Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

Regele Trump, vasalul Iohannis și Acordul Comercial Bilateral SUA – România!

În “urzeala tronurilor” – versiunea Mileniul III -, SUA îi pregătește României rolul de “cap de pod” în UE la fel ca în 1975 pentru CAER, când am fost spărgători de bloc comunist.

Donald Trump nu se bate cu Rusia sau China. De ce? Pentru că, deși cele două puteri au la dispoziție finanțări colosale și piețe de desfacere uriașe, NU se ridică, per total, la nivelul de tehnologie deținut de SUA și UE. Apoi, Trump știe că nu poate destabiliza Rusia și China – două superputeri conduse dictatorial. Dar știe că Uniunea, care este construită pe baze democratice, poate fi destabilizată prin metode… democratice!

Merkel și Trump – contextul actual!

Cum poate președintele Trump să destabilizeze democratic Uniunea Europeană? Prin Acorduri Comerciale Bilaterale încheiate direct între state, nu prin intermediul “comisarului” Juncker, președintele Comisiei Europene.

Va fi de acord Iohannis să fie primul care sparge gardul Uniunii și să-i facă jocul lui Trump de a despica bugetul UE? O întrebare cât un PIB românesc! Vom afla după 9 iunie!

Până atunci, hai să vedem în ce context se scaldă vizita fortuită a președintelui Klaus Iohannis la Washington  unde vineri, 9 iunie, va fi primit la Casa albă, în Biroul Oval, de omologul său american Donald Trump.

Trump și Iohannis, la Summitul NATO de la Bruxelles
“Libertinul” rege Trump

În fapt, UE este principalul competitor tehnologico-economic al SUA. Iar pentru afaceristul Trump, “președintele CA al SA America”, Germania, “locomotiva” UE, este ținta perfectă pentru a reduce puterea Europei Unite.

Destabilizarea UE a fost și va fi țelul președintelui Trump. De aceea a salutat Brexitul, de aceea s-a arătat supărat că francezii nu au ales-o pe Le Pen, de aceea s-a retras din ACORDUL Climatic, de aceea arată constant cu degetul spre “sacrificiile” Americii din cadrul NATO. Ca să NU mai fie legat cu nicio sfoară de UE.

Trump vrea ca în lumea politică să fie precum a fost în lumea din care provine – afaceri de top: într-o libertate de mișcare totală, o “libertate” sufocată în prezent de ACORDURI nenegociate și nesemnate de el, REGELE Trump!

După scandalul intenționat generat de Trump la Summitul din Sicilia, președintele Americii consideră că a venit vremea să arate pisica Europei Unite. Iar România este țara perfectă, grație situației strategice în UE via NATO!

N.B. Trump este foarte contestat în America, apă la moară dând chiar el, prin nenumăratele gafe mai mici sau mai mari. Așadar, președintele Americii are nevoie să înscrie un „Home run” în terenul UE.  Iar Iohannis, antrenat de Merkel, pare a fi cel mai accesibil lansator!

“Mecanicul” Iohannis și “locomotiva” Merkel – contextul actual!
Urzeala tronurilor – versiunea Mileniul III!

Haideți să fim corecți: vizita președintelui Iohannis la Casa Albă NU este un succes al diplomației românești. NU!

Pentru Trump, necesitatea ca un președinte de țară UE să fie chemat în regim de urgență la Washington face parte dintr-un plan urzit de Administrația Americană:

 • primul pas, altercația de la Summitul G7 din Sicilia a președintelui american cu Merkel, cancelarul german – liderul „locomotivei” UE – și cu Juncker, președintele Comisiei Europene – omul cu tratatele și banii în UE;
 • al doilea pas: un președinte de țară membră UE să spargă blocul economic UE prin semnarea unui Acord Comercial Bilateral; altă țară decât Ungaria – România, că are istorie în acest sens;
 • pașii următori: o dezvoltare a “contactelor” bilaterale în detrimentul UE – Ungaria, Grecia, Slovacia, Slovenia etc. 

Gândiți-vă că Trump NU este un politician obișnuit, ci un afacerist foarte veros. Instinctual, dar și grație experienței acumulate în războaiele duse de el cu bancherii Americii, Trump gândește în termeni afaceriști: lipsă totală de morală și principii, “dacă faceți ca mine SIGUR va fi bine pentru mine, iar de-o fi și pentru voi…”!

Dacă, în politică, anumite principii și coduri morale mai sunt respectate, în afacerile înalte NU există așa ceva; nu există milă, compasiune și înțelegere pentru jucătorii din piață.

În „urzeala tronurilor” din Mileniul III există doar un REGE. Trump vrea să fie REGE, nu vrea să împartă coroana democrată cu Merkel, Juncker sau vreun alt lider de țară europeană.

Trump e un Agamemnon modern: “Puneți un genunchi în pământ în fața mea, dacă vreți să aveți liniște cu mine”!
Diversionistul Trump și “locomotiva” Merkel
Necesitatea unui cap de pod” american în Europa

După cum se știe, uneori o buturugă mică poate răsturna un car mare. România este o mică excrescență pe șinele UE.

România NU este îndeajuns de mare cât să răstoarne Europa, dar suficientă ca să oblige „locomotiva” Germania să încetinească pentru a nu deraia.

Trump știe că NU poate răsturna Europa prin România, dar vrea să pună un picior în UE prin intermediul nostru. Cum? Prin semnarea unui Acord Comercial Bilateral.

De aceea a fost chemat inopinat Iohannis la Washington. Evident, se va spune că Trump a dorit să mulțumească comunității românești din America – comunitate care a ieșit masiv la urne  și l-a votat la două mâini; se va mai spune că suntem o țară importantă pe filiera NATO și că era nevoie de consfături la nivel înalt!!! etc.

Toate acestea reprezintă o diversiune. Adevăratul motiv pentru care a fost chemat Iohannis la Washington în regim de urgență stă în semnarea unui Acord Comercial Bilateral.

Am câteva argumente forte:

 • președintele american Trump vrea să substituie importurilor, să modifice politicile industriale, intervențiile macro și microeconomice;
 • vrea să introducă metoda recompenselor și pedepselor;
 • în relația cu alte state – nu uniuni -, vrea să renunțe la politicile economice americane clasice;
 • dolarul este prea puternic, a retras SUA din Parteneriatul Trans-Pacific;
 • vrea renegocierea Acordului Nord-American de Liber Schimb – NAFTA;
 • vrea să impună taxe vamale mari, care ar fi contrare angajamentelor asumate în cadrul Organizației Mondiale a Comerțului – OMC”;
 • S-a retras din ACORDUL de la Paris – Schimbări Climatice.
Așadar, prin semnarea Acordului Comercial Bilateral cu România – în contextul în care Jean-Claude Juncker punea public întrebarea “Chiar vrea Trump să ajungă la război comercial cu Europa?”, președintele Trump împușcă mai mulți iepuri:
 • Arată statelor membre UE că America VREA să încheie afaceri – Acorduri Comerciale Bilaterale – cu fiecare stat în parte, NU cu Uniunea Europeană condusă de Markel & Juncker;
 • Îi bagă lui Merkel sula-n coaste prin intermediul protejatului său, Iohannis – că așa e în politică! –, mai ales după ce Klaus Iohannis a primit din partea Organizației American Jewish Committee distincția “Light Unto the Nations”, la fel ca Angela Merkel. Afurisită coincidență!;
 • Le arată ungurilor lui Orban că NU sunt atât de importanți precum se cred/se vor pentru SUA:
 • Îi fură lui Juncker un aliat din Comisia Europeană;
 • Pune un “cap de pod” în UE într-o țară membră NATO;
 • Arată altor state mici și nevoiașe din UE că este deschis la minte/pungă atunci când vine vorba despre afaceri!
La începutul lunii august 1975, președintele american Gerald Ford a vizitat România Dictatorului Ceaușescu!
Acordul Comercial Bileateral nu-i o noutate pe realația România – SUA

Acordul Comercial Bilateral, un act economic parafat politic între două state independente, este de fapt un troc politico-economic utilizat doar în anumite momente.

Așa a fost în 20 august 1930, când România a semnat un acord comercial cu SUA, acord desființat de președintele american Truman în 1 august 1951 din cauza politicii comuniste.

Așa a fost în iunie 1975, când pe vremea dictaturii comuniste și a uniunii” CAER, din care făceam parte agățați de “locomotiva” URSS, am primit Clauza Națiunii Cele Mai Favorizate.

Atunci, în ’75, cu toată opoziția Ungariei prin agentul maghiar  de influență Michael Szász, de la American Hungarian Foundation, care a fost prezent și a combătut violent la toate audierile din Senat și Cameră, SUA ne-a acordat Clauza.

Acum, în iunie 2017, la 36 de ani distanță, pare a fi un Déjà-vu!

În acest context vă invit să citiți și…

Președintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din ACORDUL de la Paris privind combatarea schimbărilor climatice
Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: Măscărici sau lider european valoros?!
Pentru cei care vor să înțeleagă mai mult: Ce este și ce înseamnă Comisia Europeană

Comisia Europeană este organul executiv al UE, independent din punct de vedere politic. Este responsabilă cu elaborarea de propuneri de noi acte legislative și cu punerea în aplicare a deciziilor Parlamentului European și ale Consiliului UE.

Propune noi acte legislative

Comisia este singura instituție a UE abilitată să propună acte legislative, pe care le înaintează spre adoptare Parlamentului și Consiliului, având ca scop:

 • protejarea intereselor UE și ale cetățenilor săi cu privire la chestiuni care nu pot fi abordate în mod eficient la nivel național;
 • soluționarea unor chestiuni tehnice prin consultarea experților și a cetățenilor.

Gestionează politicile UE și alocă fonduri europene

 • Stabilește prioritățile de cheltuieli ale UE, împreună cu Consiliul și Parlamentul.
 • Elaborează bugetele anuale în vederea aprobării de către Parlament și Consiliu.
 • Controlează cheltuielile, care sunt verificate de Curtea de Conturi.

Garantează respectarea legislației UE

 • Alături de Curtea de Justiție, Comisia are responsabilitatea de a se asigura că legislația UE se aplică în mod adecvat în toate statele membre.

Reprezintă UE pe scena internațională

 • Se exprimă în numele tuturor țărilor din UE în cadrul instanțelor internaționale, în special în domeniul politicii comerciale și al ajutorului umanitar.
 • Negociază acorduri internaționale în numele UE.
129 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv