Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ministrul Boloș a inițiat un proiect de HG pentru prelungirea cu încă 3 luni a plafonării tarifelor RCA / 

Breaking News:

Cazul Vosganian – Videanu se repetă: Rovana Plumb a fost salvată în Parlament de urmărirea penală, iar Sevil Shhaideh merge la judecată!

La fel cum senatorul ALDE Varujan Vosganian a fost salvat în Parlament – de două ori! – de urmărirea penală în timp ce Adriean Videanu este cercetat de DIICOT pentru infracțiuni similare, Rovana Plumb a scăpat, marți, din Dosarul Belina printr-un simplu vot – secret, cu bile – al colegilor din Camera Deputaților și nu va merge la instanța de judecată precum Sevil Shhaideh și celelalte 4 inculpate, care au executat ilegalitățile inițiate chiar de ea, pe vremea când era ministrul Mediului în Guvernul Ponta!

Plenul Camerei Deputaților a respins marți, cu 183 de voturi cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale a Rovanei Plumb. Au votat pentru urmărirea penală doar 99 de deputați.

Plumb le-a mulțumit colegilor deputați care au votat împotriva cererii procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi, precizând că “au apărat separația puterilor în stat, înțelegând faptul că oportunitatea unei HG care aretoate avizele de legalitate nu poate face obiectul unul dosar penal”.

Ea a inițiat două hotărâri de guvern ilegale votate de Guvernul Ponta în anul 2013 și pentru care DNA a început în 22 septembrie urmărirea penală a vicepremierului demisionar Sevil Shhaideh.

Este vorba depre hotărârile de guvern prin care au fost declasificate ilegal și trecute de la Ministerul apelor la Consiliul Județean Teleorman porțiuni din Insula Belina și Brațul Pavel.

Motivul? Bucata aceasta din Dunăre trebuia urgent preluată pe nimica toată de firma Tel Drum a lui Liviu Dragnea.

Parlamentul a făcut astăzi “dreptate”: Rovana nu trebuie să meargă în fața instanței, pentru că nu este vinovată. Așa a decis avocatul ei, luni, în Comisia juridică, după ce a studiat săptămâna trecută dosarul și a constatat că nu există probe!

Discursul Rovanei Plumb de la tribuna Camerei Deputaților a fost patetic și penibil:

“Este un dosar care nu ar trebui să existe. (…) Fac încă de la început precizarea expresă că nu sunt vinovată. (…) Este evident că adversarii noștri politici, folosind aceste instrumente antidemocratice, doresc ca noi să nu mai fim la guvernare. (…) Se încearcă în permanent inducerea în eroare, demonizarea PSD, compromiterea și, dacă se poate, răsturnarea unui vot popular”.
183 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv