Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

GREVĂ în Educație: Profesorii resping voucherele sociale transformate de Guvern în „prime” / POLITICĂ: Ciucă a anunțat că nu își mai depune mandatul de premier / Rotativa se amână sub pretextul grevei în Educație / Motivul real este că trocul PNL-PSD este în aer / 

Breaking News:
Funia DNA scoate ghiborții din stufăriș la autodenunț: au premeditat o ilegalitate!

Năstase se dă cu săniuța pe EADS!

Intempestiva ieșire pe net/blog a ex-premierului Adrian Năstase și a fostului său ministru de Interne pentru șapte luni, Marian Săniuță, cu două “dezvăluiri bombă” despre Frauda EADS, a fost impusă de o singură motivație: cei doi simt că li se apropie funia de par! În cazul lui Săniuţă pare că momentul este foarte aproape, dacă rememorăm prospătul drum al soţiei sale de acasă la DNA cu o majoră escală într-un spital unde a fost tratată de panică extremă. Că, ce să vezi, i s-a făcut rău femeii când a aflat că trebuie să dea explicaţii la DNA în escrocheria Apa Nova-VEOLIA! Și, culmea culmilor! În tentativa lui de a fi sarcastic, Năstase scrie pe blog că a premeditat o ilegalitate.

Marian Săniuță, un ministru alunecos

Năstase aruncă nada

Întâlnit marţi “fortuit” cu EADS în Deltă, ex-premierul Adrian Năstase a pus mâna pe tocul virtual și a scris o epistolă către poporul pe care l-a furat sistematic de bani și de o viață mai bună.

Intervenția lui electronică s-a dorit sarcastică la adresa celor care se ambiționează să arate adevărul în Frauda EADS. Cum era și normal, Năstase s-a încurcat în propria-i ață și a sfârșit lamentabil precum carasul în mâlul Deltei! Dar nu s-a înecat cu osul minciunii. A continuat să mănânce pe pâinea dată cu miere de Deltă nu icre de morun, ci altfel de icre – cu o netendențioasă tentă… pământie.

Evident, “onorabilul” a încercat să ne aburească iarăși cu teoria că el, Zeus, a muncit și s-a jertfit pentru țară – nu numai în cazul Fraudei EADS – iar noi, nerecunoscătorii, în loc să-i ridicăm monumente în toate colțurile patriei, l-am exilat în pușcărie. L-am pus la punct imediat.

vasile-blaga-dan-nica-ioan-rus-465x390
De la stânga la dreapta așa cum i-a prezentat într-un colaj sugestiv colegii de la EvZ pe trei dintre semnatarii Fraudei EADS: Vasile Blaga – actual PNL, Dan Nica – actual europarlamentar PSD și Ioan Rus, actual PSD

Sare şi Săniuță în barca manipulării

Dintr-o altă pornire pur patriotică, ex-ministrul MAI Marian Săniuță s-a alăturat demersului internaut al fostului său șef. Ministrul în madatul căruia s-a semnat contractul cu EADS – mandat pe doar câteva luni, prin dezertarea calculată a lui Ioan Rus -, Săniuță combate fără sarcasm, cu date pe care el le consideră solide. Total fals!

Să le luăm pe rând, fără să mai reproduc pasajele din textul plin de inexactițăți emis de Săniuță și postate cu mare grabă de Năstase pe blogul personal. (Culmea, au fost ziariști care au preluat postarea lui Năstase fără discernământ. De exemplu, pe site-ul B1TV – televiziune unde Mânăstire, Orcan şi Turcescu l-au incriminat pe Năstase – a fost postat un text favorabil lui Năstase!!!)

  1. Niciun jurnalist nu a afirmat vreodată că NU trebuia să securizăm frontierele. Jurnaliștii au spus la unison că prin contractul cu EADS s-au furat sute de milioane de euro din banii publici. Iar ca argumente au adus date furnizate atât de oficialitățile române, cât și germane. Iar eu am pus la dispoziția opiniei publice și a DNA Schema Fraudei EADS…
  2. Săniuță ne acuză de manipulare. Fals. Binomul Năstase-Săniuță manipulează opinia publică prin omisiune. Pentru a conferi seriozitate și legalitate, Năstase a format un GIRMIFS din care au făcut parte 21 de instituții de stat. Tehnica este simplă: introduci în ecuație 21 de instituții și zeci de oameni care să lucreze la UMP și arunci intrebarea retorică: “Oare toţi or fi fost corupți, proști sau rău intenționați? Să nu fi fost nimeni cu scaun la cap, chiar toți membrii UMP din partea celor 21 de instituții au luat mită?”. Cu răspunsul impus: “Hai, dom’ne, ce naiba, nici chiar așa!”
  3. Generalul Toma Zaharia s-a acoperit cu hârtii. El deține documente care demonstrează că în UMP dezbaterile au scos în evidență că se comite o ilegalitate dacă se semnează contractul cu EADS…
  4. Nu s-a pus niciodată problema ca securizarea frontierelor să fie realizată pe sectoare, pe zone, prin sute de licitații; ar fi fost o aberație managerială.
  5. Legea prevedea ca pentru astfel de proiecte să se facă LICITAȚIE și, în paralel, să se semneze un contract OFFSET. Pentru cei care nu știu IMPORTANȚA acestui contract de tip OFFSET, spun doar atât: prin lege, Contractantul afacerii cu statul în domeniul securităţii națională este OBLIGAT să încheie cu statul un contract de OFFSET în valoare de cel puțin 85% din cea a contractului!!! Acești bani trebuie investiți în România în ce industrii dorește Contractantul, fie ea și producerea de… ouă! În cazul EADS, contractul de OFFSET trebuia semnat la valoarea de 552,5 milioane de euro. Sub Săniuță nu s-a semnat acest contract…
  6. Suprapunerile cu Programele PHARE au fost descoperite când UE a făcut un control și am fost obligați să reducem valoarea contractului. Practic, anumite lucrări efectuate cu fonduri UE au fost bugetate fals de către Bearing Point ca lucrări necesare în Contratul EADS, pentru a se ajunge la suma dorită de escrocii transfrontalieri: 650 de milioane de euro.
  7. De ce ne aburește Săniuță cu problema tehnică fără să pomenească de diferențele dintre TETRAPOL și TETRA? Pentru că cele două metode de transmisie de date digitale sunt interconectabile, iar TETRAPOL este considerată de specialiști mai fiabilă decât tehnologia TETRA, prin faptul că folosește transmisia de date prin undă continuă, nu pulsatorie, și are nevoie de un AMPLIFICATOR de undă foarte periculos pentru oameni. Iar faptul că armata germană a achiziționat o anumită tehnologie nu însemană că asta trebuia să facem și noi.
  8. Să fie clar: la data semnării contractului, EADS nu producea tehnologie TETRA agreată de UE; nu o produce nici în prezent, ci o ACHIZIȚIONEAZĂ de la Motorola Israel Ltd, o subsidiară al gigantului Motorola Inc.
  9. Cum să fi fost achiziționată în 2004 tehnologia cea mai ieftină, când am plătit pentru aceasta, conform contractului, și ambalajul!? Da, ați auzit bine! În imensa lor ticăloșie, Năstase și Săniuță au fost de acord ca în contractul cu EADS să fie trecută și această condiție stupidă: să se plătească ambalajul ca și cum ar fi o tehnologie în sine, nu prevăzut în costul utilajelor! A fost una dintre posibilitățile „tehnice” de extragere a mitei.
  10. Cât privește problema suprapunerilor cu Programele PHARE, ministrul Săniuță se autocondamnă prin afirmația că la MAI, înainte de 2004, se absorbiseră fondurile puse la dispoziție de UE. Păi tocmai asta a fost una din metodele de fraudare: să fie incluse în contractul cu EADS zone deja implementate, care să nu mai fie realizate iar banii aferenți să fie escrocați de Năstase & Co.
Pe această ușă mulți au intrat ex-miniștrii și au ieșit încătușați

Concluzii și pentru DNA

„Tehnica” folosită de binomul Năstase-Săniuță este simplă: dă-i gușterului informații cât mai simandicoase, mai tehnice, ca să-l amețești să nu mai știe unde e ușa, apoi, elegant, îi arăți TU cărarea care îți convine.

Oricum, un mare adevăr grăiește gura păcătosului Săniuță. Așa este, domnule Săniuță, aveți perfectă dreptate: o mână de oameni – Năstase, Rus, Blaga, Tăriceanu, Săniuță, Nica, Nicolae – au făcut un imens rău României furând sute de milioane de euro din banii publici. Suntem în 2015 iar tranzacţia cu EADS prevedea ca în 2009 să se încheie procesul de securizare a frontierelor, pentru ca România, la braț cu Bulgaria, să intre în Spațiul Schengen.

N.B. pentru Săniuță. Dau scris aici că în Frauda EADS Marian Săniuţă va face declaraţii din postura de inculpat în faţa judecătorilor. Acolo se va referi la Gabriel Sandu, care a declarat la Tribunal “Am fost cel mai prost ministru!”. Marian va spune: “Gabriel Sandu s-a înşelat, eu, Săniuţă, am fost acel ministru!”.

N.B. pentru Năstase. În postarea sa pe blog, ex-premierul Adrian Năstase se condamă singur la pușcărie: “Alegerile europarlamentare dăduseră câştig de cauză dreptei iar Comisia Barrosso s-a dovedit a fi reticentă în legătura cu aderarea ţării noastre (vezi declaraţiile lui Olie Rehn). „Rezolvarea” acestui punct sensibil din agendă era normal să o facem cu cea mai mare firmă de profil din Europa, cu participaţii germane, franceze, spaniole, italiene etc.”. (Sublinierile îmi aparțin.) Practic, ex-premierul Năstase DECLARĂ că a premeditat încălcarea Legii Licitațiilor pentru a acorda firmei EADS contractul de securizare a frontierelor pentru al îmbuna pe Barrosso. Pentru prima dată, un oficial român de rang înalt îl implică pe Barrosso în Frauda EADS. O fi vreun avertisment?

P.S. Pentru binomul Năstase-Săniuță – și nu numai. Ca să aflaţi ce înseamnă TETRA – TErrestrial Trunked Radio, vă invit să vă documentați citind expunerea domnului Căpitan Ing. Viorel ADETU, de la Centrul 48 de Comunicații și informatică strategie.

Cât despre producătorul TETRA, citiți pe site-ul Motorola Israel Ltd.

314 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv