Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:

Cine credeți că a sărit în ajutorul penalului Alexe? Chirica!

Primarul Iașului, Mihai Chirica, „adoptat” anul trecut de PNL de la PSD și plasat direct în funcția de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a liberalilor, a sărit în apărarea penalului Costel Alexe, fost ministru al Mediului în Guvernul Orban și pe care DNA îl acuză de luare de mită şi instigare la delapidare.


„Am aflat cu neplăcută surprindere despre dosarul în care este vehiculat numele preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Costel Alexe. Nu pot comenta acest subiect, dar, aşa cum am spus-o întotdeauna, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, indiferent despre cine este vorba. Dincolo de chestiunea juridică, sper ca domnul Costel Alexe să reuşească să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede!”, a declarat, luni, Mihai Chirica.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Parchetului General sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis pentru începerea urmăririi penale a lui Costel Alexe.

Pprocurorii DNA spun că Alexe ar fi primit 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, de la managerul unui combinat siderurgic „în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme”.

Surse judiciare au precizat că este vorba despre compania care operează combinatul siderurgic Galați, Liberty Galați, căreia Ministerul Mediului i-a alocat 5.527.525 de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

În acest sens, a fost emis Ordinul ministrului Mediului nr. 1401 din 13 iulie 2020, semnat însă de secretarul de stat Mircea Fechet, în prezent ministru, după ce Costel Alexe a fost ales președinte al CJ Iași.

388 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv