Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Amenzile mărite pentru lipsa rovinietei se aplică de sâmbătă, 20 august / POLITICĂ: Premierul Ciucă și ministrul Energiei, Virgil Popescu, analizează la Sinaia reglementarea prețurilor la energie așa cum cere PSD / 

Breaking News:

OLIGARHIA conduce România!

Scrisoare Deschisă către zeci de milioane de români!

Doamnelor și domnilor,

Într-un joc politic sunt multe redute, multe drumuri. Actorii disputei au grijă să lase o potecă liberă care să dea într-un alt nod, altă intersecție de drumuri cu alte începuturi. Se cheamă STRATEGIE de țară!

Din nefericire, România de după 1989 a fost supusă unor jocuri politice practicate NU de oameni politici responsabili – nici nu-i aveam în zorii democrației, iar pe bătrânii care i-am moștenit i-am persiflat, le-am dat cu flit -, ci de marionetele ghidonate de principalele servicii secrete prezente în Carpați, în frunte cu CIA, KGB, Mossad și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Securitatea.

Tot din nefericire, aceste jocuri politice, în majoritatea lor covârșitoare, au avut ținte independente de voința populară și de nevoile reale ale românilor și ale României post-decembriste.

NIMIC  nu a fost lăsat la voia întâmplării. Iar atunci când o pasăre și-a luat zborul, ori a fost doborâtă prin înfierare publică, ori a fost introdusă într-o colivie de unică folosință!

“Regionalizarea țării” – a se citi împărțirea industriei și a zonelor de influență – s-a făcut imediat după ’89. Aluminiul a luat drumul Rusiei, petrolul, gazul, electricitatea și băncile au luat calea Vestului, iar telefonia de stat și securitatea cibernetică s-a dus cătinel către Mossad.

Ce cale a rămas pentru Securitatea lui Ceaușescu divizată în două – SRI & SIE – și condusă de generali lacomi, trădători de țară? Frauda fiscală și devalizarea băncilor cooperatiste sau exclusiviste!

Doamnelor și domnilor,

Acum, după 27 de ani, se vede din avion că toate drumurile noastre au fost înfundate din construcție, de pe planșeta arhitectului, chiar dacă unele au avut stații celebre: UE și NATO. Iar aceste stații celebre ne-au costat, ne costă și ne vor costa multă, prea multă sudoare și ani!

Au venit în Halta România nenumărate trenuri. Unii dintre noi, mai curajoși, mai aventurieri, mai cu simț practic dezvoltat sau cu un spirit de conservare extraordinar au luat trenul spre Vest.

Cei care am rămas am pus umărul la dezvoltarea unei OLIGARHII ce va fi greu de destructurat. Negați că ați pus umărul? Păi în acest caz cum de s-a ajuns în actuala situație deplorabilă pentru România?!? A căzut năpasta din cer și timp de 27 de ani noi nu am reușit să o “doftoricim”?!

Doamnelor și domnilor,

Ca să înțelegem crunta realitate, trebuie să ne deschidem mintea și să acceptăm că nu suntem singuri pe lume, că nu am inventat roata, că nu suntem putred de deștepți și că țara este apetisantă pentru cei care știu cu ce se mănâncă geopolitica.

Că, de la Imperiul Roman, nu se mai trece râul fără o STRATEGIE, că nicio bătălie nu se mai dă fără OPERAȚIUNI SECRETE, că cei nepregătiți din toate punctele de vedere pot, cel mult, să primească dreptul la muncă,  NU și la LIBERTATE!

Căci libertatea nu înseamnă ce avem noi acum, ci ce nu avem: un venit lunar care să ne ofere LINIȘTEA și SIGURANȚA zilelor viitoare!

Doamnelor și domnilor,

NU puteau să ne lase de capul nostru, NU puteau să ne lase să devenim o forță, NU puteau să ne lase să ajungem un pericol economic și financiar pentru CETĂȚENII lor. Vorbesc de EI, de cei care ne fac program și fac legea în această lume: SUA, UE, RUSIA, CHINA și ISRAEL.

De aceea au avut tot interesul să ne aburească cu efemera LIBERTATE. Ne-am îmbătat cu apă chioară în ’89 și ne ambiționăm să nu ne trezim din beție!

Doamnelor și domnilor,
O țară nu se conduce printr-un grup mafiot. NU, o țară se conduce prin DICTATURĂ, prin DEMOCRAȚIE și prin OLIGARHIE!

În comparație cu DICTATURA, OLIGARHIA este perfidă pentru că oferă aparența unei societăți conduse DEMOCRATIC – doar avem alegeri libere în care, fără să fim înghiontiți cu baioneta în omoplați, votăm pușcăriași, condamnați cu suspendare și escroci fiscali dovediți – în special aceeași camarilă oligarhică!

OLIGARHIA este mult mai cruntă pentru o țară decât pot fi GRUPURILE MAFIOTE.

GRUPURILE MAFIOTE acționează independent de conducerea statală. GRUPURILE MAFIOTE se mulțumesc să interacționeze cu statul în vederea obținerii unui profit – o bucată mare din tortul financiar produs de stat – prin coruperea liderilor politici și administrativi, dar și prin alte metode interlope. Mafioții nu adoră să fie în prim-plan, la vedere.

OLIGARHIA acționează direct asupra statului, conducându-l. OLIGARHIA deține atât tortul, cât și cuțitul. OLIGARHIA se prezintă în public „la patru ace”, cu oameni la vedere. Prin mijloace ilegale pentru marea masă, dar legale pentru ea, OLIGARHIA acaparează TOATĂ puterea statală.

OLIGARHIA e votată, e aleasă cu zâmbetul pe buze, într-o veselie generală.
De aceea, uneori, avem impresia că vom avea un alt început. Ei bine, suntem într-o regretabilă EROARE.
NU am scăpat de OLIGARHIE prin vot, doar am mutat-o în alte mâni, am făcut rocada!

Doamnelor și domnilor,

Vă întrebați, probabil, de ce ni se tot spune că România este un STAT MAFIOT?

Pentru că un stat mafiot poate fi curățat de două-trei instituții de forță – prin analogie, cu trimiterea în pușcărie a unor mafioți se induce în mentalul colectiv ideea că există șanse reale de revigorare, de curățire și de întoarcere la normalitate!

Pe când despre OLIGARHIE nu se poate spune că s-a întâmplat să fie democratic destructurată.

Pe scurt, suntem MANIPULAȚI că trăim într-un STAT MAFIOT, pentru a fi convinși că există o speranță palpabilă – dar, de fapt, trăim cu singurul drept real permis:

Să muncim cu frica zilei de mâine, ca să avem cu ce să ne plătim TAXELE către OLIGARHIE!

Doamnelor și domnilor,

A venit vremea să nu ne mai ascundem după deget, să nu ne mai lamentăm! Timpul ne-a ajuns din urmă și ne-a dat una în moalele capului de riscăm să nu ne mai ridicăm din țărână!

Trăim vremuri în care OLIGARHIA face totul. NU mai e loc de romantism, de revoluții pașoptiste! E loc doar de o bătălie de gherilă politică ce trebuie dusă non-stop, de fiecare dintre noi.

DEX: OLIGARHÍE, oligarhii, s. f.
  1. Formă de conducere a statului, în care puterea politică și economică este deținută de un număr restrâns de persoane. Grup de persoane care exercită puterea într-o astfel de formă de guvernământ.
  2. (În sintagma) Oligarhie financiară = grup restrâns de mari posesori ai capitalului financiar, care domină viața economică a unui stat. – Din ngr. oligarhía, fr. oligarchie.
316 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv