Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Parlamentul a respins OUG de amânare a majorării alocațiilor / Guvernul Orban este obligat să le dubleze, de la 1 februarie / 

Breaking News:
 

Trump și Putin, “bot în bot” pe satelit. Nimic nou pentru viața Terrei!

Președintele SUA a vorbit marți (miercuri la noi), la telefon, cu omologul Rusiei. Trump și Putin au abordat problemele din Siria și Coreea de Nord.

Președintele Trump a vorbit cu Țarul Putin la telefon. A fost prima lor conversație după ce americanii au dat cu rachetele în Siria de le-au sărit fulgii “amicilor” rușilor. Au fost un fel de represalii ca urmare a unui atac chimic asupra civililor. Efectul celor două manevre militare: Trump și-a arătat mușchii, iar prețul petrolului a crescut în favoarea lui Putin! Și totul pe seama morții unor civili și pe altarul democrației. Mizerabil!

Donald Trump și Vladimir Putin vorbesc afaceri personale, nu politică pentru contribuabili

Iar dacă dumneavoastră, cetățeni simpli și normali la cap, o să credeți că cei doi „zei căzuți” au luat decizia să încheie conflictul din Siria și să-l potolească pe Kim, vă înșelați amarnic.

Trump și Putin au căzut de acord că trebuie să profite financiar de pe urma războiului din Siria și a testelor din Coreea de Nord. Cum? Prin industria de armament și prin viitoarea reconstrucție a Siriei după modelul “de succes” din Irak.

Refuz să cred că celor doi afaceriști – pardon, președinți de superputeri – Trump și Putin le trece prin cap să conceapă un plan de “reconstrucție” a Coreei de Nord după ce îl vor elimina „democratic, printr-o revoluție” pe tânărul dictator Kim Jong-un.

Că a venit vremea să se instaureze democrația în Coreea de Nord este perfect adevărat. Dar, să fie clar: problema de fond din Coreea lui Kim NU va fi rezolvată de actualii “zei căzuți”.

Bashar Al Assad – “Car cu boi” de Nicolae Grigorescu – Traian Băsescu
Vorbe de la Casa Albă și Kremlin

Conform informațiilor oficiale, Trump și Putin au vorbit la telefon despre situația din Siria și Coreea de Nord. De asemenea, cei doi lideri au convenit să planifice o întâlnire “față în față” în iulie, în prologul Summit-ului G20 de la Hamburg.

Dacă ar fi să ne luăm după reprezentantul Casei Albe, ”președintele Trump și președintele Putin au căzut de acord că suferința durează de prea mult timp și toate părțile trebuie să joace un rol în eliminarea violențelor din Siria”.

Dacă ar fi să absorbim vorbele venite dinspre Kremlin, cei doi lideri și-au mai exprimat dorința intensificării dialogului pentru a gasi o rezolvare a conflictului din Siria prin intermediul miniștrilor de Externe.

Bashar al-Assad, un criminal la Moscova – aici, cu Țarul Putin!
Problema Siria

Referindu-se la războiul din Siria, Kremlinul ne spune că apelul a fost “de afaceri și constructiv” și a atins problema Siria generată de rachetele americane aruncate în capul oamenilor lui Assad.

Tot Kremlinul ne anunță că “domnul Trump și domnul Putin” au decis să lase problema Siriei pe umerii secretarului de stat al SUA, Rex Tillerson, și pe cei ai ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Cel puțin în acest moment!

La rândul ei, Casa Albă a spus că discuția ar include un acord potrivit căruia toate părțile trebuie să facă tot posibilul pentru a pune capăt violenței în Siria, violențe care au ajuns la cel de-al șaselea an și la apariția grupării teroriste ISIS.

După cum se observă cu ochiul liber, informațiile sunt doar de aburire a opiniei publice.

Nimic despre problema reală: bombele chimice în capul civililor nu au generat nicio investigație internațională, nicio rezoluție a Consiliului de Securitate ONU – veto Rusia, niciun avertisment împotriva utilizării ulterioare, nicio decizie referitoare la taberele de refugiați – unde mizeria, degradarea sănătății și lipsa de proiecte de plasare a forței de muncă vor genera alte probleme, în cascadă!

Așadar, oare cine poate să creadă că “zeii căzuți” au luat taurul de coarnea în problema Siria? Doar imbecilii!
Kim Jong-un și piticii atomici
Problema Coreea de Nord

După escaladarea armată din Coreea de Nord, cică Blondul Trump și Țarul Putin au convenit să colaboreze pentru a face progrese diplomatice cu privire la amenințarea reprezentată de “piticii atomici”.

Casa Albă spune că situația din Coreea de Nord este “foarte periculoasă”. Că Trump i-ar fi spus lui Putin că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, trebuie “ajutat” să vadă că “armele nucleare  deținute de Coreea de Nord reprezintă o amenințare mai mare pentru existența țării pe care o conduce despotic decât amenințarea unei invazii americane”!

Ei bine, în această ecuație trebuie să introducem China alături de SUA, Rusia și Coreea de Nord. De ce? Pentru că și China, și Rusia consideră că implicarea SUA în problema Coreei nu este altceva decât o prezentare pe toate ecranele televizoarelor a puterii militare americane în regiune.

Dar, oare, președintele chinez Xi Jinping și Țarul Putin vor avea motive să facă presiuni asupra dictatorului Kim Jong-Un?

Așadar, cine poate să creadă că “zeii căzuți” au luat taurul de coarne în problema Coreei de Nord? Doar naivii iubitori de pace!
Merkel parcă ar vrea! Dar Putin zice pas, pas, pas…
Contextul rupturii

Reamintim contextul rupturii dintre cei doi “zei căzuți”: Administrația Trump a acuzat Rusia de complicitate sau incompetență deoarece a avut trupe staționate la aceeași bază guvernamentală siriană de unde a fost lansat atacul cu gaz sarin.

La rândul lui, Kremlinul lui Putin a negat că guvernul președintelui Bashar al-Assad ar fi dat cu bomba chimică în civili și a acuzat Statele Unite de încălcarea legilor internaționale.

În urma rupturii,  președintele Trump a afirmat că “pentru un anumit timp, relațiile ruso-americane ar putea fi la un nivel scăzut”. După ce membrii cabinetului său au reușit să-l aducă cu picioarele pe pământ, Trump, pe Twitter, a început să lingă unde a dat cu bomba.

În fine, discuția telefonică dintre Trump și Putin vine după ce Cancelarul Germaniei Angela Merkel a avut o discuție cu Țarul Putin în stațiunea din sudul Rusiei, Soci.

P.S. Așadar, a rămas ca-n tren! Urmează marele Summit G20 din 7-8 iulie, la Hamburg, unde vor fi discutate și aceste probleme globale, războiul din Siria și testele din Coreea de Nord.

7 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv