Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 

COVID-19. Orban NU plafonează prețul la măștile OBLIGATORII și ne pune să plătim TVA!

Din măști, miniștrii PNL fac o afacere indecentă de 7,5 milioane de euro!

SECUNDA solicită Guvernului Orban să elimine TVA din prețul măștilor și al mănușilor, pentru a arăta lumii că nu este milog, ci om de caracter!

NECESITATE. Din primele zile ale Stării de Urgență generate de Pandemia COVID-19, am fost rugați să fim SOLIDARI. Prin vocea președintelui Iohannis și a premierului Orban am fost anunțați că STATUL va introduce condiții speciale prin Ordonanțe Militare.

MERCURIAL. Toată țara și-a pus mai multe întrebări firești. Iată una dintre ele: De ce Guvernul Iohannis-Orban-Cîțu-Vela NU plafonează prețurile

  • la alimentele de bază – un minim coș de subzistență?
  • la energie electrică, apă potabilă & canal și gaze?
  • la măști, mănuși, halate și la câteva medicamente principale?

JUSTIFICARE. Legat de plafonare, adică celebrul mercurial pentru unele produse DE BAZĂ enumerate mai sus, premierul Ludovic Orban a dat, joi, o explicație: „Dacă vom plafona prețurile, aceste produse vor dispărea de pe piață legală și vor apărea pe piața neagră. De aceea, noi am preferat să lăsăm să se echilibreze piața prin relația cerere și ofertă. Considerăm că acum s-a echilibrat – și a dat ca exemplu cum prețul măștilor care a coborât sub 3 lei pe bucată de la 6-7 lei cât a fost până de curând”.

IMPOSIBIL! Desigur, când vorbim despre energie electrică, apă potabilă & canal și gaze este absurd să afirmăm că plafonarea va fi spartă de „piața neagră”! Cum vom cumpăra energie electrică: la negru? Cu găleata!

POSIBILITATE. De asemenea, când vorbim despre plafonarea prețurilor pentru alimentele de bază – într-o țară în care magazinele alimentare și de uz casnic sunt „multinaționalizate” și dețin peste 80% din piață – se poate asigura un mercurial fără ca rafturile să devină goale, iar piața neagră să prolifereze.

COMERȚ. Piața neagră se dezvoltă atunci când produsele NU se găsesc pe piața legală sau au prețuri foarte mari – vezi țigările. Este foarte greu ca marii producători de produse alimentare de bază să vândă la negru producția lor legală, ce poate fi foarte ușor urmărită de ANAF pe tot lanțul comercial: de la producător la vânzătorul către populație. Vorbim doar de câteva produse de urmărit, nu de mii de produse!

ARMATĂ. Cât privește OBLIGATIVITATEA purtării măștilor de protecție NU putem vorbi de crearea unei piețe negre, atât timp cât unul dintre marii producători va fi de stat, iar autorizația de producere este dată de Ministerul Apărării, în anumite condiții. Iarăși ușor de supravegheat.

DIVERSIUNE. Așadar, motivul invocat acum de premierul Orban este total greșit, din toate punctele de vedere. Apare întrebarea: De ce a folosit Orban ca argument dezvoltarea pieței negre de măști de protecție, pentru a justifica nepromovarea unui preț maximal în condițiile impuse de obligativitatea purtării?

REMEMBER. Înainte de a vă da răspunsul, vă reamintesc că înainte de Pandemia COVID-19, aceste măști de protecție, de aceeași calitate, se vindeau cu circa 60 de bani bucata. De când a început molima, măștile s-au vândut cu circa 7 lei pe bucată. (E drept, au fost zile în care s-au vândut mult mai scump.)

RĂSPUNS. Pentru TVA. Cine plătește TVA? NUMAI cetățeanul, fie el sănătos sau BOLNAV, adică poporul pentru care Guvernul Iohannis-Orban-Cîțu-Vela spune că muncește non-stop pentru a-l proteja de Pandemia COVID-19. Într-un context de SOLIDARITATE, evident!

EXPLICAȚIE. TVA la măști este de 19%, iar la un preț de 7 lei, taxa înseamnă circa 1,15 lei. Conform unor date, în primele 30 de zile s-au vândut la prețul de 7 lei cu TVA inclus circa 30 de milioane de măști de unică folosință. Practic, STATUL a încasat TVA în valoare de circa 34,5 de milioane de lei, aproximativ 7 milioane de euro plătiți de cetățeni.

BONUS! Dar la această sumă trebuie să adăugăm și 6,5% taxe vamale pentru măștile sosite din China! Încă 2 milioane de euro.

SCABROS. Se afirmă că în următoara perioadă se vor vinde/folosi circa 3 milioane de măști pe zi. Așadar, în 30 de zile putem vorbi de aproape 90 de milioane de măști vândute la prețul de 2,5 lei per bucată – 0,4 lei TVA. Un calcul simplu ne arată că românii OBLIGAȚI de Guvernul Iohannis-Orban-Cîțu-Vela să poarte măști vor achita TVA în valoare de 36 de milioane de lei, adică 7,5 milioane de euro!

CINISM! Unde ajung banii din TVA dați de cetățeni? La bugetul de stat, de unde se plătesc salariile uriașe pentru bugetari și pensiile nesimțite pentru privilegiați.

SFIDARE. Dacă la acest TVA îl mai adăugăm și pe cel de la alte produse de bază, ale căror prețuri nu au fost plafonate și au crescut indecent în Pandemia COVID-19, vom înțelege MINCIUNA Guvernului Iohannis-Orban-Cîțu-Vela: nu putem introduce un mercurial pentru anumite produse! Ba puteți dacă sunteți oameni de caracter!

CORECȚIE. Știm că prețurile materiilor prime, al manoperei și al cheltuielilor directe de producție a măștilor NU s-au schimbat în prezent față de valorile existente înainte de declașarea Pandemiei COVID-19, când costul unei măști de protecție era de 60 de bani, cu TVA inclus. Dacă Guvernul Iohannis-Orban-Cîțu-Vela ar dori cu adevărat să fie SOLIDAR și PROTECȚIONIST cu cetățenii României, ar TREBUI să PLAFONEZE prețul măștilor OBLIGATORIU de purtat, cât mai apoape de 60 de bani per bucată și să elimine TVA!

Guvernul României din 14 martie 2020 – în vreme de Pandemie COVID-19!

Citiți și…

Cum se cumpără bunăvoința televiziunilor în vreme de Pandemie COVID-19?! Cu bani publici!

sau…

Episodul 19, Armaghedonul CEC Bank. DOCUMENT! Neacșu a încasat o Nesimțită Primă de Paști de 10.000 de euro!
408 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv