Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: CCR a decis că Parlamentul stabilește data alegerilor / HG adoptată de Cabinetul Orban privind organizarea scrutinului în 6 decembrie este nulă / BEC: Nicușor Dan a câștigat alegerile cu 42,76% – rezultate parțiale (96,95%) / Gabriela Firea a obținut numai 37,98% dintre voturi / Pe locul 3 se află Traian Băsescu: 10,98% / 

Breaking News:
 
Nu-i mai blamați pe lucrătorii sezonieri din străinătate! Ei sunt supraviețuitorii cinstiți ai politicilor protecționiste față de bugetari și de asistații social!

Românii care pleacă să presteze muncă fizică în Occident NU sunt SCLAVI!

Unii oameni, la adăpostul naționalismului iar alții sub umbrela jurnalistului onest – fără nicio empatie și pic de rușine – îi fac SCLAVI pe concetățenii care au ales să meargă să presteze muncă fizică în Germania.

Criticii exodului forțat fac asta ca să-i dea un pumn în gură Binomului Orban & Iohannis, în plină pandemie de coronavirus (COVID-19), pumn meritat din plin, dar din alte cauze!

Toți românii care au decis să răspundă la apelul cancelarului Markel NU au avut de ales din punct de vedere financiar. În Pandemia COVID-19, nevoia de bani îi face pe prea mulți români să fie nevoiți să muncească fizic în străinătate.

În drum spre muncă fizică în Occident

NIMENI nu le-a pus pistolul la tâmplă românilor care au ales sau vor alege să meargă la muncă fizică în Occident.

Nimeni NU pleacă de drag să muncească fizic într-o țară străină. Toată lumea o face din două motive cât se poate de umane:

  • pentru a pune pe masa familei o pâine dulce;
  • pentru o plată mai mare, REALISTĂ, în schimbul aceleiași munci prestate în țară!

În aceste zeci de zile de pandemie, a apărut pe buzele tuturor românilor o sintagmă usturătoare pentru cei care ne conduc:

Guvernul României – Orban & Iohannis – NU a făcut nimic pentru românii neangajați la stat!

Protecția absurdă, deșănțată și nedemocrată a Guvernului Orban față de bugetari și pensiile speciale arată că pentru Binomul ORBAN & IOHANNIS “unii sunt mai egali decât alții”, iar SOLIDARITATEA clamată este doar un slogan demagogic.

Doi ratați politici conduc România

Se scrie că, în vreme de Pandemie, Occidentul le-a dat un picior în fund românilor muncitori trimițându-i acasă, în țară.

Adică, românii au fost UMILIȚI de Occident! Ei bine, exact aceiași oameni care îi deplâng – epigoni ai scrisului la calculator – îi UMILESC, făcându-i SCLAVI.

Pentru acești oameni fac următoarea precizare: SCLAVIA este forma prin care un om îl pune la muncă pe alt om fără să-l plătească pentru serviciul prestat. SCLAVUL nu are niciun drept, în timp ce STĂPÂNUL are în mâinile sale viața și  moartea SCLAVULUI.

Înainte de a da cu pietre în concetățenii care părăsesc țara pentru un salariu decent, dar mai ales necesar vieții de zi cu zi în această periioadă dezastruoasă, ar fi bine să ne punem câteva întrebări, fie ele și retorice!

Oare românii ar fi acceptat să plece în Germania – în plină Pandemie COVD-19 – , dacă în țară s-ar fi găsit locuri de muncă remunerate măcar cu 30% din cât primesc în Occident – adică 400-500 euro pe lună? NU! Marea masă a acestora ar fi rămas acasă.

Oare acești români s-ar fi îngrămădit să plece spre Germania dacă Guvernul Orban-Iohannis le-ar fi dat o subvenție de 300 de euro pe lună per persoană, pentru subzistență? NU!

Cât de greu este să înțelegi că românii care au ales să se ducă la muncă fizică sunt cu finanțele la pământ?

Când ești plătit cu 5.000 – 8.000 de euro pe lună sau ai venituri care te pun la adăpost, e foarte ușor să scrii/zici că Germania a fluierat și România s-a aliniat; că românii sunt preluați ca nearieni și duși de hitleroaica Merkel la Auschwitz-ul agricol.

Așa să fie oare? NU CUMVA Germania ne-a arătat cât de josnic e aparatul politic autohton, iar pentru a mânca, unii români au și soluția de a merge la muncă fizică în Occident?!

Păstrând logica absurdă a epigonilor naționaliști, NU CUMVA SCLAVI sunt cei care rămân în țară și muncesc la patronii români pe salarii mai mici decât cele achitate de patronii din Occident pentru exact aceeași muncă fizică? Chiar și la negru!

Se spune că românii merg la muncă la negru în Occident. FALS. Faptul că nu au contract de muncă legal NU înseamnă că nu își pot scoate munca “la lumină”, legalizând-o!

O pot face prin plata benevolă a taxelor de sănătate și pensie și prin anunțarea Fiscului, bifând în Declarația de Venit rubrica “din alte activități” – orice sumă dorește din cea primită fără contract de muncă.

Fiscul nu îi va deschide dosar penal, iar cetățeanul care a lucrat la negru în Occident nu își pierde la calculul Pensiei și la Asigurarea de Sănătate lunile muncite la negru.

În acest context, unii afaceriști din zona agrară ne spun că NU pot asigura o plată lunară minimă de 400 de euro și maximă echivalentă cu 50% din cea practicată în Occident, de 600-800 euro, sub motiv că în România se vinde marfa la un preț mic. FALS.

În România, prețurile de vânzare a produselor agricole și de uz general către populație sunt aliniate la cele din Occident. De peste 20 de ani!

La doi metri de țară, vă rog!

APROPO! Din ce cauze avem o situație lamentabilă în economie?

NU CUMVA pentru că Guvernele Românei, alături de președinții ei, în ultimii 30 de ani, NU au gândit o strategie pe termen mediu și lung, iar noi, POPORUL, nu i-am înlocuit cu cei demni de astfel de funcție înalte în stat!

NU CUMVA această CORUPȚIE pe care am hrănit-o cu toții ne-a adus în situația de astăzi: obligați să muncim fizic în Occident!

NU CUMVA lăcomia unor patroni de top și a unor politicieni la vârf ne obligă să plecăm în străinătate pentru un trai decent!

În loc să-i UMILIM pe concetățenii care aleg să-și câștige pâinea zilnică prin muncă fizică în Occident, numindu-i SCLAVI, ar fi mult mai bine să protestăm, să luăm atitudine NAȚIONALISTĂ, și în baza principiului SOLIDARITĂȚII să cerem actualului Guvern să ia decizii COERENTE în perioada de Pandemie COVD-19! Să acționăm cu toată forța noastră de oameni responsabili, nu de falși critici.

P.S. 1. Evident că nici românii care muncesc în occident cu mintea NU sunt SCLAVI. Dar aici am preferat să vorbesc numai despre cei care muncesc fizic în Occident, așa numiții peiorativ “căpșunari”.

P.S. 2. Pentru sociologii/politologii care au inventat sintagma “Sclavia modernă” – cică aia în care ești plătit pentru  muncă, ai dreptul de mișcare globală, poți să vorbești liber și nu poți fii ucis de patron fără ca acesta să nu fie adus în Justiție! Băieți, pentru faptul că sunteți incapabili să înțelegeți fenomentul nu aveți niciun drept să adăugați “modern” lângă “scalvie” ca să ieșiți din impasul intelectual. Este pur și simplu economia de piață în DEMOCRAȚIE: cerere și ofertă!

În acest context, mai puteți citi…

Zborurile pentru lucrătorii sezonieri, reglementate prin Ordinul nr. 87

Episodul 17, Armaghedonul CEC. Rapoartele lui Chelu: Șefi de filială comit abuzuri în formă continuată!

509 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv