Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Cătălin Drulă: „Un cartel se destructurează și cu ranga”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a felicitat miercuri, la finalul ședinței Guvernului, pe directorul Metrorex, care s-a implicat direct în demolarea chioșcurilor de la metrou.

„Directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv – un om curajos, care și-a asumat o misiunea grea la Metrorex. Am văzut comentarii că a folosit o rangă. Vreau să spun că un cartel se destructurează cu ranga. Îl felicit pentru un act de asumare și de curaj!”, a spus Drulă.

„Acțiunile de astăzi și scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi (fostul parlamentar PSD Ion Rădoi, liderul sindicatului USLM – n.r.) sunt o ultimă zvâcnire a mafiei. A putut toată lumea să vadă astăzi că acel așa zis protest – blocarea ilegală a metroului – a fost exact o acțiune de tip cartel pentru păstrarea sursei puterii ilicite, talciocul subteran și banii care s-au învârtit în jurul lui. Acea epocă s-a terminat, o epocă de tranziție se încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe”, a spus Drulă, la briefingul de presă.

El a spus din nou că acele construcții provizorii sunt ilegale: „Nu au autorizație de construire, nu au dreptul legal și comercial de a ocupa acel spațiu public. A existat un contract nefericit intre Metrorex si firma sindicatului, dar care a ajuns la final în 2018. De aproape 3 ani de zile acele spații sunt ocupate fără drept, iar firma sindicatului încasează bani fără drept. Sunt rapoarte ISU și Metrorex care identifică probleme de siguranță la incendiu amplasarea acestor spații comerciale. Este vorba de domeniul public ocupat de construcții fără acte și e în responsabilitatea administrațiilor locale să restabilească legea acest domeniu public”.

„Primari din alte sectoare sunt notificați de către Ministerul Transporturilor și sunt în procedură de a desfășura aceleași acțiuni”, a mai precizat Drulă care a spus că a vorbit deja cu Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

El a mai spus că, după demolarea actualelor spații comerciale, orice activități se vor mai derula la metrou „se vor face doar cu respectarea legii, a normelor ISU, cu opinia unor arhitecți, cu eventuale beneficii care merg către stat, nu în buzunare private”.

15 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv