Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Ciolacu: Am decis în coaliţie să începem discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice

Coaliția PNL-PSD-UDMR nici nu a aprobat toate măsurile din pachetul „Sprijin pentru România”, dar vine cu noi promisiuni – anunțate tot de PSD.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că a convenit cu premierul Nicolae Ciucă, în ședința de marți a Coaliţiei, să înceapă discuțiile pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului 2022 și să fie decontate din fonduri europene.

„Nu vă ascund faptul că, dată fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România, locurile de muncă trebuie să fie aici, de asemenea susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară. De aceea am propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat, măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români şi sunt ferm convins – atât eu cât şi domnul prim-ministru o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici. Alături de colegii noştri din coaliţie am decis să demarăm discuţii pentru un nou pachet de măsuri economice, care să intre în vigoare în a doua parte a anului şi vom continua să ne concentrăm ca majoritatea acestor programe să poată fi decontate din fondurile europene”, a spus Ciolacu, la Romanian Business Leaders Summit 2022.

El a adăugat că liderii europeni au confirmat “chiar ieri” că se poate renegocia Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă „pentru a aloca şi mai mulţi bani pentru a reduce dependenţa energetică de Rusia, concomitent cu îndeplinirea ţintelor pe energie verde”.

„Vrem să ajutăm firmele româneşti să reziste acestei crize energetice care, din păcate, pare să se prelungească. Vom încerca să le punem la dispoziţie noi instrumente cu care să poată investi în energie, mai ales în energia regenerabilă”, a afirmat acesta.

31 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv