Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Coaliția a amânat din nou anunțarea candidatului comun la fotoliul de primar al Capitalei / Acesta este medicul Cătălin Cârstoiu, potrivit unor surse politice / Tatăl lui Cârstoiu a fost prefect FSN de Argeș în 1990 și deputat PD în două mandate (1996-2004), apoi din nou prefect și subprefect /

Breaking News:

Ciolacu: Inflaţia este influenţată în continuare de preţul energiei. Căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că inflaţia de 13,8% comunicată de INS pentru luna aprilie este influenţată, în continuare, de preţul de la energie, iar Coaliția „caută soluţii să venim şi cu alte măsuri” de protejare a populației care nu are venituri să o suporte.

Precizăm însă că mult promisele vouchere de 50 de euro vor fi distribuite abia din iunie.

„Inflaţia – aproape 42%, m-am uitat şi eu pe cifrele de la INS – este influenţată în continuare de preţul de la energie, pentru că nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil ca, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările pe energie, inflaţia să mai scadă, urmând apoi să facem faţă inflaţiei care vine din zona euro. Scăderea inflaţiei depinde de cât de bine se mişcă Ministerul Energiei în perioada următoare”, a declarat Ciolacu, luni, la sediul PSD.

Liderul PSD a mai spus că reprezentanţii coaliţiei de guvernare caută noi soluţii pentru sprijinirea populaţiei cu venituri mici:

„În primul rând, avem un pachet de măsuri pentru susţinerea românilor în implementare şi căutăm soluţii să venim şi cu alte măsuri în perioada următoare. (…) Cred că cel mai bine este să ne terminăm discuţiile şi să avem toate cifrele din interiorul Guvernului, apoi vom lua decizia politică pe care mai mult ca sigur că împreună cu premierul o să venim la presă şi o să o anunţăm, să afle toţi românii. Cred că este nevoie să venim cu anumite măsuri”. 

În opinia lui Ciolacu,unt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebui să le luăm şi să le prezentăm până în 1 iunie”.

„După cum bine ştim, Codul fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte, pentru ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsurile luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân, în continuare, la părerea că în zona preţurilor la energie, cel puţin, ar fi trebuit venit cu o reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi şi poate nu am fi ajuns la această inflaţie”, a adăugat el.

Întrebat dacă în coaliţia de guvernare se va discuta despre eliminarea TVA diferenţiat la produsele alimentare, aşa cum a propus Consiliul Fiscal, liderul PSD a menţionat că sunt discuţii în coaliţie despre toate aceste subiecte.

Ciolacu a precizat că a avut o discuţie telefonică prelungită, luni dimineaţă, cu premierul Nicolae Ciucă pe aceste teme.

El a dat asigurări că Guvernul nu va introduce noi taxe şi impozite în următoarea perioadă.

„Toată lumea vine mereu (şi anunţă) că vom avea o colectare mai bună. S-a îmbunătăţit colectarea şi noul şef al ANAF chiar a dat o perspectivă bună în acest moment. Există şi o redimensionare şi o reaşezare a impozitelor astfel încât să fi o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele”, a afirmat el.

Marcel Ciolacu a adăugat că susţine în continuare introducerea impozitului progresiv „cu deductibilităţile necesare”.

74 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv