Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

Rușinos! Cioloș fură mișcarea #REZIST pentru a reintra în bătălia politică

Atunci când președintele Klaus Iohannis a „arestat politic” mișcarea populară din noiembrie 2015, după catastrofa de la Colectiv, am scris o “picătură” cu titlul „Felicitări, onorabile Iohannis! Ai umilit STRADA!”. În analiză explicam nocivitatea acțiunii președintelui Iohannis față de oamenii nepregătiți politic și care au ieșit în stradă NU pentru el, ci pentru eradicarea unui flagel: “corupția ucide”.

Iohannis și delegația “imortelă”!

Vă reamintesc că, în noiembrie 2015, Iohannis a chemat la discuții câțiva reprezentanți ai demonstranților, aleși nedemocratic, “pe sprânceană”.

Scriam atunci că “…de ce a mai fost nevoie să inviți STRADA la Cotroceni (…) I-ai chemat la Cotroceni nu ca să-i asculți, ci să introduci în discuția socială latura politică, un domeniu unde STRADA nu este nici omogenă, nici profesionistă (…) Felicitări, onorabile Iohannis! Ai reușit să murdărești STRADA şi să o plasezi pe aceeași treaptă cu tagma coruptă din care faci parte și Tu, onorabile: cea a politicului, contestată vehement chiar de… protestatari!” (Aveți toată “picătura” „Felicitări, onorabile Iohannis! Ai umilit STRADA!” aici…)

Platforma lui Cioloș – furt de imagine
Cioloș, pe urmele lui Iohannis

Atunci, la cald, din cei peste 100.000 de cititori, vreo 30 de internauți m-au înjurat ca la ușa cortului și m-au acuzat că sunt prorus.

(Sunt tare curios cum m-ar privi acești internauți acum, după ce au trecut 19 luni cu președintele Iohannis la cârma României și cu saltul făcut de PSD la alegerile locale și parlamentare în detrimentul dreptei, umilite la rândul ei prin absenteismul… românilor care l-au votat pe Iohannis în decembrie 2014!)

În prezent, după ce țara a produs cele mai mari mișcări de STRADĂ de după Decembrie ‘89, un alt politician care se dă liberal calcă pe urmele președintelui Iohannis, umilind STRADA. Este vorba despre fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș.

Ce s-a întâmplat: Dacian Cioloș și mai mulți foști miniștri din guvernul său au lansat “Platforma România 100”. Imaginea platformei politice este o fotografie ETALON a mișcărilor de STRADĂ generate de PSD prin criminala OUG 13, secvențe ce au făcut înconjurul lumii și au fost prezentate de marile televiziuni de știri din lume, incluziv Al Jazeera.

În anunțul său politic, Dacian Cioloș preciza că cetățenii se pot înscrie în mișcarea sa alături de membrii fondatori Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache și Alin Mituță. Mai mult, la secțiunea “Echipa”, oamenii din STRADĂ pot deveni colegi cu câțiva membri și parlamentari USR: Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Ionuț Moșteanu, Tudor Pop, Claudiu Nasui etc.

Echipa Platforma România 100
A doua umilire a STRĂZII

De această dată, STRADA nu a mai fost “arestată politic”, a fost furată de EMBLEMA ei, de marcă!

Dacian Cioloș, a furat fără pic de jenă cea mai curată și mai civilizată manifestație de stradă de pe teritoriul României, proteste izovrâte dintr-un principiu: “NU corupției instituționale!”.

Refuz să cred că Dacian Cioloș NU este conștient de furtul de imagine produs prin alipirea platformei sale politice de imaginea mondială a protestelor de STRADĂ – imensul tricolor construit din trupurile manifestanților;

Că Cioloș NU a înțeles că prin alipirea platformei sale politice cu mișcările de STRADĂ va face un transfer IMORAL și ILEGITIM de simpatie;

Că Cioloș NU a acționat machiavelic umilindu-i pe cei ce au ieșit în STRADĂ pentru a fi RESPECTAȚI și AUZIȚI, nu furați;

Că Cioloș NU a ales special titulatura de “România 100” în anul Centenar;

Că Cioloș NU folosește intenționat prea multe mesaje subliminale pentru a manipula prin confuzie.

Desigur, vor fi voci care vor spune sarcastic că NU-i obligă nimeni pe manifestanții din Piața Victoriei și din țară să se înscrie în platforma lui Cioloș!

Evident că problema de fond este alta. Dar menajeria lui Cioloș – oameni care au probleme penale sau care pe vremea când erau miniștri au favorizat SRI – știe ce vrea și calcă pe „cadavre” și pe ideea de RESPECT.

Cioloș – un hoț politic secondat de Ghinea – o armă SRI
Concluzie

Consider că lipsa de imaginație și de strategie afișată de Dacian Cioloș în lansarea platformei sale politice va reprezenta un imens handicap, dacă chiar vrea să joace cinsit. Cum mai poate Cioloș să devină “political corect” când a început cu un furt, e greu de crezut!

Acum este cât se poate de clar că Dacian Cioloș vrea să formeze un partid, “România 100”, după modelul patentat în Bulgaria și importat în România de Băsescu: mai întâi lansezi o fundație, apoi, după ce se coagulează destul de multă lume în jurul ei, o transformi într-un partid.

(Și atunci, când am scris ce are de gând Băsescu cu Fundația Mișcarea Populară am fost acuzat că fabulez. După nici șase luni s-a dovedit că am dreptate!)

De ce Dacian Cioloș nu a lansat un partid și a preferat să lanseze o platformă-fundație? Pentru a juca la mai multe capete.

Dacă îi iese cu platforma, o poate trasforma într-un AS în discuțiile cu președintele Iohannis pentru reconstrucția PNL în jurul lui Cioloș. Pentru că, dacă nu i se satisfac anumite solicitări, Cioloș va merge cu partidul “România 100” în alegeriile viitoare și va fura și el din bazinul electoral liberal, precum a făcut-o ALDE și USR în 2016.

Dacă nu îi iese la valoarea dorită și care să-i ofere AS-ul izbăvitor, NU-i nicio pagubă, Cioloș tot obține ceva capital politic și tot își cosmetizează imaginea ridată pentru a fi apetisant pentru USR sau PNL. Mai ales că fostul premier tehnocrat intrase într-un con de umbră neliniștitor pentru cei care mai cred în el!

Traducerea e de prisos! “People light the flashes of their mobile phones in the colors of Romania’s flag during an anti-government protest in Bucharest, Romania, Sunday, Feb. 12, 2017. Protesters braved freezing temperatures gathering outside the government headquarters for the 13th consecutive day to demand the government’s resignation after it passed a decree that would have diluted the anti-corruption fight that has targeted top officials. AP Photo/Vadim Ghirda”
E loc de speranță

P.S. 1. După cum vedeți, încă nu avem șansa să vină la microfon un politician guvernat de RESPECT față de cetățean. Și care să nu fie demagog și să vină cu o abordare decentă, fără mișmașuri și trucuri dâmbovițene!

P.S. 2. Vă rog să nu mai proiectați pe oamenii politici calități pe care nu le au. Mai degrabă priviți pieziși nu și nu le dați votul de încredere decât după ce vă dovedesc cu fapte că vă RESPECTĂ!

97 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv