Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Dacian Cioloș, tehnocratul președintelui Iohannis

După consultări cu partidele parlamentare reprezentative, cu cei care au “arestat” STRADA și cu ongiștii abonați la banul public, președintele Klaus Iohannis a decis să ne propună un premier tehnocrat: inginerul agronom Dacian Cioloș. Practic, şeful statului încearcă să reseteze partidele prin intermediul tehnocratului Cioloș. Dacă îi va reuși această minune politică, Klaus Iohannis va intra în istorie. Dacă nu, neamțul se va bucura oricum de încă patru ani la Cotroceni și pentru tot restul vieții de apelativul “domnule președinte”!

Iohannis si Ciolos
Iohannis și Cioloș, calul său magic

Tăriceanu l-a scos la lumină pe Cioloș

Despre Dacian Cioloș se vorbește de bine atât la București cât și la Bruxelles. În Capitala noastră – pentru că nu a fost implicat în lupta pentru putere politică, iar în capitala europeană – pentru că în funcția de Comisar pentru Agricultură a știut să negocieze programe și contracte care au dus la creșterea industriei pământului.

Ca să nu zică lumea că cenzurăm, reamintim că la București se cârcotește pe la anumite organe de presă cum că Cioloș ar fi ba omul „Vulpii” Virgil Ardelean – ex-șeful temutei „Doi și-un sfert”, iar asta pentru că s-a născut în acelaşi sat cu el -, ba pupila lui Băsescu, ba omul lui Juncker.

Cert este un lucru: Cioloș NU a fost implicat în niciun scandal de corupție, deși pușcăriașul Voiculescu a încercat să-i pângărească numele. „Felix The Rat” a pus un condamnat în Dosarul ICA să-i facă plângere penală lui Dacian Cioloș pentru abuz în serviciu pe vreme când a fost ministul Agriculturii în Guvernul Tăriceanu. De aceea, actualul președinte al Senatului a ținut să precizeze că el l-a introdus pe Cioloş în lumea bună a politicii dâmbovițene!

Parlament vot
Parlamentul, un puroi mai mare decât Casa Poporului

Programul Cioloș: resetarea clasei politice

De ce l-a ales Iohannis pe Cioloș să formeze guvernul de tehnocrați? Răspunsul îl găsim în cuvântarea președintelui:

“În aceasta etapă, pentru a rezolva problema guvernării și pentru a avea garanția că vom avea o îmbunătațire netă a clasei politice, e nevoie de un premier independent sau tehnocrat.”

Așadar, după ce toți am văzut că partidele Nu vor să se reformeze din interior, președintele Iohannis a luat taurul de coarne: vrea să deratizeze clasa politică. Şeful statului ne spune și cum se poate efectua purificare:

“E nevoie de o persoană curată, care să nu fi fost implicată în niciun fel de scandaluri, integră, care a dovedit practic că știe să gestioneze sisteme și situații complicate”.

Dar, totuși, un om e un om, Cioloș are nevoie de o echipă pentru ca “programul resetării” să curețe hardurile partidelor intoxicate de corupție. Iohannis are și aici un punct de vedere:

“E nevoie sa fie promovați miniștri care sunt performanți, care au dovedit aceasta performanță și asupra cărora nu planează niciun dubiu”.

Oare Dragnea, Blaga & Gorghiu, Oprea, Tăriceanu & Constantin și Hunor vor accepta purgatoriul președintelui Iohannis, care s-a exprimat clar în această problemă nerezolvată de 25 de ani? Președintele are o soluție:

“E nevoie de partide fără corupți, e nevoie ca partidele să făcă curățenie în interior și să nu promoveze în poziții publice persoane suspectate de corupție sau implicate vreodată în acte de corupție. Avem nevoie cu toții de alegeri corecte în 2016”.

iohannis
Iohannis vine cu o propunere rezonabilă pentru o țară săcătuită de gaștile politice

Iohannis mizează pe europeanul Cioloș

Pe nesimțite, președintele Iohannis ne-a readus cu picioarele pe pâmânt. Stăpânul numirilor premierilor ne spune verde-n față:

“Avem în continuare mare nevoie de întărirea statului de drept (…) înseamnă că atunci când procurorii cer încuviințari în Parlament, să primească aceste încuviințări (…) Nu putem aștepta o îmbunătățire a clasei politice doar din interiorul partidelor, e cu siguranță nevoie și de oameni noi”.

Iar cât privește apartenența noastră la UE și NATO, Iohannis este cât se poate de categoric -nici nu ar fi avut cum altfel:

“E nevoie să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană și euro-atlantică și e nevoie ca orice guvern vom avea să fie sprijinit de Parlament pentru a lua măsuri care garantează o creștere sustenabilă”.

În fine, după ce ne-a explicat viziunea sa despre viitorul României, președintele Iohannis a trecut la rezolvarea crizei politce:

“A fost o situație interesantă pentru mine că partidele au înțeles imediat care e miza și că e nevoie să gasim o soluție împreună. Această soluție o vad într-un guvern tehnocrat. Așadar, având în vedere toate acestea, îl desemneze pentru funcția de premier pe domnul Dacian Cioloș”.

Ciolos mar
Dacian Cioloș și rolul croitorașului cel viteaz

Cioloș, de la lemn la oțel

După nominalizare, Dacian Cioloș a ținut un scurt discurs. L-a început cu un ușor heirupism:

“Mulțumesc pentru încrederea acordată și doresc să îi asigur pe toți cei care ne privesc faptul că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a mă ridica la înălțimea încrederii acordate”.

Asta cu „încrederea acordată„ mi-a plăcut enorm! Dar să lăsăm „răutăcismele”, să trecem peste o altă explicație expusă într-un limbaj de lemn și să ne focusăm pe afirmațiile premierului desemnat:

“Sunt conștient că acest lucru se așteaptă de la viitorul guvern, să fie în măsură să aibă urechea aplecată la cei care au idei și să aibă acest guvern înțelepciunea și maturitatea să poată lucra cu Parlamentul. Cred ca acest mod de lucru ne va dovedi maturitate și ne va permite să schimbăm ce e de schimbat.”

La final, înțelegând rolul impus de președintele Iohannis, probabil impulsionat și de trecutul său de Comisar European, Cioloș a atacat adevăratul rău, la rădăcină:

„Nu o să ne putem limita doar la anumite decizii strict administrative, dar e o perioadă prea scurtă pentru a declanșa și finaliza reformele așteptate. În măsura în care Parlamentul va decide să dea mandat acestui guvern, voi lucra îndeaproape cu Parlamentul, cu grupurile politice, pentru a progresa împreună pe proiectele propuse (…) Pentru mine, lucrul în echipă e esențial și vreau să îmi concentrez energiile spre a-mi structura echipa, atît ca persoane, cât și ca program de guvernare”.

Liviu Dragnea
Dragnea e cu gândul la procesul “Fraude la Referendum”

Probleme în raiul resetării

Așadar, avem premier desemnat în persoana lui Dacian Cioloș. Avem o temă majoră, resetarea clasei politice care a refuzat să se reformeze din interior. Avem un consens politic cu privire la aprobarea unui guvern de tehnocrați. Dar avem și o nuanță pesedistă – e drept, lipsită de substanță matematică!

Imediat ce a văzut nominalizarea și a auzit că celelalte partide care contează, inclusiv UNPR cu Oprea în frunte, merg pe mâna președintelui, Liviu Dragnea a făcut o afirmație beligerantă: “Suntem pentru un guvern de tehnocrați dar am vrea ca anumite minsitere să fie ocupate de politicieni!”

Pare lamentabilă dorința pesedistului, și în esență așa este. Dar Liviu Dragnea nu s-a adresat țării cu acestă afirmație stupidă, ci liderilor PSD, care au văzut cum s-a pulverizat toată șarada lor politică şi s-au văzut descălecați. Deocamdată!

Peste câteva zile – maxim 10 -, Dacian Cioloș va merge cu executivul său în Parlament. În acest moment, matematic are susținere peste 50%. Cum Dragnea nu va obține niciun post politic, probabil că va capota și se va regrupa într-o declarație ce se va dori specială, dar care va sfârși a fi ipocrită, de genul:

“Noi suntem pentru un guvern de tehnocrați dar cu anumite condiții. Deoarece noi nu dorim să periclităm soarta României, am decis să lăsăm parlamentarii noștri să voteze cum le dictează conștința!”.

Iar peste 17 zile Liviu Dragnea va afla verdictul în dosarul “Fraude la Referendum”.

P.S. Nu am greșit la dactilografiere substantivul conștiință!

158 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv