Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

GUVERN: CNSU a adoptat Hotărârea 26 privind relaxarea interdicțiilor din starea de alertă, începând cu 1 iunie /  Se reia transportul rutier și feroviar internațional de persoane / Românii pot ieși din localitate fără declarație scrisă / Se deschid terasele, se poate face plajă / Examenele naționale vor avea o a doua sesiune, pentru copiii bolnavi / 

Breaking News:
 

Trump, Dragnea, Andronic și Hagi: Protagoniștii a patru teme de interes general

În ultimele zile România a fost asaltată de patru probleme de interes general. Pe plan social – legea salarizării, clocită de PSD; pe planul corupției generalizate – dosarele SIPA; pe plan extern via NATO – Trump, cârtița lui Putin; pe plan sportiv – Hagi învinge sistemul LPF & FRF?!

Pamântul nostru condus de ei, aleșii noștri

Ca de obicei, aceste probleme “speciale” de interes general, în loc să fie generate de situații-limită sunt produse de anumite personaje controversate, aflate în poziții sau grupuri de putere.

Hagi nu face parte din personajele controversate din acest articol, Regele fotbalului românesc fiind excepția care confirmă regula!

Sunt probleme care ne bulversează viața și, în funcție de domeniile de activitate în care ne învârtim, ne produc mari frustrări sau bucurii.

Dar să le luăm pe rând:

Olguța Vasilescu, la DNA
Legea salarizării PSD

Pe plan social: Legea salarizării PSD se dovedește a fi o lege PROASTĂ, cu implicații negative majore asupra salarizării bugetarilor, dar și asupra inflației.

Poate de aceea președintele PSD, Liviu Dragnea – principalul garant al Guvernului Grindeanu -, a simțit nevoia să o atace virulent pe ministreasa Olguța Vasilescu – promotoarea unei legi stupide.

Atât de stupidă e legea PSD, încât cei mai fideli susținători ai socialiștilor, angajații ANAF, au ieșit în stradă, blocând de două zile Administrațiile Fiscale din toată țara, când au înțeles că vor pierde până la 35% din salariu.

Cristina Tarcea, președintele ÎCCJ
Cristina Tarcea – o propunere serioasă

Pe planul corupției generalizate, fostul jurnalist-consilier politic, actual inculpat în două dosare de corupție, Dan Andronic a venit cu o informație ce se dovedește a fi mare generatoare de energie negativă în sânul magistraților. Și nu numai!

Practic, Andronic a readus la lumină spaima românului față de “spionită”, de imposibilitatea noastră de a mai fi liniștiți atunci când vorbim despre sistemul juridic.

În fapt, inculpatul Dan Andronic ne arată că PREA multe personaje dețin PREA multe “scrisori pierdute” despre PREA mulți magistrați PREA importanți pentru Justiția din România!

Iar în tot acest scandal, președintele ÎCCJ, judecătorul Cristina Tarcea, este o voce serioasă care vine cu o propunere izbăvitoare dar care NU poate fi agreată de cei care dețin integral sau parțial „scrisorile pierdute”:

“Desecretizarea totală a dosarelor din Arhiva SIPA și punerea lor integrală la dispoziția magistraților vizați.”
Trump, în două mesaje succesive pe twitter, a scris: ”În calitate de președinte, am vrut să împărtășesc cu Rusia (la o întâlnire W.H. programată în mod deschis) pe care am dreptul absolut să-l fac, fapte ce țin de (…) terorism și siguranța zborurilor aeriene. Din motive umanitare, în plus, vreau ca Rusia să intensifice considerabil lupta împotriva ISIS și a terorismului”.
Trump, cârtița lui Putin!

În plan extern, incredibilul s-a întâmplat: președintele american Donal Trump i-a “vândut” secrete amicului său Putin, deși cei care i-au pus la dispoziție aceste informații strict secrete i-au cerut expres să nu-l informeze pe Țarul de la Moscova.

Vă vine să credeți sau nu, Trump a recunoscut că a fost cârtița lui Putin – pentru că are acest drept!

După dezvăluirea celor de la Washington Post – care au mai dat de pământ cu un președinte, Nixon -, America a luat foc. În plin “incendiu”, Trump ne spune pe Twitter că are tot dreptul să ofere informații oricui crede el de cuvință!

Sper că nu întrebați “Ce treabă are tâmpenia lui Trump cu noi?”. Are! Pentru că și DGIA, și SRI furnizează informații către NATO și CIA – schimb bilateral –, iar dacă Trump, principalul beneficiar american al informațiilor clasificate, le va “vinde” lui Putin, agenții români vor fi puși în mare primejdie – ca să nu mai vorbim despre o inevitabilă situație extrem de vulcanică pentru țara noastră în relația cu Rusia.

Parcă văd un dialog între Trump și Putin:

“Vladimire, hai să-ți spun ce informație mi-au dat românii, ca să vezi de unde ți se trage…” (…) “Mulțumesc, Donald! Drept răsplată, te servesc cu fondul ăla de investiții pentru noul tău turn din…X”

“Israelul a fost sursa de informații pe care Trump a dat-o Rusiei”, transmite New York Times!

Practic, cârtița Trump a dezvoltat un scandal diplomatic cu Tel Aviv – doar dacă ne gândim că Israelul este unul dintre cei mai importanți aliați ai SUA și principalul colector de informații din Orientul Mijlociu.

Acum, cei de la Tel Aviv se întreabă dacă Putin, la rândul lui, nu a furnizat deja informații oferite de cârtița Trump aliatului Iran, dușmanul Israelului. Asta, ca să vedeți unde dai și unde crapă atunci când divulgi aiurea ce conține o “scrisoare pierdută“!

Hagi are Viitor de aur!
Viitorul lui Hagi a învins bazându-se pe… viitor!

În planul sportiv, victoria pe teren a Regelui Hagi asupra sistemului otrăvit care conduce fotbalul nostru este pusă în umbră de un regulament ambiguu, conceput de LPF și aprobat de FRF.

De ce regulamentul primei divizii de fotbal este ambiguu? Pentru că, atunci când se pritocește un regulament, NU se fac și simulări – la fel ca în politică, cel mai bun exemplu fiind Legea salarizării, concepută de PSD.

Oricum, Regele Hagi a învins într-un campionat cu desfășurare în două trepte, bazându-se pe o echipă alcătuită din tineri fotbaliști, în majoritate lor crescuți la Academia lui Hagi, pe banii, talentul și nervii Regelui.

P.S. Felicitări, Gheorghe Hagi! Pe Dragnea, Olguța, Trump, precum și pe alte personaje sinistre, le invităm să se ducă unde și-a înțărcat dracu iapa!

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv