Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 
Jocurile Olimpice. NU te regretăm Rio 2016... Te așteptăm cu speranță Tokio 2020!

Nenorociților, ne-ați întors în Evul Mediu!

Jocurile Olimpice din Brazilia – Rio 2016 – ne-au arătat unde suntem ca nație: în Evul Mediu! E doar sport, o să spuneți. Nu, este viață pură! Dezastrul întregistrat la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 este oglinda societății românești. Cei 25 de ani de hoție, de fărădelegi, de snobism, de cinism și de egosim dus la extreme de megalomania derbedeilor ajunși în funcții de conducere ce samavolnic se autointitulează POLITICIENI, asta ne-au adus: Evul Mediu – păstrând proporțiile!

cercurile olimpice
JO de la Rio ne-au arătat locul real în lumea sportului
Nevoia de modern

Sportul înseamnă nevoia de a te descoperi, înseamnă să fii sănătos, să fii empatic, să străbați cu tărie tărâmul agoniei și, cu respect, drumul plin cu flori al extazului; să fii OM.

Dar ca să faci sport de performanță este nevoie de mai mult decât să-ți dorești, chiar dacă ai talent. Este nevoie de muncă. Iar când vrei să faci sacrificii și să muncești din greu, este nevoie de mai mult decât voința ta, ca sportiv.

Este nevoie de săli și terenuri de antrenament, de echipamente de ultimă generație, de antrenori doxa ca metode noi, de medici care știu foarte bine să te repare, fără să te dopeze.

Este nevoie de ultimele inovații în materie de recuperare. Și, în primul rând, este nevoie de concursuri și campionate interne care să genereze competiție și să producă experiență!

catalina_ponor rio 2016
Nu trebuie să ne supărăm pe sportivi. Vina lor este foarte mică, umană! Iar atunci când vrem să-i analizăm pe sportivii noștri trebuie să ținem cont de adversarii lor și de condițiile de antrenament – aici, cazul emblematic al Cătălinei Ponor.
Nu vă mai supărați pe sportivi

Este ușor să ne supărăm pe majoritatea sportivilor noștri care NU au pus tricolorul pe vreunul din cele trei catarge de premiere la Jocurile Olimpice de la Rio. Dar să dăm vina NUMAI pe ei ar fi o mare prostie, ar fi să ne dăm mâna cu nenorociții care ne-au condus în ultimii 25 de ani și ne-au întors în Evul  Mediu.

Cei care ne-au condus în ultimii 25 de ani ne-au furat dreptul la un mod de viață onest. Ei, cei care au făcut program cu NOI, ni l-au furat, iar noi toți NU am protestat. Suntem vinovați!

Sportivii care au mers la Rio au concurat cu bagajul de cunoștințe dobândit în ultimii ani de pregătire. Lipsa rezultatelor ne arată lipsa de viziune a celor care s-au ocupat de sport, la nivel guvernamental și olimpic, în ultimii 25 de ani. Pentru că sportivii care ne-au reprezentat la Rio, cu câteva excepții, sunt născuți și crescuți în democrația post ‘89!

În cazul sportului actual nu putem da vina pe greaua moștenire comunistă. Din contră. Până acum câțiva ani am trăit din inerția sportului cu rădăcini în perioada comunistă. Dar inerția s-a epuizat iar locul ei a fost luat de haos.

ponta joaca baschet
Tânărul premier Ponta – nimic pentru sportul olimpic. Dar s-a implicat politic în numirea șefilor de la Ligă și FRF, pentru că-i aduceau voturi!
Adevărații vinovați, așa-zișii politicieni

Președinții României – Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și ultimul intrat Klaus Iohannis – nu au promovat NICIODATĂ SPORTUL.

Și, vă rog RESPECTUOS, să nu vă mai întrebați retoric Dar ce puteau să facă, domnule?”. Multe, foarte multe!

Prim-miniștrii Roman, Stolojan, Văcăroiu, Ciorbea, Isărescu, Vasile, Tăriceanu, Boc, Ponta și ultimul intrat Cioloș NU au propus nicio lege specială pentru sport. Doar Adrian Năstase a produs o mică rumoare prin pariul celor 400 de săli de sport – dar cu un licurici nu se face lumină în Evul Mediu.

Tiriac Nastase mistret
Năstase și Țiriac au îmbrăcat o fraudă fiscală și politică într-un pariu onest. Am pierdut cu toții, sportivi și oameni de rând, pe mâna acestui binom sinistru. Iar mistrețul de la picioarele lor știe cel mai bine – a plătit cu viață pentru a hrăni interesul lor meschin

N.B. Pariul miliardarului Țiriac – la aceea dată președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR) – a fost o pură manevră politică pusă la cale împreună cu premierul Adrian Năstase, în 2003, în vederea campaniei electorale pentru Președinția României – 2004. Simultan, Țiriac “alerga” pentru a obține șefia Comitetului Olimpic Internațional – de unde, în final, a fost alungat.

DOVADA manevrei politice? Dosarul penal de la DNA care anchetează neregulile legate de construirea şi dotarea sălilor de sport, contractele de zeci de milioane de euro care au fost încasate de firme din portofoliul PSD pentru lucrări făcute de mântuială. Iar asta, pentru că era nevoie de fonduri în viitoarea campanie electorală pentru fotoliul de la Cotroceni. Și, nu în ultimul rând, nefolosirea lor din cauze absurde!

ECATERINA-ANDRONESCU jocurile olimpice
Ministrul Ecaterina „Abramburica” Andronescu – cel mai mare dușman al sportului românesc, este VEDETA “tolcșourilor” de la toate televiziunile de știri
Sportul – ultima frontieră pentru politrucii de carieră

Miniștrii Educației – Ecaterina „Abramburica” Andronescu, Maior, Marga, Athanasiu, Miclea, Hârdău, Anton, Adomniței, Funeriu, Pricopie sau Curaj – nu au promovat sportul de masă, sportul juvenil. Ba, mai mult, prin vocea Abramburicăi, orele de sport au fost reduse drastic în școli.

Miniștrii Sportului – indiferent că au fost oameni politici precum Duvăz, Crin Antonescu, Mironov, Gingăraș, Bănicioiu și pușcăriașa Iacob-Ridzi sau sportivii cu victorii imense Gabi Szabo ori Elisabeta Lipă – nu și-au pus nici măcar amprenta degetului mic pe construirea viitorului sportului românesc. Szabo și Lipă au cucerit medalii, au devenit idoli, iar noi le-am mulțumit atunci și le păstrăm respect în prezent pentru realizările lor sportive. Dar ATÂT.

N.B. Acești politiceni cinici nu au făcut nimic important pentru sport, doar au spoit trecutul în culori țipătoare și s-au fotografiat alături de campionii României pentru a câștiga capital politic. În schimb, strigătele de ajutor al unor sportivi și antrenori de marcă au fost interpretate ca fandoseli și derapaje de vedete”!

mircea-sandu-si-mitica-d
Lacomii Sandu și Dragomir au faultat fotbalul românesc
Fotbalul, condus de pușcăriași

În fotbal, sportul național în care toți suntem experți, dezastrul s-a instalat imediat după anul 2000 iar asta s-a văzut mai clar decât în alte sporturi olimpice, unde am trăit din inerție. În fotbal, viitorii pușcăriași Mircea Sandu și Mitică Dragomir au făcut atât de mult rău încât distanța dintre fotbalul generației de aur și cel prezent este mai mare decât 100 terenuri puse cap la cap: nu poți vedea fotbal de calitate chiar dacă te uiți prin binoclul.

N.B. Alături de Sandu și Dragomir, au pus osul la distrugerea moștenirii Generației de Aur – Hagi & Co – pușcăriașii Gigi Becali, frații Becali, George Copos, Cristi Borcea, MM Stoica, Ioan Niculae, Jean Pădureanu etc.

tiriac si oprea
Grandomanul Ion Țiriac s-a folosit de președinția COSR în scop personal – să obțină șefia Comitetului Olimpic Internațional. Aici cu infractorul Gabriel Oprea!
Transparența banului public

Dezastrul de la Jocurile Olimpice de la Rio nu este un duș rece. Este o găleată cu vitriol aruncată în fața românilor – fie ei sportivi, oameni obișnuiți sau „aleși”. Este nevoie de o curățenie totală, este nevoie de o upgradare 100% ca să ne revenim ca nație.

Da, doamnelor și domnilor! Dacă vrem să avem rezultate sportive trebuie să investim multă dăruire și mulți, foarte mulți bani publici, sub o TRANSPARENȚĂ TOTALĂ, dacă vrem ca de la Tokio 2020 să NU ne întoarcem cu coada-ntre picioare, ci sub scutul medaliilor!

morariu si petrache cosr
Petrache și Morariu – două unelte în mânile politicienilor veroși

P.S. Despre proasta administrare a COSR merită să-l cităm pe omul cu tricoul albastru”: Să vă fie RUȘINE, domnilor Țiriac, Morariu și Petrache, plantați politic în fruntea COSR!

Jocurile Olimpice Rio 2016
La revedere, Rio 2016… Bine ai venit, Tokio 2020!
stadionul olimpic tokio 2020
Stadionul de 80.000 de locuri va fi construit în estul capitalei Japoniei, în locul arenei folosite la Jocurile Olimpice din 1964. Stadionul Olimpic din Tokio va costa 1,3 miliarde de euro!

 

1K Shares