Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:
PSD „ciuma roșie” e doar praf în ochi!

Cioloș, adevăratul dușman politic al cvartetului Iohannis-Hellvig-Bogdan-Orban

Practic, războiul cu „PSD – ciuma roșie” este o diversiune concepută de PNL!

Președintele reales Klaus Iohannis și europarlamentarul PNL Rareș Bogdan ne spun tot timpul că țelul lor suprem este raderea de pe fața pământului a „PSD – ciuma roșie”.

Și că cea mai la îndemâna metodă ar fi alegerile anticipate, promovate inițial de cel care a fost transformat rapid, în primul tur al prezidențialelor, în viitorul condamnat la pușcărie cu suspendare: Dan Barna, încă președinte al USR.

Cvartetul Iohannis-Hellvig-Bogdan-Orban (IHBO)

Premierul Orban, invocând motive de strategie guvernamentală pur legislativă – ar mai avea nevoie de voturi în Parlament -, nu se alătură, pe față, celor doi guralivi cu papion.

Iar din motive pur legale, directorul SRI, Eduard Hellvig, nu scoate o vorbă în public despre acest joc politic pe care îl susține cu informații și influență.

În spatele ușilor închise

Dar, în spatele ușilor închise, manevrele politice sunt abordate zilnic de Cvartetul Iohannis-Hellvig-Bogdan-Orban (IHBO). Desigur, fiecare vine cu idei pe felia lui și pune osul la treabă – tot pe felia lui.

O să spuneți că e OK, că poporul a spus că dorește, prin rezultatul voturilor de la europarlamentare și prezidențiale, alegeri parlamentare anticipate. Mai ales cei care au votat Alianța USR PLUS vor fi foarte bucuroși să afle că există un Cvartet politic puternic, care luptă, pe față, ca să scape țara de „PSD, ciuma roșie”.

Tabla de șah politic

Dar, oare, acesta să fie adevăratul țel a cvartetului IHBO? Noi considerăm că NU. Și avem argumente solide. Iată cum stă treaba pe tabla de șah politic:

 • 1. Cvartetul IHBO vrea puterea totală în România la fel cum și-a dorit-o Trinomul Ponta-Maior-Oprea, trinom malefic ajuns la un pas de a da ticăloasa lovitură împotriva statului de drept.
 • 2. PSD nu mai este cel mai mare dușman al Cvartetul IHBO. De fapt, PSD este un dușman mai mic chiar și decât ALDE. Aflat în degringoladă, fără sprijinul serviciilor secrete pe care și le-a făcut dușmane încă de pe vremea pușcăriașului Dragnea, PSD este preocupat doar de soarta sa: cine să-l conducă și să-l scoată la liman.
 • 3. Cvartetul IHBO are un Mare Dușman politic, în persoana lui Dacian Julien Cioloș, liderul minusculului partid PLUS (4%) și copreședintele Alianței USR PLUS (20%).
Barna stă cât mai depare de Cioloș. Dă bine în poză!

Pentru a-l îngenunchea definitiv pe Dacian Julien Cioloș, Cvartetul IHBO are nevoie de Dan Barna, lider USR și copreședinte al Alianței USR PLUS.

Mutările lui Cioloș

Dar grupul din care face parte Cioloș a înțeles jocul principal al cvartetul IHBO. Și a încercat să mute, anunțând că:

 • este neproductiv ca Alianța USR PLUS să aibă doi președinți;
 • Cioloș este cel mai indicat să fie unicul președinte al Alianței USR PLUS, după eșecul politic lamentabil și păgubos al lui Barna de la prezidențiale;
 • Alianța USR PLUS “și-a trăit traiul, și-a mâncat mălaiul” și trebuie să redevină un partid unic (prin fuziune), sub comanda lui Dacian Julien Cioloș și a foștilor lui membri din Guvernul Tehnocrat din 2016, cu sprijinul a doi-trei lideri USR, cum ar fi Ghinea, Drulă și Clotilde Armand;
 • dacă Alianța USR PLUS rămâne în forma actuală, este “imperios necesar” ca listele pentru alegerile locale și parlamentare să fie comune, la paritate, și neapărat fără PNL;
 • nu a venit vremea unei Alianțe de Dreapta PNL-USR-PLUS, așa cum își doresc cei care NU au votat cu PSD și ALDE la ultimele două scrutinuri;
 • trebuie ca Orban să forțeze declanșarea alegerilor anticipate, prin angajarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi;
 • cel mai bun candidat pentru Primăria Capitalei este Vlad Voiculescu, omul lui manevrat de mafia mediacamentelor.
Cvartetul fără H
Mutările cvartetului IHBO

Cum era și normal, Cvartetul IHBO a înțeles mesajele lui Dacian Julien Cioloș, nepotul lui Virgil „Vulpea” Ardelan (arhitectul temutului serviciu secret al MAI – „Doi și-un sfert”). Și a început să mute pe tabla de șah politic.

 • Prima mutare a fost punerea sub acuzare publică a lui Dan Barna pentru „fapte de corupție pe bani europeni” – o „escrocherie” comisă de Dănuț pe vremea când nu era politician. Șeful interimar al DNA, Nistor Călin, a anunțat târziu, abia după ce Viorica Dăncilă (PSD) a ajuns în turul 2, că procurorii din subordinea sa nu i-au deschis dosar penal candidatului la prezidențiale Barna, în urma articolului din presă lansat exact în timpul bătăliei politice pentru primul tur la Cotroceni);
 • A doua mutare a fost punerea în practică a diversiunii cu„alegerile anticipate” trâmbițată la început de liderii USR și asumată prin două voci puternice – Iohannis, ca președinte, și Rareș Bogdan, ca reformator al PNL– de către Cvartetul IHBO;
 • A treia mutare a fost făcută de premierul Orban, prin declarația că vede în Nicușor Dan candiatul PNL la primăria Capitalei, nu numai al USR – cel agreat de membrii filialei USR București, dar nu și de o parte din conducerea centrală a USR.

Prin aceste TREI mutări, Cvartetul IHBO i-a dat un prim șah lui Dacian Julien Cioloș!

“Nebunul”, între jucători
Barna e jucat pe degete de cvartetul IHBO

Așadar, rolul viitorului posibil cercetat penal Dan Barna este să nu-i permită lui Cioloș să devină președintele Alianței USR PLUS și să nu-l impună pe Vlad Voiculescu candidatul alianței la alegerile pentru Capitală.

Noi considerăm că, în urma acuzațiilor penale care au dat de pământ cu Barna încă din primul tur al prezidențialelor, Cvartetul IHBO îl joacă pe degete. Spunem aceasta, pentru că acest cvartet îi poate oferi lui Barna: în cel mai bun caz – libertatea print-un NUP, iar în cel mai rău caz – o condamnare cu suspendare.

Grupul lui Cioloș a înțeles mutările Cvartetului IHBO și slugărnicia lui Dan Barna – USR.

Acum, Dacian Julien Cioloș este încolțit din toate direcțiile, inclusiv de nebunul” Dan Barna.

Visul grupului de interese din care provine Cioloș – de a redeveni premierul României și apoi președintele țării – a fost evaporat de mutările cvartetului IHBO.

Pionul Cioloș nu va ajunge niciodată la marginea tablei de șah politic, pentru a fi transforma înregină”.

Cvartetul IHBO a avut odată nevoie de Cioloș – când i-a propus să intre în PNL -, dar acesta l-a refuzat. De regulă, în politica românească, NU mai ai a doua șansă.

Încarcerarea lui Dragnea și dărâmarea Guvernului Dăncilă au deschis drumul spre putere al Cvartetului IHBO

Se vede cu ochiul liber că românii de dreapta au votat de două ori ca partidele de dreapta să se UNEASCĂ în jurul PNL, și nu al Alinaței USR PLUS.

În acest context, manevrele Cvartetului IHBO sunt aprobate tacit de marea majoritate a românilor. Chiar cu riscul de a deveni ei „victime colaterale”.

Cioloș a înțeles de timpuriu că PNL și Iohannis nu-l mai vor.

De aceea liderul PLUS l-a aruncat pe Barna în alegerile prezidențiale: pentru a avea apoi șansa de a deveni președintele unui partid de 20%.

Și, astfel, să poată participa la jocurile politice. Pentru că, dacă rămâne doar cu PLUS, partid de maxim 4%, Cioloș este terminat politic.

Vioara întâi și dirijorul Cvartetului IHBO
Ce poată face Cioloș

Dar ce poată face Cioloș, dacă chiar vrea ceva bun pentru România și să iasă din șahul în care l-a băgat Cvartetul IHBO?

Să demanteleze public manevrele cvartetului IHBO. Vă garantez că are dovezi: date, locații, ore, transcripturi, documente. Dar, pentru asta, trebuie să ai sânge în instalație”.

Altfel, după ce Dacian Julien Cioloș va dispărea de pe firmament și se va retrage în Parlamentul UE, Cvartetul IHBO nu va mai avea niciun dușman de calibru.

Și vor începe bătăliile interne în marele PNL. Dar nu pentru puterea supremă – Rege și Regină – care deja a fost tranșată; pentru viitorul președinte al PNL și pentru candidatul la prezidențilele din 2024. Vor începe luptele intestine pentru funcțiile de pioni, nebuni, cai și ture.

Iar Cvartetul IHBO se va transforma în cvartetul IHBP, cu O” pe post de “băiatul care schimbă partiturile pe portativ”!

APROPO! Ca să înțelegem mai bine jocul Cvartetului IHBO, vă reamintesc că, după alegerile locale și parlamentare din acest an, vor veni peste România 4 ANI fără alegeri. Astfel, cvartetul va avea la dispoziție patru ani să RESETEZE România. Iar în 2024 vor fi 4 runde de alegeri: europarlamentare (sfârșitul lunii mai), locale (iunie), prezidențiale (noiembrie) și parlamentare (decembrie).

214 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv