Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 
În dorința de a-i proteja pe directorii de școli plantați politic, infractoarea Ecaterina “Abramburica” Andronescu oferă o unică șansă Educației și deschide calea DNA spre un dosar penal IN REM!

Examen de maturitate pentru profesorii onești: FACEȚI GREVĂ GENERALĂ!

După cum se știe, Mircea Dumitru, noul ministru al Educației, dorește să scoată la concurs toate posturile de directori de la grădinițe, școli și licee, funcții deținute în proporție covârșitoare de protejații partidului aflat la ultima guvernare politică. Soluția propusă de tehnocratul Mircea Dumitru este una benefică pentru învățământ dar extrem de deranjantă pentru baronii locali și liderii PSD. Examenul programat pentru 12 octombrie la nivel național, cu subiecte emise de minister (pentru prima dată!), riscă să nu mai aibă loc și, astfel, cei peste 7.000 de directori “plantați” politic vor rămâne pe funcții până în vara lui 2017. Calcule pur politice pentru PSD: dacă rămân în funcție, actualii directori pot influența alegerile parlamentare din 11 decembrie.

andronescu la dna (2)
Abramburica Adronescu mai vrea la DNA
Cati Adronescu face jocurile murdare

Dar cum de s-a ajuns în această situație stranie, deși niciun lider de partid nu a lansat în dezbatere publică o astfel de idee? Este adevărat că PSD a dat un comunicat prin care s-a arătat deranjat de propunerea ministrului Dumitru; dar atât, nu s-a mers mai departe “pe față”. În spatele ușilor închise de la Senatul lui Tăriceanu însă…

Așa cum s-a scris în SECUNDA, “la puțin timp după ce ministrul tehnocrat al Educației, Mircea Dumitru, a aprobat prin Ordin metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ, Ecaterina Andronescu, șefa Comisiei de Învățământ a Senatului, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei prin care să amâne concursurile până în vara lui 2017”.

Mircea-Dumitru
Ministrul Mircea Dumitru

Propunerea fostului ministru care a distrus Educația prin măsuri abracadabrante, pesedista garantată de penalul Vanghelie, inculpata Ecaterina Andronescu în dosarul Microsoft (sunt, de fapt, două dosare pe aceeași temă la DNA), prevede următoarele: “Concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct se organizează numai după finalizarea semestrului II, la începutul noului an şcolar”. (Alte amănunte citiți aici.) 

Astfel, dacă propunerea este aprobată de Senat, deoarece așa vrea Ecaterina “Abramburica” Andronescu, corupta din dosarul Microsoft, concursul lui Dumitru se amână pentru o altă dată, DUPĂ alegerile din 11 decembrie – când directorii pot influența votul în favoarea PSD.

Ecaterina Andronescu a schimbat Legea Educației în favoarea “dinozaurilor” din universități și în defavoarea tinerilor profesori

Iar șansa – poate unică – de a fi organizat un concurs fără ingerințe politice riscă să fie distrusă de un gest perfid, fără explicații până acum din partea inițiatoarei proiectului legislativ.

Nu ar fi însă primul gest de acest fel: abia instalat la putere Guvernul Ponta iar Abramburica șefă din nou la Ministerul Educației, Legea Educației nr. 1/2011 a fost măcelărită prin Ordonanța de urgență croită chiar de ea, ca să nu mai piardă vremea în Parlament. Știți care a fost prima modificare? Aceea prin care parlamentarii pot deține în același timp și funcția de rector, astfel încât Andronescu a scăpat de incompatibilitate înainte de sentința definitivă, „câştigând” procesul cu ANI.

Momentul adevărului. Faceți GREVĂ GENERALĂ!

Dacă zecile de mii de profesori “de bine” doresc cu adevărat ca școala să se reformeze “de la cap”, atunci au acum șansa uriașă să o facă. Prin ce mijloace? Printr-o GREVĂ GENERALĂ care să susțină propunerea ministrului Dumitru astfel încât pe 12 octombrie să aibă loc exemenul la nivel național pentru funcțiile de director și director adjunct de grădinițe, școli și licee.

Dacă NU vor găsi sprijin în liderii de sindicat atârnați politic, atunci profesorii pot folosi tehnica “protestului spontan”, după ce se vor înfierbânta/îmbărbăta/înțelege pe rețele de socializare, pentru a face front comun în jurul ministrului Dumitru.

Refuz să cred că în timpul unei GREVE GENERALE cu o singură revedicare din partea profesorilor onești, prin amenințarea de înghețare a anului școlar, Dragnea și PSD vor continua să suțină amendamentul lui Andronescu obținut pe căi frauduloase în Comisia de Învățământ de la Senat – uite că v-am dezvăluit și subiectul din partea a doua a textului!

Este UMILITOR pentru toți profesorii ONEȘTI din țară ca o șansă UNICĂ să fie RATATĂ pentru că INFRACTOAREA Andronescu poate să se JOACE în continuare în SENAT cu destinele EDUCAȚIEI după bunul ei plac și pentru împlinirea MESCHINELOR interese de PARTID.

Acum, profesorii onești au marea șansă de a revigora Învățământul prin a permite ca în funcțiile de director să acceadă cei capabili, nu țiitoarele de partid!

kovesi si diploma SUA
Laura Codruța Kovesi la butoanele DNA
DNA are datoria civică de a deschide un dosar IN REM

Așadar, GREVA GENERALĂ poate stopa tentativa de anulare a concursului din 12 octombrie. Dar, până atunci, în regim de urgență, DNA poate deschide un doasar penal “in rem” pentru a cerceta cine a comis fals în acte publice pentru ca amendamentul coruptei Cati Andronescu să ajungă în plenul Senatului pentru promulgare.

Iată, pe scurt, cum s-a comis fapta penală de fals în acte publice.

În ședința din 14 septembrie, Ecaterina Andronescu, șefa Comisiei de Învățământ a Senatului, a introdus o modificare legislativă pe Legea Educaţiei, prin care să amâne concursurile din 12 octombrie până în vara lui 2017.

Înainte de ședință, secretarul comisiei, senatorul Dumitru Oprea, a anunțat-o pe șefa Andronescu că nu poate să ajungă la ședință. Veți vedea mai jos că este o informație extrem de importană, care a foat confirmată de senatoarea Andronescu.

senator dumitru oprea pnl
Senatorul Dumitru Oprea

După ce senatorii au terminat de dezbătut subiectele de pe ordinea de zi, s-a trecut la discutarea amendamentului propus de infractoarea Andronescu Ecaterina. Așadar, amendamentul NU a fost pe ordinea de zi.

„Timp de două ore, în fața mai multor profesori, directori de școli și sindicaliști invitați” – nu se știe de cine -, s-a dezbătut ideea Abramburicări și „s-a decis să fie transmisă o adresă la ministerul Educației”, a declarat vicepreședintele comisei, senatorul liberal Cristian-Dănuț Mihai.

Și – “surprize, surprize”! În raportul ședinței a apărut amendamentul propus de Andronescu. Iar infracțiunea abia acum apare: raportul este semnat de Andronescu și de o mână criminală în dreptul secretarului comisei.

documentul andronescu semn falsa
Infractoarea Abramburica Antonescu nu vrea să spună cine a semnat pe document în locul secretarului comisiei

N.B. Ca să-și urmeze cursul firesc pentru dezbatere în plenul Senatului, raportul TREBUIE semnat de președintele comisiei și de secretarul ei. Or, secretarul Oprea a lipsit de la ședință și, așa cum a declarat, NU a delegat pe nimeni să semneze în locul lui.

Iată ce a declarat senatorul Oprea, pentru AGERPRES: „Nu am idee cine, cum și pe ce procedură s-a făcut forțarea asta de notă. Nici nu a figurat subiectul pe ordinea de zi a comisiei (…) eu nu am participat la discuția unui astfel de punct. Constat însă că este o altă semnatură (pe raportul comisiei – n.r.) (…) E pus un “pentru”, dar, de regulă, pentru orice “pentru” delegi responsabilitatea sub o formă, ori eu nici nu am fost întrebat de subiectul ăsta. Sunt curios și eu să aflu cine a semnat.”

Senatorul Dumitru Oprea a continuat: “Este un subiect pe care numai dna Andronescu poate să îl explice. Doamna Andronescu trebuie să răspunda la toate acestea, fiindcă mi se pare strigător la cer ce s-a întâmplat. Nu răspunde însă la telefon, ca am încercat să o sun. Nu am reușit să aflu un cuvânt de la dânsa despre ce s-a întâmplat. E o nebunie.”

C
Senatorul Cristian-Dănuț Mihai

Nici vicepreședintele comisiei, senatorul liberal Cristian-Dănuț Mihai, nu știe cine a semnat acel raport. Întrebat de HOTNEWS dacă el l-a semnat, Mihai a răspuns: „Nu mi-aș fi permis să semnez fără să discut cu Dumitru Oprea”.

Totuși, senatorul Mihai a admis că semnătura de pe document seamănă cu a lui dar susține că el nu a semnat, astfel încât va face o notă scrisă către președintele Senatului.

Chestionată de situația inexplicabilă ivită în ședința condusă de ea, Ecaterina Andronescu a declarat pentru DIGI 24 că nu înțelege de ce atâta agitație în jurul subiectului, că se simte umilită de tonul întrebării și că refuză dialogul după ce a fost lăsată de televiziune să explice că, respectivul concurs “…a bulversat atât de mult tot sistemul, că avem la comisie teancuri de sesizări din partea sistemului de învățământ, încât trebuie să facem ceva. Din partea profesorilor, directorilor, inspectoratelor. (…) După opinia mea, nu vor lua (examenul) 10% din cei 7.000 (de directori)…”

Cum era de așteptat, Cati Androneasca a refuzat să spună cine a avut ideea acestui amendament. „Nu este un secret, dar nu cred că acest lucru este important”.

Așadar, Laura Codruța Kovesi are acum posibilitatea să ne demonstreze că îi pasă de Educație și să deschidă un dosar penal IN REM, pentru a descoperi cine a falsificat semnătura secretarului Comisei, astfel încât amendamentul să poată fi discutat în plenul Senatului – for decizional. Cu ocazia votului vom afla și cum vor vota parlamentarii din celelalte partide – mai ales PNL, care are încă de pe vremea USL directori “plantați” politic. Se va repeta oare episodul cu alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin?

Dacă se va dovedi că semnătura secretarului Dumitru Oprea a fost falsificată, documentul nu mai are valoare juridică și este un flas grosolan în documentele Senatului condus de Tăriceanu.

P.S. Trei întrebări nevinovate:

  1. A semnat în locul secretarului Dumitru Oprea o consilieră de la comisie, la ordinul infractoarei Andronescu?
  2. Va deschide dosar penal IN REM Laura Codruța Kovesi, pentru a afla cine a comis falsul de pe raport din dreptul semnăturii lui Oprea?
  3. Vor face profesorii onești front comun în jurul ministrului Dumitru pentru ca respectivul concurs pentru directori să se țină pe 12 octombrie?
36 Shares