Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Cod Portocaliu și Galben de furtuni și ploi torențiale în toată țara, până duminică / 

Breaking News:
 

Avocatul Poporului a primit 10 petiții pentru a ataca la CCR Codul Administrativ

Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunțat, vineri, că a primit 10 petiții pentru a ataca la CCR Codul Administrativ, adoptat de Guvernul Dăncilă printr-o ordonanță de urgență (OUG).

Instituția condusă de Renate Weber precizează că examinează prevederile Codului Administrativ conținute în OUG nr. 57/2019, iar concluziile analizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților, cât și societății civile.

”Analiza sesizărilor prin care sunt invocate argumente de neconstituționalitate extrinsecă și intrinsecăpresupune parcurgerea unui act normativ extrem de complex (638 de articole prin care sunt aduse modificări consistente cadruluilegalși identificarea eventualelor vicii de constituționalitate prinraportare la legislația incidentă asupra căreia operează modificări actul normativ. Este o activitate laborioasă, care necesită timpcu atâtmai mult cu cât presupune și analiza jurisprudenței Curții Constituționale și a Curții Europene a Drepturilor OmuluiConcluziileanalizei de constituționalitate vor fi comunicate atât petenților cât șipublicului”, se precizează în comunicatul de presă transmis de Avocatul Poporului.

USR a fost primul partid care a sesizat Avocatul Poporului:

USR a sesizat noul Avocat al Poporului, Renate Weber, să conteste la CCR Codul Administrativ
1K Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv