Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Băsescu, despre candidatura la PMB: Nu am nicio problemă să scriu pe formular „nu am colaborat cu securitatea”

Fostul președinte Traian Băsescu susține că nu are nicio problemă să candideze la funcția de primar general al Capitalei înainte de decizia finală a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) privind colaborarea sa cu Securitatea.

Europarlamentarul PMP a declarat, la DIGI 24, că speră să aibă o „o judecată corectă”. Decizia este programată pentru finalul lunii septembrie, exact de alegerile locale.

„Nu am nicio problemă să scriu pe formular: nu am colaborat cu securitatea. Una din acuzatii e că am recunoscut că în 1975 că în 1973 ne petreceam vacanțele în nordul Mamaiei. (…) Voi scrie de 10 ori că nu reflectă colaborarea cu securitatea. E o poveste. Eram in anul 1, institut civil, ne făceam veacul în vacanța de vară în Mamaia, unde erau taberele de tineri din țările socialiste. Cei mai mulți erau cehi. Petreceam serile cu tinerii și tinerele cehoaice. Întrebat dacă am avut legături cu persoane străine, am spus da, întrebat de un coleg, am spus da, a fost și el cu noi. Că un ofițer și-a făcut un referat care a devenit un element de acuzare e o copilărie”, a spus Băsescu.

Amintim că magistrații Curții de Apel București au decis, în urmă cu un an, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

CAB a dat sentința: Băsescu-Petrov a colaborat cu Securitatea. El a declarat în scris de 4 ori contrariul, pentru a ocupa funcții înalte în stat
Băsescu: Resping categoric acuzaţiile şi interpretarea CNSAS

Despre negocierile invocate de liderul PNL, Ludovic Orban, cu Eugen Tomac, liderul PMP, fostul președinte a spus: „Cu noi n-a fost nicio negociere. De câteva luni Ludovic Orban i-a spus lui Eugen Tomac că vor face o alianță, iar vineri l-a informat că nu se face nicio alianță. Povestea cu PMP ia voturi de la Nicușor? PMP a trecut întotdeauna pragul și a avut un scor la București de la 8 la 10. PMP are procentele lui în Capitală și le-ar fi adus alături de Nicușor de alianța marxisto-liberală. Pentru că au decis că nu au nevoie de aceste 10 procente, PMP va merge singur”.

Fostul președinte nu a exclus însă ca nu el să fie candidatul la Primăria Capitalei. „De ce nu vă gândiți și la Eugen Tomac?”, a spus el, comentând că o astfel de candidatură i-ar prinde bine liderului PMP.

62 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv