Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Iohannis, mesaj pentru cei ce votează moțiunea de cenzură: Cu certitudine nu vom avea guvern PSD /  JUSTIȚIE: Frații interlopului Emi Pian ucis la barbut, reținuți de procurori / Încă o persoană din clanul Duduienilor va fi dusă la mandat /

 

Breaking News:
 

Felicitări, onorabile Iohannis! Ai umilit STRADA!

Ai spus filozofic, referindu-te la protestul din stradă: “Am văzut, am auzit, am înțeles!”. În acest caz, de ce a mai fost nevoie să inviți STRADA la Cotroceni, la dialog social, onorabile președinte Klaus Iohannis? De ce să-i mai scoți la tablă, Domn’ profesor? Ce să mai auzi din gura unor tineri care nu aveau cum să reprezinte STRADA, din simplul motiv că NU au fost aleși democratic! Or ei tocmai asta doresc: democrație și respect, nu dialog politic!

strada3- Foto: Andreea Alexandru
Onorabilul Iohannis și o parte a delegației compusă din “săgețile” care au “arestat” protestele străzii (Foto: Andreea Alexandru

Ai murdărit

Oricât te-ai ascunde după paravanul dialogului, se vede de la poștă că ai avut un singur mobil, onorabile Iohannis: să umilești STRADA!

I-ai chemat la Cotroceni nu ca să-i asculți, ci să introduci în discuția socială latura politică, un domeniu unde STRADA nu este nici omogenă, nici profesionistă – şi e normal să fie așa -, iar tu ai ȘTIUT acest lucru.

Tu, onorabile președinte, ȘTII foarte bine că rolul protestatarilor este de a trage semnale de alarmă și de a lupta pentru restaurarea legalității, a normalității, a democrației, nicidecum de a face politică.

De fapt, pe asta te-ai bazat în demersul populist când ai chemat STRADA la „consultări”: pe imposibilitatea românului de a NU recunoaște în fața oglinzii că nu se pricepe la toate, de faptul că se considera mai deștept decât este în realitate! Dar și pe „prezența de spirit” a oportuniștilor de carieră și pe versalitatea insipidelor și inodorelor “săgeți”.

Iar cântărețul Despot, din motive ce vin dinspre BNR, nu a “rezistat” invitației, așa cum am văzut la Chirilă, muzicianul actor crescut de un titan al presei românești și care știe nepermis de bine pentru un tânăr unde s-a ascuns “maimuța”!

Mai mult, ai primit la Cotroceni: oameni mânjiți cu banul public – Ioniță; cu funcții politice – Mihaiu, fost guvernator al Deltei Dunării în Guvernul Boc via Vîntu; pe ong-istul și lider de partid Dan. Iar pe unii din delegaţie i-ai chemat chiar Tu. Ei nu sunt STRADA, onorabile Iohannis. Ei sunt “săgețile” hidrei ce stă să ia locul mizerabililor încă aflați la putere!

strada5-andreea-alexandru
Invitații speciali ai lui Iohannis: Adrian Despot și Liviu Mihaiu

Micimea unui caracter mic

De ce ai acceptat această idee machiavelică, “un altfel de politică”? Ai făcut-o SPECIAL pentru a arăta că și STRADA este reprezentată de corupți, nu numai clasa politică din care și TU faci parte, onorabile președinte Klaus Iohannis!

Ai venit cu ideea “fără precedent” pentru a plasa în fața protestatarilor oameni duplicitari…

De fapt, ai chemat STRADA la Cotroceni ca să bagi zânzanie printre manifestanți, conform principiului “Divide et impera” – “Dezbină și stăpânește”.

Și i-ai mai chemat pentru ceva umilitor pentru STRADĂ: să-ţi faci imagine. Și aud că vrei să continui circul consultărilor…

Felicitări, onorabile Iohannis! Ai reușit să murdărești STRADA şi să o plasezi pe aceeași treaptă cu tagma coruptă din care faci parte și Tu, onorabile: cea a politicului, contestată vehement chiar de… protestatari!

ong2-mediafax-foto-andreea-alexandru
I-ai chemat, au venit, i-ai umilit…

Iar acum STRADA trebuie să o ia de la capăt, ca să se curețe de petele plasate strategic de Tine, onorabile președinte Iohannis.

Știu, STRADA nu e tobă de carte politică, majoritatea covârșitoare a mulțimii nu are cunoștiință de ce spune legea, de prevederile Constituției; nu e normal să fie așa, dar protestatarii au o scuză majoră: sunt oameni!

Constituția – nimic mai adevărat

Dar Tu, onorabile Klaus Iohannis, știi ce drepturi și obligații îți oferă/dă Cartea Cărților. (Refuz să cred că nu ai citit Constituția țării tale – pe care ai jurat – şi că nu o conspectezi regulat!)

Tu, onorabile, știi că Primul articol, alineatul 3), prevede că “România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor (…) sunt garantate”.

Mai știi că Articolul 4, alineatul 2), prevede că “România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire… ”.

Și mai știi că Tu, onorabile Klaus Iohannis, conform Articolului 80, alineatul 1), ai un statut imens, unic: “Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării”.

A cincea zi de proteste. Numărul victimelor de la Club Colectiv a ajuns la 39
A șasea zi de proteste. Numărul victimelor de la Club Colectiv a ajuns la 45…

Lipsă de RESPECT

Or Tu, Klaus Iohannis, ce ai făcut cu aceste trei articole din Constituție? Le-ai băgat sub preș și ai pus delegația străzii să calce pe ele!

Ai uitat, onorabile președinte Iohannis, că în România “demnitatea omului este garantată”, că “România este patria comună”, că “președintele României este garantul unității!

De fapt, ai tratat cele trei articole constituționale cu o nedisimulată lipsă de RESPECT. Ce e Constituția pentru Tine, onorabile președinte Klaus Iohannis? O cărticică, nimic mai mult!

Felicitări, onorabile Iohannis! Ai reușit să-i îndepărtezi din STRADĂ pe cei care au venit cu inima deschisă, eternii cavaleri ai dreptății sociale, adevărații oșteni ai interesului național – naivii politici!

Ai însămânțat în mintea lor că totul este în zadar, le-ai arătat cât de simplu poate fi confiscată o manifestație, cât de ușor se murdărește o idee.

Cât de repede ai uitat că tinerii și Diaspora te-au făcut președinte! Diaspora pentru care Tu Nu ai făcut Nimic vreme de 11 luni.

Cât ești de mic pentru un mălai-mare, onorabile Iohannis!

image-2014-10-14-18303630-70-klaus-iohannis

P.S. În aceste zile se face o confuzie regretabilă între “părere” și “opinie”. Părerea este un punct de vedere expus de un profan într-un domeniu – la o șuetă, într-o berărie.

Opinia este un punct de vedere expus în public de un profesionist într-un domeniu – în presă, la colocvii.

Opinia manipulatoare poate face mult mai mult rău decât o părere total eronată. De aceea, este bine să nu fiţi habotnici atunci când vorbiţi despre politicieni, dar nici să luaţi drept literă de lege spusele liderilor de opinie din presă, pentru că pot ascunde mari surprize!

RADACINI… Pentru cei care doresc să înţeleagă procedura alegerilor îi invit să citească partea a doua a acestui articol publicat în 5 noiembrie 2015…
Pentru cei ce doresc să citească sau să recitească Constituția României, îi invit să acceseze acest link…
9K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv