Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Amnistie Penală Mascată pentru Dragnea! Tăriceanu, cu buza umflată!

DOCUMENT din PARLAMENT! Art. 154 – Termenele de prescripţie a răspunderii penale – o nouă variantă clocită de Dragnea, Iordache, Nicolae și Nicolicea în Parlament; face toți banii furați de hoții care ne conduc țara!

De mai mult timp, se tot vorbește intens de o amnistie penală și fiscală ce urmează să fie dată prin OUG de Guvernul Dăncilă.

Și aflăm că principalii beneficiari vor fi penalii din PSD-Dragnea și ALDE-Tăriceanu, dar și cei care sunt arondați în PNL-Orban, ProRomânia-Ponta și PMP-Băsescu.

“Gargamel” și „Ciordache” – un guvernant și un ales, două slugi perfecte pentru pușcăriabili

SECUNDA vă spune că în acest moment un lucru este foarte SIGUR: deja se dă o AMNISTIE PENALĂ MASCATĂ cu ajutorul unei decizii a CCR; apoi va veni una definitivă, după ce Parlamentul va vota modificarea Articolului 154 din Codul Penal.

Pentru Dragnea este clară amnistia – veți vedea de ce! -, dar nu e clar dacă va fi și pentru alți penali politici care așteaptă în toată țara mult promisa menevră de a scăpa de pușcărie!

În acest context, vom putea înțelege divergențele dintre Dragnea și Tăriceanu privind răspunsul la întrebarea: “Cine dă amnistie penală și/sau fiscală?”, Guvernul sau Parlamentul?

Și vom mai înțelege lupta dintre Dragnea și Tăriceanu privind candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019, în “lumina” amânării ridicării sau nu a imunității senatorului Tăriceanu. Pentru că, fără pesediști, Tăriceanu își pierde imunitatea în Senat și, implicit, unul dintre puținii AȘI pe care șeful ALDE îi are în negocierile cu Dragnea!

Tărcieanu și Dragnea

Dosarele lui Dragnea

După cum se știe, Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 2 ani de pușcărie cu suspendare, mai este cercetat sau trimis în judecată în următoarele dosare penale:

  • Dosarul Tel Drum – încă în instrumentare la DNA;
  • Dosarul “Bombonica” – în apel după ce a primit la instanța de fond 3 ani și 6 luni de pușcărie cu executare.
Dosarul Tel Drum

În dosarul Tel Drum, Liviu Dragnea a comis în perioada 2001 – 2009 deturnarea a 21 de milioane de euro din fonduri europene și 31 de milioane de lei din cofinanțarea de la statul român – atenție, în guvernele Năstase și Tăriceanu! Conform Calendarului Gregorian adoptat în România acum 100 de ani (martie 1919), noi suntem în 2019, adică la 9 ani de la comiterea infracțiunilor de către Liviu Dragnea.

Ce înseamnă această diferență de 9 ani din punct de vedere penal? Iată răspunsul, conform legilor în vigoare:

13 noiembrie 2017  Nr. 1056/VIII/3  – Comunicat DNA

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

Liviu Nicolae DRAGNEA, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

ACUZAȚIA 1: Constituirea unui grup infracțional organizat – în perioada 2001 – 2009″. 

PEDEAPSA: Închisoare de la 1 la 5 ani;

PRESCRIEREA: 5 ani;

FAPTA: PRESCRISĂ! S-a prescris în 2014.

……………………………….

ACUZAȚIA 2: “Două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene – în perioada 2008 – 2009”.

PEDEAPSA: Închisoare de la 2 la 7 ani

PRESCRIEREA: 8 ani

FAPTA: PRESCRISĂ! S-a prescris în 2017.

……………………………….

ACUZAȚIA 3: “Două infracțiuni de abuz în serviciu – în perioada 2002 – 2009”.

PEDEAPSA: Închisoare de la 2 la 7 ani

PRESCRIEREA: 8 ani

FAPTA: PRESCRISĂ! S-a prescris în 2017.

……………………………….

ACUZAȚIA nouă (17 ianurie 2018) – dar a fost acuzată firma Tel Drum, nu și Dragnea: evaziune fiscală – în perioada 2010 – 2012.

PEDEAPSA: Închisoare de la 3 la 10 ani.

PRESCRIEREA: 8 ani.

FAPTA: NU este PRESCRISĂ! Se prescrie în 2020.

……………………………….

CONCLUZIA: În conformitate cu legile în vigoare, FAPTELE s-au prescris, deoarece au trecut 9 ani de la momentul în care s-au produs ilegalitățile pentru care este cercetat Liviu Dragnea în Dosarul Tel Drum!

Și, atunci, de unde această bătălie între procurorul general Augustin Lazăr și procuroarea lui Toader, Adina Florea, pentru cine să ancheteze faptele din Dosarul Tel Drum?

NU cumva se pregătesc și alte acuzații la adresa lui Liviu Dragnea, care să depășească 10 ani de pedeapsă și, astfel, Dosarul Tel Drum să nu fie clasat?

Sau Lazăr și Florea se bat pe cine să-i claseze dosarul lui Dragnea?

Dragnea – șeful PSD
Dosarul „Bombonica

În dosarul penal “Bombonica”, deja trimis în judecată de 3 ani, Liviu Dragnea a comis faptele în perioada 2006 – 2013. Tot conform Calendarului Gregorian, suntem în 2019, adică la 6 ani de la comiterea faptelor de către Liviu Dragnea.

Ce înseamnă această diferență de 6 ani din punct de vedere penal? Iată răspunsul, conform documentelor OFICIALE – unele dintre ele în vigoare, altele în aprobare la Parlament:

15 iulie 2016  – Nr. 1026/VIII/3 – Comunicat DNA

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

Liviu Nicolae DRAGNEA, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

ACUZAȚIA 1: Instigare la abuz în serviciu – în perioada 2006 – 2013′. 

PEDEAPSA: Închisoare de la 2 la 7 ani.

PRESCRIEREA: 8 ani.

FAPTA: NU este PRESCRISĂ! Se prescrie în 2021.

……………………………….

ACUZAȚIA 2: “Instigare la fals intelectual – în perioada 2006 – 2013”. 

PEDEAPSA: Închisoare de la 1 la 5 ani.

PRESCRIEREA: 5 ani.

FAPTA: PRESCRISĂ! S-a prescris în 2018.

……………………………….

CONCLUZIA: În conformitate cu legile în vigoare, una dintre FAPTE s-a prescris, pentru că au trecut 5 ani de la comiterea ei, iar alta NU s-a prescris, pentru că termenul se va încheia în 2021.

Să fie sfârșitul lui Liviu Dragnea din cauză că procesul său continuă în APEL, după ce în primă instanță a primit 3 ani și 6 luni cu executare?

Oare Dragnea s-a declarat învins? Hai să vedem ce ne pregătesc penalii din Parlament, cu un ușor ajutor din partea Curții Constituționale.

CCR – sursă foto: Ziua de Constanța
CCR: Întreruperea prescripţiei este NECONSTITUȚIONALĂ!

Pentru a înțelege mai bine planul pus la cale de Dragnea, Tăriceanu & Co – pentru a-și da o Amnistia Penală Mascată -, vă mai oferim un detaliu foarte important!

Conform Articolului 155 alin.(1) din Codul penal:

“Cursul termenului prescripţiei răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză”.

În 26 aprilie 2018, Curtea Constituţională a României a decis că soluţia legislativă din Codul penal care prevede întreruperea cursului termenului prescripţiei răspunderii penale prin îndeplinirea “oricărui act de procedură în cauză” este NECONSTITUȚIONALĂ.

În motivare, CCR a scris: “În motivarea soluţiei de admitere pronunţate, Curtea a constatat că dispoziţiile art.155 alin. (1) din Codul penal încalcă prevederile art. 21 alin.(3) din Constituţie şi ale art. 6 din Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale referitoare la dreptul la un proces echitabil”.

Toader și Dăncilă
Ce rezultă din aceste date oficiale în vigoare: că infracțiunile pentru care este cercetat Liviu Dragnea în Dosarul Tel Drum s-au prescris, dar pentru cea din dosarul „Bombonica”, NU!

Așadar, pentru ca Dragnea să scape de pușcărie, este nevoie de o tergiversare a procesului „Bombonica” în justiție, prin diferite tertipuri, pentru a se atinge termenul de prescriere și datorită faptului că perioada de prescriere NU se mai întrerupe. Dar, pentru o plasă de siguranță, este nevoie și de o ajustare legislativă!

Ce fel de ajustare? Una foarte simplă și imposibil de atacat la CCR: modificarea Articolului 154 din Codul Penal, cel privind TIMPUL de prescriere a faptelor penale.

Codul Penal 2019 – CAPITOLUL III – Dispoziţii comune

Am scris cu NEGRU ce prevede forma actuală și cu ROȘU – modificările concepute de PSD-Dragnea și ALDE-Tăriceanu:

Art. 154 – Termenele de prescripţie a răspunderii penale

(1) Termenele de prescripţie a răspunderii penale sunt:

  1. a) 15 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa detenţiunii pe viaţă sau pedeapsa închisorii mai mare de 20 de ani;
  2. b) 10 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani (2019 – Modificare SPECIALĂ pentru salvarea lui Dragnea – „b) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani)
  3. c) 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani (2019 – Modificare SPECIALĂ pentru salvarea lui Dragnea – c) 6 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani)
  4. d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani;
  5. e) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an sau amenda.

……………………………….

CONCLUZIE pentru subiectul Dragnea: După ce noile prevederi de la literele b) și c) de la Articolul 154 vor intra în vigoare, toate faptele pentru care este acuzat Liviu Dragnea se vor prescrie. Game over, dacă votează oamenii lui Kelemen dar, mai ales, oamenii lui Tăriceanu!

Tăriceanu – sursă foto: Digi 24

Tăriceanu, cu buza umflată!

În dosarul penal “Pădurea Snagov și Ferma Băneasa”, Călin Popescu Tăriceanu a comis fapta în perioada 15 aprilie 2016. Tot conform Calendarului Gregorian, suntem în 2019, adică la aproape 3 ani de la comiterea faptelor de către Tăriceanu.

Ce înseamnă această diferență de 3 ani din punct de vedere penal? Iată răspunsul, conform legilor în vigoare:

24 mai 2016 – Nr. 712/VIII/3 – COMUNICAT DNA

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul:

POPESCU TĂRICEANU CĂLIN CONSTANTIN ANTON, președinte al Senatului, pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

ACUZAȚIA 1: Mărturie mincinoasă – în data de 15 aprilie 2016′. 

PEDEAPSA: Închisoare de la 6 luni la 3 ani sau AMENDĂ.

PRESCRIEREA: 5 ani.

FAPTA: NU este PRESCRISĂ! Se prescrie în 16 aprilie 2019!!! – adică peste 29 de zile!

……………………………….

ACUZAȚIA 2:  “Favorizarea făptuitorului – în data de 15 aprilie 2016″. 

PEDEAPSA: Închisoare de la 1 la 5 ani sau AMENDĂ.

PRESCRIEREA: 5 ani.

FAPTA: NU este PRESCRISĂ! Se prescrie în 16 aprilie 2021!!!

……………………………….

CONCLUZIE pentru subiectul Tăriceanu: Dacă se dorește și salvarea lui Tăriceanu, atunci este nevoie îm mod IMPERATIV ca și litera d) din Articolul 154 să fie modificat, prin contopire cu litera e), astfel:

  1. d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani (2019 – Modificare specială pentru Tăriceanu – d) 3 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 5 ani sau amenda).

P.S. Poate așa o să înțelegem jocul dintre Dragnea și Tăriceanu în privința Legilor Justiției și a candidaturii la prezidențialele de anul acesta. Precum și libertatea de mișcare solicitată de șeful UDMR, partidul balama, Kelemen Hunor!

DOCUMENTE din PARLAMENT… Cu ROȘU cum se dorește modificarea de către ALDE și PSD a literelor b) și c) din Articolul 154 pentru favorizarea lui Dragnea, nu și a lui Tăriceanu! Dar știți ce este CIUDAT la aceste modificări personalizate? Că “specialiștii” lui Tăriceanu au fost de acord cu modificările propuse de PSD! Să fie trădat Tăriceanu de Toader?!

110 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv