Premierul Marcel Ciolacu negă că oficiali ai SUA din administrația Trump ar fi făcut presiuni asupra autorităților române pentru a le ridica restricțiile instituite fraților Tate de către DIICOT, care îi anchetează pentru săvârșirea mai multor infracțiuni – grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol în formă continuată.
„SUA nu au făcut nicio solicitare către România cu privire la situația juridică a unor cunoscuți influenceri străini investigați de autoritățile române. Nu au existat cereri nici în perioada discuției dintre ministrul Afacerilor Externe român cu Richard Grenell sau după ea! România și SUA împărtășesc aceleași valori în ceea ce privește drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor’, a scris Ciolacu, într-o postare pagina sa de pe X.
Ministrul Afacerilor Externe, Emil Hurezeanu, a discutat joia trecută cu ambasadorul Richard Grenell, trimisul special al președintelui american Donald Trump, în contextul Conferinței de Securitate de la Munchen.
Hurezeanu a confirmat pentru G4Media că a inițiat pe unul dintre holurile conferinței un dialog cu trimisul lui Trump, pentru a afla dacă Grenell intenționează să viziteze România. Acesta i-a răspuns că nu știe dacă va vizita România, spune Emil Hurezeanu, și i-a adus în discuție pe frații Tate, aflați în arest la domiciliu:
Potrivit Financial Times. Andrew Tate, citat de Daily Mail, a declarat după victoria lui Trump la alegerile prezidențiale din 2024 că se mută înapoi în America pentru că ”bărbații sunt din nou la conducere”, conform unui comentariu pe care l-a scris pe rețelele de socializare, mai arată publicația citată. Andrew Tate se află, însă, în arest la domiciliu în dosarul care vizează presupusa exploatare sexuală a 34 de femei, după ce Curtea de Apel București a admis recursul DIICOT.