Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Legea offshore intră la votul final la Camera Deputaților /

Breaking News:

Jocul lui Klemm în România, confirmat de Predoiu!

Unde dai și unde crapă în scandalul modificării legilor justiției în Carpați!

Luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a publicat un articol-mesaj cu titlu “România – propuneri ce afectează independența sistemului judiciar”.

Președintele Donald Trump și Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA
Nauert arată!

În articol, în esență, Nauert afirmă că “Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislație ce ar putea submina lupta împotriva corupției și slăbi independența sistemului judiciar în România.” (Click pe titlul pentru a citi toată declarația: SUA: Încătușarea Justiției propusă de PSD + ALDE virusează judiciar România!)

Cătălin Predoiou – PNL
Predoiu acuză!

După această declarație cu subiect și predicat la adresa Parlamentului, de fapt la adresa alianței politice PSD + ALDE cu UDMR în coadă, fostul ministru de Justiție Cătălin Predoiu, acum deputat PNL aflat în Opoziție, a simțit nevoia să declare că:

“…Lupta cu PSD pentru independența Justiției nu e ușoară și orice sprijin e binevenit. Dar nu pot să accept tonul pe care Departamentul de Stat vorbește României. Suntem, poate, cel mai fidel aliat al SUA în regiune și cel mai apropiat partener în teatrele de război, pentru democrație și valorile nord-atlantice. Măcar pentru acest motive ar trebui să se discute pe un alt ton cu România, orice probleme, indiferent cât de delicate…” (Click pe titlul pentru a citi toată declarația: Declarație-șoc a lui Predoiu)

Prședintele Iohannis și Ambasadaroul Klemm
Klemm confirmă

Aflat la Turnu Severin, Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, referindu-se la Comunicatul Departamentului de Stat a spus că:

“Nu ar trebui să fie o surpriză comunicatul de ieri al Departamentului de Stat.

În august, pe 29 august, Ambasada Statelor Unite a emis un comunicat privind propunerile făcute de Ministerul Justiţiei, în săptămânile precedente, pe 23 august şi 25 august, în ceea ce priveşte reforma sectorului justiţiei.

Pe 29 august, ambasada (SUA) a dat publicităţii un comunicat în care şi-a exprimat îngrijorarea faţă de propunerile Ministerului Justiţiei.

În document nu scria «ambasadorul Klemm sau Ambasada SUA», scria că Statele Unite ale Americii sunt preocupate de statul de drept”.

Aşadar, ceea ce s-a întâmplat ieri a fost din nou expresia îngrijorării SUA privind pachetul de propuneri aflate acum în Parlament, care pot duce la anularea progresului uimitor făcut de România până acum.”

Rex Tillerson și Donald Trump
Atenție la reguli

Dacă coroborăm faptul că Hans Klemm a fost numit de democrații lui Obama & Clinton cu faptul că Predoiu este în Opoziție, că este un mare prieten al democraților SUA, că știe regulile politice și administrative din America lui Trump și că a fost unul dintre cei doi candidați anti-PSD școliți intens la Washington de democrați (iar democrații!) pentru funcția de președinte al României – alături de Iohannis –, putem spune că declarațiile celor doi sunt de tip “gura păcătosului adevăr grăiește”! Și, iată de ce:

 1. Departamentului de Stat al SUA este echivalentul Ministerului de Externe de la noi și este condus în prezent de Rex Tillerson – numit de președintele republican Trump;
 2. Purtătorul de cuvând al Departamentului de Stat al SUA nu este de capul lui – NU poate publica/transmite ce-i trece prin cap. În cazul în care o face, își pierde funcția;
 3. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA prezintă punctele de vedere ale șefului său, adică al lui Rex Tillerson sau ale președintelui Donald Trump;
 4. Politica externă a SUA este coordonată de președintele Trump și pusă în practică de secretarul de stat Tillerson. Uneori, fie la solicitarea expresă a lui Trump, fie la cea a lui Tillerson, ambasadorii SUA transmis mesaje politicienilor și guvernanților din țările în care activează.
 5. În principiu, un ambasador al SUA NU poate ieși din intervalul impus de președintele Donald Trump prin apendicele Rex Tillerson. Dacă o face, este rechemat de la post;
 6. Cazul nostru, Ambasadorul SUA la București este Hans Klemm – numit de democrați;
 7. Deoarece Klemm este diplomat de carieră, revocarea lui naște câteva probleme greu de digerat de actualul președinte Trump – există o schemă de numire etc.;
 8. Klemm știe că este foarte greu de rechemat de la post și practică, la vedere, politica democraților Americani clamând ideea că este cureaua de transmisie între România lui Iohannis și SUA lui Trump;
 9. Republicanul Trump a câștigat alegerile în detrimentul Democraților lui Clinton, democrați care i-au școlit pe Iohannis și Predoiu pentru funcția de președinte al României;
 10. Până la data publicării acestei analize, purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat nu a fost destituit și nici nu și-a dat demisia.
 11. Klemm spune răspicat că el nu face altceva decât să aplice politicile ordonate de “aliajul” Trump & Tillerson;
 12. Atât Tillerson, cât și Trump și-au arătat antipatia față de Klemm. Mai mult, au transmis pe diverse canale că se dorește schimbarea lui Klemm;
 13. Prin Executivul Trump circulă ideea că după ce își va termina oficial mandatul în România, Klemm va fi judecată pentru trădare “economică” – vezi cazul armelor produse de SUA – pentru anti-lobby!
Iohannis și Trump
De reținut!

Vă reamintesc că, în practică, în cazul unor derapaje sau expresii care generează incidente, purtătorul de cuvânt este transformat în Acarul Păun.

Astfel, șeful instituției poate repara greșeala fără să fie atacat direct ca fiind principal vinovat. Uneori – s-a întâmplat și în România -, purtătorii de cuvânt au luat asupra lor eroarea șefului și au părăsit funcția, iar incidentul a fost “eutanasiat”!

În loc de concluzii

În acest context, dată fiind sensibilitatea situației din România, ar fi normal să gândim că declarația purtătorului de cuvânt Nauert a fost ordonată/aprobată fie de Tillerson, fie de Trump.

Dar dacă a fost scrisă de ambasadorul Klemm și transmisă spre publicare Departamentului de Stat – cum mi-a spus o sursă – fără acordul “aliajului” Trump & Tillerson?

În acest caz, purtătorul de cuvânt Nauert și-a însușit tema lui Klemm, adică a democraților, și a publicat-o pe „barba sa”?

Dacă este așa, sursa are dreptate: Democrații încă mai au putere în Departamentul de Stat al SUA și, cel puțin în România, își practică propriul joc politic. Iar platonica “săritură” a lui Predoiu în balta Democrației ne dă apă la moară să mergem “pe mâna” sursei.

Dar dacă Nauert a publicat avertismentul către România cu acordul lui Tillerson sau, de ce nu, cu acordul lui Trump?

Dacă este așa, Trump ne arată că, cel puțin pentru acest moment, îi lasă pe democrați să-și facă jocul anti-PSD în România. De ce? Pentru că-i convine! De ce îi convine? Pentru că, fără să-l coste nimic, îi arată președintelui Iohannis că este alături de el în lupta contra PSD! Că îi face un serviciu! Care va avea o scadență!

Oricum, indiferent de ce se întâmplă pe firul Administrația Trump – Ambasadorul Klemm, Predoiu ne-a arătat că democrații Americani au cel puțin doi agenți de influență în România care au, pe lângă alte teme, și ruginirea imaginii lui Trump: Klemm și Predoiu!

20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv