Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: Violeta Alexandru a finalizat proiectul OUG privind șomajul tehnic pentru bugetari / „Avem prima variantă, luni vom avea varianta finală” / BUSINESS: Dacia reia producția, după Paști / CORONAVIRUS: 441 de cazuri noi, 5.202 în total / Numărul deceselor: 246 / 

Breaking News:
 
A stat mai puțin de 24 de ore în arestul Poliției Capitalei

VIDEO. Mircea Beuran, plasat în arest la domiciliu. Un judecător a respins cererea DNA de a-l ține după gratii

Mircea Beuran a fost plasat în arest la domiciliu, vineri, după ce un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul București a respins cererea DNA de arestare preventivă a acestuia.

Chirurg și profesor universitar, Beuran fusese reținut de procurori, joi seară, și dus în arestul Poliției Capitalei. După o noapte ”pe țambal”, el a fost prezentat instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Magistratul de la TB nu a considerat însă că Beuran poate împiedica mersul anchetei, astfel că a decis eliberarea lui.

La ieșirea din arestul Poliției Capitalei, Beuran a declarat: ”Vă mulțumesc și vă rog să mă lăsați să mă duc acasă să mă odihnesc și după aceea o să stăm de vorbă”.

Fost ministru al Sănătății în Guvernul Năstase, medicul Mircea Beuran este acuzat că a luat mită 10.000 de euro de la un alt medic, de la Spitalul de Urbență Floreasca, căruia i-a promis că va scoate la concurs pentru el un post de asistent universitar. 

Procurorii DNA spun, în referatul în care au propus arestarea preventivă a chirurgului, că acesta ar fi primit cei 10.000 de euro mită într-o cutie de cadouri în valoare de 35 de lei, potrivit Mediafax. De asemenea, procurorii au invocat și existența unor interceptări în dosar, spunând că acestea arată că medicul ar putea săvârşi noi fapte de corupţie.
 
“Inculpatul este o persoană deosebit de influentă în domeniul medical şi universitar şi, drept urmare, îşi poate exercita această influenţă asupra diferitelor persoane care au cunoştinţă despre săvârşirea faptelor sau care sunt implicate în săvârşirea acestora. Măsura arestării preventive se impune şi în vederea prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni de către inculpat, date fiind funcţiile pe care le deţine, persoana inculpatului fiind pretabilă, astfel cum rezultă şi din interceptări, la săvârşirea unor noi fapte de corupţie”, scrie în referatul DNA.

Anchetatorii mai arată în referat că medicul Beuran deţine funcţii publice și de aceea fapta pentru care este acuzat decredibilizează sistemul medical şi universitar și alterează valorile sistemului medical.

139 Shares