Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Băsescu îi face plângere lui Licu pentru abuz în serviciu: Face un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu

La două zile după ce îi amenințase cu plângere penală pe procurorii care îl acuză de spălare de bani, fostul președinte Traian Băsescu a anunțat marţi seară, la TVR, că va face o plângere pentru abuz în serviciu împotriva procurorului general interimar Bogdan Licu, reclamând că acesta face “un joc politic murdar pe sesizările oamenilor lui Voiculescu” – făcând trimitere la Mugur Ciuvică, cel care i-a făcut plângerea penală respinsă, inițial, cu NUP).

basescu tvr

Întrebat ce ar putea să facă în afară de declaraţii publice, Traian Băsescu a răspuns: “Făcând plângeri – că şi ei pot fi acuzaţi de corupţie.  Spre exemplu, Licu acum urmăreşte un post – urmăreşte să fie reinvestit în conducerea Parchetului (…) Categoric îi voi face (plângere lui Bogdan Licu n.r.), pentru că procurorul de caz nu lucrează de capul lui. Când este vorba de fostul preşedinte al României are aprobarea şefilor instituţiei”.

“Am fost în 5 guverne ministrul Transporturilor, am fost 4 ani şi jumătate primar general al Capitalei şi nu a existat o singură plângere pe un singur contract. În schimb, m-am pricopsit cu tot soiul de dosare de la oamenii lui Voiculescu. Ba mă reclamă Vrânceanu Firea, ba mă reclamă Ciuvică, ba mă reclamă – Dumnezeu să-l ierte – Vadim Tudor. (…) Totul are o limită. Iar ce fac aceşti procurori cu un fost preşedinte nu-l afectează atât pe fostul preşedinte, dar imaginea ţării este jalnică. Şi nu cred că abuzul în serviciu nu li se aplică şi lor. Nu au la discreţie destine de oameni doar pentru că sunt procurori”, a arătat Băsescu.

S-a pricopsit cu un plagiat făcut la școala lui Oprea”

“Domnul Licu, prim adjunct al procurorului general, asta este funcţia pe care a deţinut-o şi pe care l-am numit (ca președinte al (României – n.r.), după ce s-a procopsit cu un plagiat făcut la şcoala lui Oprea, ce şi-a zis: că vrea să rămână în continuare prim adjunct al procurorului general, să se arate destoinic faţă de noul procuror general care va veni”, a spus fostul șef al statului.

Anterior, Traian Băsescu a explicat pe Facebook ce este cu dosarul despre care Parchetul nu a făcut publică nicio informație:

”Printr-o adresă a PICCJ am fost informat că sunt suspect pentru spălare de bani în formă continuată legat de achiziţia unui teren şi a unei case în anii 2000 şi respectiv 2002, urmare a unei reclamaţii făcută de domnul Ciuvică. Pentru corectă informare aduc la cunoştinţă că în acelaşi dosar, prin REZOLUŢIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neînceperea urmăririi penale. Acest dosar a fost redeschis în 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat mă voi prezenta în faţa procurorului de caz”.

6 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv