Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

OFICIAL AEP! Pașii pe care trebuie să-i parcurgă un candidat independent pentru a participa la alegerile prezidențiale

Un “independent” are nevoie de 200.000 de semnături!

Din Tabelele cu Susținători s-a scos CNP-ul semnatarilor!

Liber la campanie electorală până la începerea campaniei oficiale!

SECUNDA a solicitat din partea conducerii Autorității Electorale Permanente (AEP) explicații oficiale cu privire la pașii pe care trebuie să-i parcurgă un candidat independent pentru a participa la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. Iată scrisoarea noastră:

Adresa SECUNDA către AEP

Download (PDF, 113KB)

Astăzi am primit un răspuns de la AEP, semnat de președintele Constantin Mitulețu-Buică.

Din răspuns se desprind câteva condiții esențiale legate de pașii pe care trebuie să-i parcurgă un “Candidat Independent” pentru a participa la alegerile prezidențiale din noiembire 2019. Iată răspunsul AEP:

Răspunsul AEP pentru SECUNDA

Download (PDF, 557KB)

Așadar, un “Candidat Independent” are aceleași obligație ca un mare partid politic: să strângă 200.000 de semnături!!! E drept, un român poate să susțină mai mulți candidați, iar din tabele s-a scos CNP-ul semnatarilor.

Totuși, rămâne un uriaș semn de întrebare: Cine se teme atât de tare de “independenți”, încât menține acest prag înalt de susținători de peste 200.000 de oameni?

Este un prag egal cu cel al unui partid care are filiale în toate orașele țării și are peste 50.000 de membri – sau chiar peste 400.000 de membri, cum se laudă PSD.

Este nu numai absurd, dar și nedemocratic să pui pe picior de egalitate un partid cu un “independent” atunci când vorbim despre o condiție esențială pentru participarea la alegerile prezidențiale.

Dar avem și o prevedere generată de sintagma “ce nu-i interzis este permis”. Practic, legea le permite tuturor candidațiilor să își facă nestingheriți – dacă au fonduri!!! – campanie electorală și în timpul rămas până la începerea campaniei oficiale!

Iar cum legea NU specifică acest lucru, înseamnă că și dimensiunile afișelor pot fi uriașe, nu ridicol de mici precum vor fi în timpul campaniei oficiale. Evident că se pot folosi și alte metode legale de promovare. Iată un exemplu:

Acest panou îl puteți vedea pe Dealul Feleacului, în mărime naturală: 14 x 4 metri
30 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv