Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

Episodul II. Variantele lui Dragnea pentru prezidențiale!

Grupul Chițoiu-Rușanu din ALDE, un sprijin subteran pentru Dragnea în detrimentul lui Tăriceanu – Varianta III!
Această analiză arată ce ni se pregătește de către Dragnea, nu ce își dorește autorul! Autorul speră ca PSD, după alianța cu PNȚ-CD, să se viruseze și să o ia pe drumul “țărăniștilor” – în uitare și degringoladă!
Dragnea – omul care face jocurile în alegerile prezidențiale din noiembrie 2019

Dar, înainte de toate, în orice analiză onorabilă trebuie să ținem cont de următoarele date ce definesc alegerile prezidențiale:

 • Suntem 18,3 milioane cu drept de vot;
 • La prezidențiale votează, în media, 11 milioane de oameni;
 • În țară sunt 14,3 milioane cu drept de vot;
 • Circa 1 milion de români se decid în ultimul moment;
 • Circa 3,3 milioane de oameni rămași în țară NU votează;
 • Circa 3 milioane de români din Diaspora NU pot vota;

În contextul european, care diferă de contextul românesc, lupta pentru cele 33 de locuri ce revin României în Parlamentul European NU contează pentru politicienii noștri, dar este un prolog al bătăliei pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.

Piesa principală de pe tabla de șah politic este Liviu Dragnea, șeful PSD. Deși este în alianță cu PSD, ALDE prin Tăriceanu nu poate face nimic, din cauză că Iohannis candidează.

Dacă actualul președinte calcă pe urmele lui Emil Constantinescu – adică “refuză” cel de-al doilea mandat -, atunci Tăriceanu ar putea avea un cuvânt de spus în fața lui Dragnea.

Dar, indiferent de ce jocuri se fac fără PSD, Liviu Dragnea este omul principal în bătălia pentru șefia țării. Este dramatic pentru România să vedem cum un condamnat penal este primadona politicii românești.
Dăncilă – candidatul perfect pentru Dragnea!

Iar în acestă luptă politică, Dragnea are la dispoziție trei variante de abordare a alegerilor pentru președinția României.

Este adevărat, există o mică necunoscută: În cazul în care, până înainte de alegerile prezidențiale, Dragnea va fi condamnat la închisoare în “Dosarul Bombonica” de Completul de 5 de la ÎCCJ – dosar în care este deja condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de pușcărie cu executare – atunci va fi Game Over pentru Liviu Dragnea și România va scăpa de un politician sinistru!

Cum NU cred că procesul lui Dragnea se va încheia înainte de alegeri – vezi cazul Iohannis din 2014 – iată cele trei variante ale lui Dragnea în libertate și ca șef al PSD:

FATAL! Candidează Dragnea din partea PSD, intră în Turul Doi cu Iohannis și PIERDE alegerile!
Varianta 1 – Dragnea se sinucide politic!

În primul rând, trebuie să ținem cont de faptul că doar două formațiuni pot strânge peste 2 milioane de voturi în Primul Tur: PSD și PNL-Iohannis – vezi PLANȘA de la finalul analizei.

Pentru cele două formațiuni “milionare” în voturi, „pericolul” va veni doar atunci când USR se va alia cu ALDE, PMP și PLUS – o alianță imposibilă de realizat, atât timp cât Tăriceanu NU va renunța la candidatură. Or, USR nu-l va accepta pe Tăriceanu – adio alianță de dreapta anti-pesede!

Practic, această primă variantă – Candidează Dragnea din partea PSD – este una cu puțin iz perfid și nu-i permite lui Dragnea să joace la două capete, să rămână “despot luminat” al PSD!

Așa cum se vede din Planșa VARIANTA I, Dragnea, deși va trece de Primul Tur, sigur va pierde în Turul Doi. Dragnea ȘTIE foarte bine acest rezultat.

De aceea, Dragnea NU va fi candidatul PSD. Pentru că, prin pierderea alegerilor, Dragnea pierde tot.

Or, perfidul Dragnea ȘTIE că nu poate să se expună gratuit la o astfel de bătălie – vezi cazul Ponta!

PERFID! Candidează Tăriceanu din partea PSD+ALDE, intră în Turul Doi cu Iohannis și PIERDE alegerile!
Dragnea ne arată fața parșivă!

Cea de-a doua variantă – Candidează Tăriceanu din partea PSD+ALDE – este una perfidă. Aici, Dragnea are un hop de trecut: trebuie să LĂMUREASCĂ liderii PSD că Tăriceanu este candidatul lor… al PSD!

Și, așa după cum am precizat, Tăriceanu va trece de Primul Tur alături de Iohannis dar va pierde alegerile.

În VARIANTA II, Dragnea joacă la două capete, din care iese câștigător indiferent de rezultat! Iată cum:

 • Tăriceanu președinte + Guvernul Dăncilă PSD-ALDE + Dragnea președinte PSD și președintele Camerei = România la picioarele alianței PSD-ALDE fără piedică – 100% România intră pe mâna penalilor PSD-ALDE;
 • Tăriceanu pierde, dar rămâne președintele Senatului + Guvernul Dăncilă PSD-ALDE + Dragnea președinte PSD și președintele Camerei = România la picioarele alianței PSD-ALDE, cu piedica Iohannis;

Așadar, indiferent de rezultat, Dragnea iese bine. Mai mult, Dragnea poate face un joc mai mult decât parșiv în cazul în care Iohannis bate palma cu penalul PSD – blat ordinar:

 • Dragnea va lupta ca Tăriceanu să treacă în Turul Doi;
 • Dragnea îl va trăda în Turul Doi pe Tăriceanu, pentru a-l ajuta pe Iohannis să mai ia un mandat!

Doar cei care nu-l cunosc pe Liviu „Dady” Dragnea nu vor putea să înțeleagă jocul perfid practicat de liderul PSD. NU mă credeți? Atunci, întrebați-l pe Băsescu!

ÎNVINGĂTOR! Candidează Dăncilă din partea PSD, intră în Turul Doi cu Iohannis și CÂȘTIGĂ alegerile!
Dragnea câștigă în orice situație!

Cea de-a treia variantă – Candidează Viorica Dăncilă din partea PSD cu sau fără ALDE în alianță – scoate din minți pe toată lumea anti-PSD.

Aici, trebuie să precizez că SECUNDA scrie de peste 9 luni că Dăncilă va fi candidatul PSD și toată “lumea bună” zice că NU, că Dragnea va fi candidatul PSD – spun asta pentru că noi, cu toții, ne dorim moartea politică a maleficului Dragnea și sperăm ca “Daddy” să facă gafa supremă: să candideze! Oare îl va împinge Vâlcov în elicopter?!

În fine, iată bilele albe din tolba Vioricăi din Videle:

 • Dăncilă NU are dosar penal, în comparație cu Iohannis și Tăriceanu;
 • Viorica a înfiat un copil în chiar zorii Evenimentelor din Decembrie ’89, în timp ce “alții” se înfigeau în ciolan sau “fugeau” în Occident;
 • Dăncilă NU a semnat un contract preferențial, cum a făcut-o Cioloș în ultimele zile de mandat de premier tehnocrat și nici nu e nepoata celebrului vânător de oameni Vulpea;
 • Viorica conduce un Executiv care ia de la cei bogați, lacomi, și dă la sărmani – puțin, dar dă!
 • Dăncilă, inginer-profesor la origine, este “înțelegătoare” cu Iohannis și “mămoasă” cu românii;
 • Viorica se comportă ca un naționalist decent – Ion Țiriac îi ascultă discursurile de 10 ori!!!
 • Dăncilă nu înjură, nu jignește și are pielea foarte groasă – suportă cele mai mari umilințe;
 • Viorica nu mai comite foarte multe greșeli gramaticale – le-a diminuat – devenind o femeie “de-a noastră”;
 • Dăncilă joacă pe mâna lui Trump-SUA – vrea să mute ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim așa cum a făcut-o America!
 • Viorica are timp să-și cosmetizeze imaginea prin pomeni electorale. De fapt, a și demarat campania!

Desigur, Dăncilă are și bile negre, dar cele mai multe sunt în zona de satiră – nu penale sau legislative – care, uneori, se pot transforma prin “victimizare” în bile albe!

Ba, mai mult, unele televiziuni ne spun că Dăncilă are momente când se opune lui Dragnea și amână emiterea unor ordonanțe! NU-i adevărat? Nici nu mai contează pentru că zvonul face carieră…

Așadar, indiferent de situație, Tăriceanu va fi de acord sau nu ca să o sprijine pe Dăncilă în alinață cu PSD, un prim lucru este cert:

Dăncilă va trece de Primul Tur și, cu un sprijin masiv din partea “sexului slab” care va avea pentru prima dată în 30 de ani șansa să-și voteze o reprezentantă în cea mai înaltă funcție în stat, Viorica îl va învinge pe Klaus!

Aici, merită să vă oferim o informație pe care mulți o ignoră, dar care face foarte multe parale:

În ALDE, chiar dacă Tăriceanu este port-drapel, NU doar  el face jocurile! Jocurile în ALDE sunt făcute de Grupul Chițoiu-Rușanu, în concubinaj forțat cu Tăriceanu.
Chițoiu și Rușanu vor face jocul lui Dragnea în Varianta III! Pentru că au de câștigat fotoliul de premier!

Practic, prin nominalizarea lui Dăncilă, perfidul Dragnea joacă din nou la două capete, din care iese câștigător indiferent de rezultat! Iată cum:

 • Dăncilă președinte + Guvernul Chițoiu PSD-ALDE + Dragnea președinte PSD și președintele Camerei + Tăriceanu președinte ALDE și președintele Senatului = România la picioarele alianței PSD-ALDE fără piedică – 100% România intră pe mâna penalilor PSD-ALDE;
 • Dăncilă pierde, dar rămâne premierului Executivului PSD-ALDE + Dragnea rămâne președinte PSD și președintele Camerei + Tăriceanu rămâne președinte ALDE și președintele Senatului = România la picioarele alianței PSD-ALDE cu piedica Iohannis – ca în prezent, NU se schimbă nimic!

Atenție!

Grupul Chițoiu-Rușanu din ALDE știe foarte bine că are cel mai mult de câștigat în Variana III – Candidează Viorica Dăncilă din partea PSD în alianță cu ALDE, câștigă și lasă liber postul de premier!

Iar de-a lungul timpului, Rușanu ne-a arătat că știe să joace politic, iar Chițoiu este un politician tenace și răbdător, care vrea funcția de premier după ce a fost șef al ANAF și ministru al Finanțelor – funcții numite, nu alese!

Așadar, Grupul Chițoiu-Rușanu va lupta pe toate fronturile – va negocia funcți și contracte în țară și străinătate – pentru ca Dăncilă să ajungă președinte!

P.S. Mai trebuie să observăm două stări de fapt foarte importante, ce nu trebuiesc ignorate pentru că au valori foarte mari în jocul politic:

 • Dragnea este atacat FURIBUND din toate părțile – ia asupra lui toată ura poporului așa cum a făcut-o Udrea în 2014 iar pe turnantă, nevăzut, a apărut Iohannis – în timp ce Dăncilă mai puțin, iar Tăriceanu deloc;
 • Iohannis îl atacă zilnic pe Dragnea, o jignește regulat pe Viorica, dar NU spune nimc rău de Tăriceanu – de parcă “Tări” ar fi în Opoziție NU la guvernare alături de PSD, la dreapta celui mai toxic guvern după cum ne spune… actualul președinte!
 • Iohannis știe că Dragnea și Tăriceanu sunt de învins în Turul Doi, Dăncilă NU!

 

Citiți și… Episodul I. Variantele lui Dragnea în contextul românesc pentru prezidențiale!

31 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv