Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Nicușor Dan a câștigat fotoliul de primar general al Capitalei cu 47,2% din voturi (exit-poll) / Gabriela Firea a obținut numai 39% din voturi /

Breaking News:
 

Daniel Moldoveanu, şeful Informaţiilor, prins în ARMAGHEDON 0215

În ARMAGHEDON 0215,pe care l-am publicat de curând, se aminteşte de faptul că Daniel Moldoveanu este naşul ex-şefului ANAF Sorin Blejnar. De asemenea, Moldoveanu are o legătură specială cu Mihai Jurcă, directorul adjunct aflat în 2012 la dreapta marelui şef al lui „Doi şi-un sfert”, Gelu Oltean. Dar din ARMAGHEDON 0215mairezultă un fapt: că Jurcă a colaborat foarte bine cu „onorabilul domn” (cum se caracterizează singur) Blejnar, iar Moldoveanu le-a fost mai mult decât „naş”: le-a fost protector!

Daniel Moldoveanu, şeful OII, desface iţele informaţiilor speciale
Daniel Moldoveanu, şeful OII, desface iţele informaţiilor speciale

Dar cine este acest domn Daniel Adrian Moldoveanu, de are o astfel de putere încât să-i ofere protecţie lui Sorin Blejnar? Vă reamintesc că „onorabilii” Sorin Blejnar, Sorin Florea şi Dragoş Rusu, ex-şefi ai ANAF, au coordonat reţele mafiote care au produs timp de doi ani o evaziune fiscală de peste 8 miliarde de euro, potrivit statisticilor! Ei bine, Moldoveanu este unul dintre cei trei mari oameni de stat care robotesc pentru ţară la cel mai înalt nivel posibil!

Departamentul Securităţii Naţionale (DSN) de pe lângă Administraţia Prezidenţială are în structura sa de conducere trei personaje: Iulian Fota, consilier prezidenţial, Ion Oprişor, consilier de stat în CSAT, şi Daniel Moldoveanu, consilier de stat şi director al Oficiului pentru Informaţii Integrate (OII).

Conform statutului CSAT, DSN este format din patru entităţi, printre care şi Oficiul pentru Informaţii Integrate. Ca director al OII, Daniel Moldoveanu „concură la îndeplinirea sarcinilor DSN, prin coordonarea activităţii Oficiului”, pe linia „Planificării nevoilor de informaţii pentru securitate naţională, prin intermediul Planului Naţional de Priorităţi Informative şi Realizării de produse analitice integrate destinate beneficiarilor legali, pe baza informaţiilor transmise de structurile componente ale Comunităţii Naţionale de Informaţii”.

De asemena, ca director al OII, Daniel Moldoveanu colaborează strâns cu celelalte trei departamente din DSN: Compartimentul Securitate Naţională; Structura de Protecţie a Informaţiilor Clasificate şi Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Pentru înţelegere deplină, vă mai spun că DSN „reprezintă structura specializată din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, destinată asigurării îndeplinirii de către Preşedintele României a prerogativelor conferite de Constituţie în domeniul general al securităţii naţionale şi al calităţii de Comandant al Forţelor Armate, având la bază Strategia Naţională de Apărare a Ţării şi Strategia de Securitate Naţională a României”.

Conform legii, printre atribuţiile DSN se regăsesc următoarele competenţe: Securitatea naţională, energetică şi cibernetică, Managementul crizelor şi… Combaterea fraudei şi evaziunii fiscale. Iar „pentru fundamentarea şi punerea în aplicare a prevederilor Strategiei Naţionale de Apărare a României şi a altor sarcini specifice, Departamentul Securităţii Naţionale colaborează (…) (printre altele, n.n.) cu Ministerele şi alte instituţii cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, Organizaţii internaţionale şi Organizaţii nonguvernamentale de profil din ţară şi din străinătate”!

Aşadar, din lunga listă a instituţiilor care trebuie să aibă grijă de siguranţa statului fac parte atât ANAF, cât şi DGIPI.

După cum lesne observaţi, puterea lui Daniel Moldoveanu este imensă şi are legătură directă cu Sorin Blejnar, Mihai Jurcă şi Gelu Oltean.

Sunt multe date care susţin o astfel de conexiune malefică. Cea mai vizibilă pentru public este cea cuprinsă în convorbirile dintre Eugen Bogatu şi Mircea Banias, discuţii ce au fost interceptate de procurorii DNA care au instrumentat „Afacerea Containerul” şi în care Sorin Blejnar are un aport negativ însemnat:

„Banias: … Eu îi spun, azi mă duc la Bucureşti şi poate îl şi văd, sigur deseară e acolo, că nu a lipsit la nici o chestie de genul acesta, niciodată. De câte ori am fost, el a fost acolo cu acela, cu naşul său…

Bogatu: Cu Dan Moldoveanu? Obligatoriu trebuie să spui că a dat şi Berceanu un ordin să se scaneze toate containerele din port…”

Practic, puterea şefului Informaţiilor, Daniel Moldoveanu, nu are limite. Dacă privim din perspectiva corupţiei, Moldoveanu are posibilitatea să trieze informaţiile şi să le deturneze sensul pentru a oferi protecţie reţelelor de evazionişti administrate de Blejnar. Iar eventualele atingeri aduse din greşeală de procurori reţelelor blejnariene le poate cataloga drept imixtiune în operaţiuni secrete şi, evident, le poate stopa. Poate chiar de aceea Blejnar îl acuză pe procurorul de la Braşov de nebunie. Pentru că magistratul Marian Drilea a mers până în pânzele albe cu acuzaţiile de corupţie la adresa lui Sorin Blejnar.

Puţin ştiu că, în perioada suspendării preşedintelui din vara trecută, reţelele de evaziune au lucrat la foc mic şi majoritatea pe cont propriu, fără protecţie şi sprijin de la trioul Blejnar – Florea – Rusu. Apoi, când „Bătrânul s-a întors la Palat”, totul a revenit la normal, deşi zona de lucru pentru evaziunea cu legume-fructe şi carne s-a mutat de la Ilfov la Bucureşti şi Ploieşti, iar cei trei nu mai sunt la butoanele ANAF.

Daniel Moldoveanu, prin natura înaltei funcţii, poate oferi protecţie. Dar, cu siguranţă, Moldoveanu nu-i de capul lui, nu umblă teleleu prin sistemele româneşti.

Ni se tot aduce aminte de MCV şi de corupţia din sistemele care administrează România. Unul dintre aceste sisteme este DSN. Dacă asupra directorului unuia dintre departamentele DSN planează suspiciunea că ar avea legături cu escrocii din „Afacerea Containerul”, de ce ne mai enervăm când oficialii europeni ne spun printre rânduri, prin intermediul MCV-ului, că suntem un stat mafiot? Da, este adevărat, europenii obişnuiţi, plătitori de taxe ca şi noi, nu percep astfel problemele existente în ţara cu Carpaţi chiar dacă tabloidele ne acuză că le-am vândut carne de cal în loc de vită.

Dar, doamnelor şi domnilor, experţii contabili, specialiştii fiscali şi magistraţii din Vest ştiu că din 100 de dosare doar 10 sunt rezolvate pe căi legale. Iar când suspiciunile de corupţie au ca subiect un înalt funcţionar de stat gen Daniel Moldoveanu, cocoţat într-unul dintre cele mai importante fotolii din Departamentul de Siguranţa Naţională, atenţionările occidentalilor nu mai sunt temeri, ci certitudini!

Editorial publicat în cotidianul naţional PUTEREA.

1 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv