Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: 50% dintre măştile de pe piaţă sunt neconforme / Ministrul Economiei pregătește un ordin prin care comercianții să precizeze asta pe produs /

Breaking News:
 
Matematica lui Barna diferă de cea a lui Orban: „Florin Roman a respins propunerea USR de boicotare alegerii lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ şi s-a lăudat că PNL său va avea 113 parlamentari la vot”. Au fost numai 41 de voturi pentru Zegrean...

Barna: USR va ataca la CCR numirea lui Florin Iordache. Trebuia 50%+1 voturi

Liderul Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, anunţă că grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituţională pentru invalidarea numirilor făcute marţi de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidaţii nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.


„Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea preşedintelui şi a preşedinţilor de secţii se face cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenţi, mai precis numirile trebuie făcute în Parlamentul actual cu 233 de voturi cel puţin”, a scris liderul USR, miercuri, pe Facebook.

El susţine că, în urmă cu o zi, „USR a propus PNL boicotarea şedinţei pentru a bloca” numirea lui Florin Iordache în calitate de preşedinte al Consiliului Legislativ, înscă liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, „a respins propunerea şi s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari” la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean.

Zegrean a primit doar 41 de voturi din cele 113 ale PNL, dar Orban acuză USR că l-a votat pe Florin Iordache

„Au venit doar 36. Dintre care opt foşti traseişti PSD – ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputaţi), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoş (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache”, a precizat Barna.

El a reamintit că USR a anunţat depunerea unui proiect de lege pentru limitarea mandatelor la Consiliul Legislativ, precum şi o procedură de revocare.

„Ca şi în alte situaţii în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne aşteptăm ca toţi deputaţii şi senatorii cu un minim de decenţă să se alăture acestui demers. Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile şi colaboratorii lui făţişi sau ascunşi. Nimic nu s-a schimbat şi nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat şi hotărât al pesedismului în toate formele lui şi aşa rămânem”, a mai scris Dan Barna. 

27 Shares