Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:

Barna, despre Legile Justiției: Avem un memorandum, suntem obligaţi să-l respectăm

Vicepremierul Dan Barna, vicepreşedinte al USR PLUS, a declarat marți, după reuniunea coaliţiei guvernamentale, că ministrul Stelian Ion se va consulta cu specialiștii fiecărui partid din Guvern pe tema Legilor Justiţiei, astfel încât să existe susţinere pentru acest proiect, însă a amintit că Executivul a adoptat un memorandum în acest sens, ce trebuie respectat. 

„Legile Justiţiei sunt pe fluxul de a ajunge la formula pe care coaliţia o va prezenta în Parlament, în următoarele zile continuă discuţiile ministrului Justiţiei cu specialiştii din fiecare partid al coaliţiei, procedura de avizare, de asemenea, curge, astfel încât, într-un termen cât mai scurt, într-o săptămână jumătate – două săptămâni, să putem adopta în Guvern aceste legi şi să le aducem în Parlament pentru dezbateri. (…) Legile Justiţiei sunt în dezbatere publică de şase luni de zile. A fost adoptat acum mai bine de o lună şi jumătate un memorandum în Guvern prin care s-a stabilit foarte clar acest calendar, pe care Stelian Ion îl respectă şi suntem obligaţi să-l respectăm, tocmai de aceea şi discuţia de astăzi. E foarte clar că trebuie să avem un acord al coaliţiei la nivelul Guvernului, tocmai pentru a veni cu o formulă solidă şi consolidată în Parlament. Se va întâmpla lucrul acesta. Exact cum am spus, la Ministerul Justiţiei, în zilele următoare, vor avea loc aceste consultări cu reprezentanţii fiecărui partid din coaliţie, astfel încât formula pe care o avem şi care este în momentul de faţă în dezbatere publică să aibă susţinerea coaliţiei şi să vină din această postură de document de lege adoptat în Guvern”, a precizat Barna.

El a susținut că în şedinţa coaliției „nu s-au discutat chestiunile de fond” în cazul Legilor Justiţiei. „Eventualele elemente asupra cărora ar trebui să avem o decizie politică vor veni în următoarele şedinţe ale coaliţiei”, a spus Barna.

Întrebat dacă Poliţia judiciară ar trebui să rămână la MAI cum este în prezent sau să treacă la Ministerul Justiţiei, cum prevede programul de guvernare, el a răspuns: “În momentul de faţă, aceste legi sunt în dezbatere. (…) Nu o să mă exprim pe un punct, pentru că va fi o decizie a coaliţiei”.

„În momentul de faţă, poziţia mea este de a respecta prevederile din programul de guvernare. Evit să detaliez pe conţinut. Nu am spus că mi-am schimbat poziţia reflectată în programul de guvernare”, a insistat Dan Barna.

29 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv