Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR, Forța Dreptei și 2 PNL-iști au atacat la CCR legea pe care Guvernul Ciolacu și-a asumat răspunderea / Moşteanu: „Am blocat proiectul, nu va creşte niciun fel de taxă” / 

Breaking News:

Budăi se face că negociază cu profesorii: „Avem discuții tehnice; nu știu dacă neapărat vor opri greva”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, s-a întâlnit luni cu sindicatele din Educație, în a doua săptămână de grevă generală a profesorilor, și va avea discuții, după-amiază, cu cei din Sănătate.

„Avem discuții tehnice”, a declarat el, la ieșirea de la negocieri.

Iar cum protestatarii nu mai cred nimic din ce le livrează ministrul Educației, el își ia o marjă de eorare: „Eu fac tot posibilul. Nu știu dacă neapărat discuțiile cu mine vor opri greva. (…) Nu la ministerul muncii se decide tot ceea ce înseamnă cheltuieli”.

„Aici nu este vorba despre ce ofer eu, este vorba despre discuțiile dintre sindicate și Guvern. Ce s-a descis este ca începând de azi să discutăm aplicat pe grila de salarizare din Legea salarizării. Sunt practic propuneri venite din partea dumnealor pe care noi trebuie să găsim soluții pentru a le integra. Nu vom discuta doar cu educația, după-amiază vom acea întâlnire și cu reprezentanții din sănătate, dar și cu alte categorii. Vrem să vină și sindicaliștii la aceste discuții. Vrem să continuăm, de această dată, la nivel de decizie”.

Întrebat despre solicitarea profesorilor privind elaborarea unei OUG prin care să se garanteze că în viitoarea Lege a salarizării salariul minim pentru un debutant va porni de la 4.000 de lei, ministrul a spus că se analizează această variantă:

„Din punct de vedere legal, am dat în studiu această problemă, însă tocmai pe aceste solicitări vom demara discuțiile tehnice. Este clar că atunci când propui un minim pentru un debutant trebuie să crești cuantumul”.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv