Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Băsescu ironizează DNA: Să vedeţi ce recuperăm la bani!

”Un ministru care ar face înţelegeri pe bani furaţi ar ajunge la puşcărie. O fi oare constituţional ca un procuror să poată face astfel de înţelegeri în favoarea beneficiarului banilor furaţi de la stat?”, se întreba Traian Băsescu în urmă cu trei zile. Joi noapte, într-o nouă postare pe Facebook, fostul președintele dă trei exemple de înțelegeri între procurorii DNA și inculpați în dosare răsunătoare de corupție.  

kovesi basescu

Cu titlul ”Să vedeţi ce recuperăm la bani!”, Băsescu prezintă mai întâi cazul Microsoft: ”DNA anunţă furtul secolului, cîteva sute de milioane de Euro. În urma denunţurilor făcute, posibilii capi mafioţi Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, în bună înţelegere cu procurorii DNA sunt lăsaţi fiecare cu zeci de milioane de Euro în conturi, bani furaţi statului . Că nu sunt inculpaţi, treacă meargă, dar să le laşi banii furaţi este o ticăloşie care, cred eu, nu are acoperire legală”, scrie fostul șef al statului.

Al doilea exemplu este dosarul ANRP: ”DNA anunţă 60 milioane Euro fraudă la o restituire. Beneficiarul restituirii ilegale, posibilul cap mafiot Valentin Vişoiu face un denunţ drept pentru care rămîne liber şi cu cele 60 milioane Euro furaţi statului în buzunar, ca urmare a înţelegerii cu procurorii DNA. Că a rămas liber, treacă meargă, dar să-i laşi în buzunar banii furaţi statului este o ticăloşie care, cred eu, nu are acoperire legală”, spune Băsescu.

Cel mai recent caz este cel al primarului Sectorului 2, Neculai Onțanu:  ”Sectorul 2 – în dispută la DNA, 1.500 mp primiţi şpagă de primar de la posibilul cap mafiot Dragoş Dobrescu, pentru o restituire de 8,5 hectare. Denunţătorul Dragoş Dobrescu se înţelege cu procurorii DNA, drept pentru care rămîne cu banii obţinuţi din vînzarea celor 8,5 hectare de teren dobîndit prin mituirea primarului, valoarea terenului fiind de cca 85 milioane Euro. Că mituitorul a rămas liber treacă meargă, dar să-i laşi şi cei 85 miloane Euro, obţinuţi prin mituire, în buzunar o fi legal?”.

”Şi atunci de unde lozinca şi raportările vesele cu recuperarea banilor, dacă posibilii capi mafioţi sunt lăsaţi prin înţelegere cu procurorii DNA, cu banii furaţi în buzunar?”, încheie Traian Băsescu.

”Cum spui că denunțul este din 2014 când eu știu despre fraude din 2012?”

Joi seară, la B1TV, Băsescu a amintit despre dosarul EADS: ”De ce nu mai merge acest dosar nu știu, dar Dinu Pescariu și Claudiu Florică, lăsați liberi, de ce i-au lăsat și cu banii? Care e responsabilitatea procurorului atunci când i-a lăsat și cu libertatea, și cu banii?”, a întrebat fostul președinte.

”Cum spui că denunțul este din 2014 când eu știu despre fraude din 2012? Ceva e în neregulă”, a precizat el.

Iată și postarea anterioară de pe Facebook:

”Partenerii!

Dinu Pescariu, Florian Walter, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu,Valentin Vişoiu, transformaţi peste noapte din posibili capi mafioţi în denunţători, sunt doar cîteva nume de posibili infractori protejaţi de DNA, purtînd deja nobilul titlu de denunţători, ale căror fraude însumate în dosarele Microsoft, ANRP sau restituiri Sector 2 depăşesc, conform sumelor vehiculate public de DNA, 400 mil. Euro.

Posibilii capi mafioţi, prin înţelegere cu procurorii DNA, au rămas fără niciun fel de acuzaţie, sunt în libertate, dar şi cu toţi banii furaţi în buzunar, deplini proprietari asupra averilor imense făcute prin furt, conturilor cu sute de milioane, avioanelor, apartamentelor de la Monaco sau de aiurea, în timp ce pionii lor vremelnici sunt prezentaţi cu cătuşe la mîini, pe toate televiziunile, într-un spectacol bine regizat cu numele “lupta împotriva corupţiei şi recuperarea banilor poporului”.

Categoric, cei ce i-au ajutat pe posibilii capi mafioţi să fure trebuie să-şi primească pedeapsa penală pentru faptele lor. Pot fi de acord ca posibilii mafioţi pocăiţi, transformaţi în denunţători, să rămînă liberi, pentru că ajunşi la strîmtoare au ajutat justiţia. Resping însă ideea că, dacă un posibil cap mafiot şi-a turnat propria reţea de influenţă, mereu alta în funcţie de guvernare, să rămînă cu sumele furate statului în baza unei înţelegeri cu procurorii DNA (eu cel puţin plec de la premisa că procurorii DNA nu împart nimic cu capii mafioţi).

Trebuie spus că un ministru care ar face înţelegeri pe bani furaţi ar ajunge la puşcărie. O fi oare constituţional ca un procuror să poată face astfel de înţelegeri în favoarea beneficiarului banilor furaţi de la stat?

Marea problemă este că, lăsînd banii în conturile celor care i-au furat, nu vom mai putea realiza programul de autostrăzi anunţat de Doamna Koveşi la bilanţul DNA. Poate doar să se recupereze ceva sume cu care să se cumpere pamperşi pentru creşe. Ce să-i faci, gînduri de bunic

Eu cred că a-i lăsa pe capii mafioţi denunţători cu libertatea este suficient. Dar, a le confisca banii furaţi este obligatoriu”.

17 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv