Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Avioanele multirol, miza lui Antonescu în numirea şefilor DNA şi PÎCCJ

Cu doar cinci zile în urmă am scris că Antonescu, Băsescu, Ponta și UE joacă un poker politic cu o singură carte: toţi au în mână câte o clonă cu Laura Codruţa Kovesi. Astfel, prin numirea lui Kovesi la șefia DNA, UE primeşte satisfacţie, Ponta obţine îmbrăţişarea mult dorită de la liderii europeni, Băsescu dobândeşte pentru sine liniştea penală şi faţă de duşmanii politici argumentul dosarelor, iar Antonescu, deşi pare marele perdant de serviciu, va pune mâna pe o afacere uriaşă din averea statului.

NATO ne obligă să achiziţionăm avioane multirol. F-16 este dorit de Băsescu
NATO ne obligă să achiziţionăm avioane multirol. F-16 este dorit de Băsescu

Singurul care nu a putut să joace cartea Kovesi este poporul – alegătorul buimăcit, masa de 4,5 milioane de votanţi ai USL. Pentru a domoli eventuala nervozitate a mămăligilor, jucătorii Antonescu, Băsescu şi Ponta au născocit un ceaun sociologic. Folosindu-se de CSCI, pseudopoliticienii amintiţi au vărsat pe piaţă, la comanda RTV, un sondaj de opinie scabros: pasămite, 93% dintre români îşi doresc o coabitare perfectă între preşedintele Băsescu şi premierul Ponta! Jură-te tu, Ghiţă! – cum ar zice, sarcastic, Gabi, un amic.

Ok, domnilor de la CSCI plătiţi de Sebi PSD! Poporul năucit de ultimele luni de domnie USL vrea coabitare, în acelaşi habitat, între cele două specii total diferite: cobra Băsescu şi mangusta Ponta. Dar de ce este necesară această coabitare? Nu ar trebui ca fiecare dintre cei doi să respecteConstituţia? Ori Băsescu şi Ponta sunt mai presus de lege?!?

Evident, sondajul este unul fals şi face parte dintr-o manipulare grosolană. Gogoriţa CSCI încearcă, astfel, să ascundă trocul dintre Antonescu, Băsescu, Ponta şi UE, troc negociat pe cartea numirii şefului DNA şi a procurorului general.

Mai mult, mizerabilul sondaj vrea să inducă ideea că poporul ar fi de acord cu orice decizie politică, numai să nu mai audă de certurile dintre preşedinte şi premier.

Nimic mai fals! Poporul vrea: locuri de muncă, salarii mai mari, inflaţie mai mică, preţuri în concordanţă cu veniturile românilor – nu cu tarifele produselor similare comercializate prin Europa -, dobânzi bancare rezonabile, încetarea jefuirii banului public – de către înalţii funcţionari, în frunte cu şefii ANAF, DGIPI, DIICOT şi ONPCSB -, stoparea corupţiei, calificarea naţionalei de fotbal la CM din Brazilia etc.

Oribilul sondaj folosit drept argument şi pentru numirea lui Kovesi la şefia DNAa fost injectat în urechiile opiniei publice de două categorii de „băieţi deştepţi”. Din prima fac parte cei direct interesaţi să obţină protecţie juridică sau acces la dosarele duşmanilor politici şi de afaceri. A doua categorie este subjugată de cei care doresc o halcă mare din bugetul României, o gâscă cu multe ouă de aur, după cum a glăsuit moldoveneşte ministrul Relu Fenechiu.

Prima mulţime este ocupată de afacerişti şi politicieni, în frunte cu Cocoş şi Băsescu. A doua îl are lider pe Crin Antonescu!

Socoteala liberalului este simplă, chiar foarte simplă şi – culmea! – necesară pentru ţară. Antonescu vrea Ministerul Apărării în schimbul Justiţiei, iar până la sfârşitul anului, să fie aleasă compania care va furniza avioanele multirol pentru a intra în rândul lumii NATO.

Vă reamintesc: regimul Băsescu & Boc nu a reuşit să se pună de acord cu UE pe tema tipului de avion ce trebuie achiziţionat pentru armata noastră. S-au pus, atunci, la bătaie, 3,5 miliarde de euro.

Din 2008, cinci mari producători continuă să peţească România: americanii de la Lockheed Martin, cu modelul F-16, şi Boeing, cu modelul F-18; suedezii de la Saab, cu modelul JAS-39 Gripen; francezii de la Dassault, cu modelul Rafale; consorţiul european Eurofighter, cu modelul Typhoon.

Deşi, prin 2010, s-a bătut palma cu SUA pentru achiziţionarea în două etape a 24 de F-16 vechi şi 24 noi, din cauza UE, afacerea mediată de răhăţelul Mihai Stănişoară cu puternica susţinere a tutorelui său politic, Traian Băsescu, a picat.

În aceste context, trebuie reamintit că, în şedinţa CSAT din septembrie 2012, s-a decis achiziţionarea, contra sumei de 600 de milioane de euro, a 12 avioane F-16 second-hand din generaţia a IV-a, pentru că acestea vor putea asigura tranziţia către aparatele de generaţia a V-a. S-a spus chiar că avioanele multirol la mâna a doua trebuie cumpărate din Olanda sau Portugalia. Dar cum între timp olandezii au vândut iordanienilor cele 15 avioane disponibile, pe piaţa europeană de F-16 second-hand a rămas doar Portugalia lui Barroso!

P.S.: Pe această temă a avioanelor multirol aştept cu nerăbdare şi maxim interes un editorial semnat de senatorul Sorin Roşca Stănescu, consilierul personal al preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Iar pentru mine nu va fi nici o surpriză dacă Mihai Stănişoară, noul vicepreşedinte al PNL, va fi viitorul ministru al Apărării în locul pesedistului Duşa, umilit recent de preşedintele Băsescu în scandalul generalilor pensionabili. Nu în ultimul rând, refuz să cred că ar fi posibil ca USL să-l propună ministru al Apărării pe… Roşca Stănescu!

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv