu sprijinul primăriilor de sector, demolarea spațiilor comerciale din gurile de metrou, administrate de sindicatul condus de Ion Rădoi, care încasa 75% din chirii.

Singurele sectoare în care chioșcurile din metrou nu au fost demolate sunt 3 și 5, primarii Robert Negoiță și Cristian Popescu Piedone refuzând acest lucru.

Cătălin Drulă: „Un cartel se destructurează și cu ranga”

AVERE și POLITICĂ

Ion Rădoi este cel mai bogat lider de sindicat: potrivit celei mai recente declarații de avere, depuse în 2020, el a avut un venit, în anul anterior (2019), de 227.882 de lei – adică 19.000 de lei (3.857 de euro) lunar, mai mult decât președintele Klaus Iohannis, care câștigă 3.041 de euro/lună.Remunerația lui Ion Rădoi o depășește și pe cea a directorului general al Metrorex și a șefilor de servicii din companie care câștigă net aproximativ 2.800 de euro, respectiv 2.300 de euro.

4 terenuri, un apartament și 3 case
Ion Rădoi deține 4 terenuri (cumpărate în perioada 2001-2004, cât a fost deputat): unul agricol în Giurgiu, unul forestier, unul intravilan și unui extravilan.
 
Rădoi are și un apartament în București, o casă de vacanță în Dâmbovița, una în Sinaia – obținută în urma divorțului – și o casă de locuit în Giurgiu, moștenită în urma decesului părinților.
În declarația de avere, Ion Rădoi a mai notat că deține o mașină marca Audi A6 din 1999 și ceasuri și bijuterii în valoare de 6.500 de euro.
Cel mai bogat lider de sindicat
Rădoi este de 20 de ani în fruntea sindicatului de la metrou.
Însă s-a „dedulcit” și la politică. A fost deputat în legislatura 2000-2004 din partea PDSR – actualul PSD. 
 
Ulterior, Rădoi a fost ales senator în circumscripţia electorală nr. 19 Giurgiu, pe listele Uniunii Naţionale PSD+PUR, fiind desemnat vicepreşedinte al Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială.

Până în 2010, el a condus organizația PSD din Giurgiu, de unde a fost înlăturat de Marian Vanghelie.

40 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv