Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:

Ciolacu se sucește: „Nici eu nu am spus că renunțăm la cota unică, am spus că facem o analiză”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, face pe niznaiul, după ce a anunțat că vrea impozit progresiv. El s-a sucit în declarații, joi, la o zi de la afirmațiile premierului Nicolae Ciucă privind analiza cerută ministrului Finanțelor, Adrian Câciu, pe care să facă în următoarele două săptămâni.

„Nu se introduce nicio taxă nouă și nu se mărește. Nici eu nu am spus că renunțăm la cota unică, am spus că facem o analiză”, a spus Ciolacu, întrebat de jurnaliști despre cota unică, referindu-se la reacția acidă a fostului premier liberal, Florin Cîțu.

Niciodată în situaţii de criză nu se majorează impozitele, deci nu se vor majora nici în România şi nici nu vor fi introduse alte impozite. Ministrul Finanţelor va prezenta, peste două săptămâni, o analiză care are drept scop o optimizare fiscală. O optimizare fiscală înseamnă că laşi de undeva, unde s-a creat o discrepanţă, şi vii cu o anumită impozitare, dar reduci în altă parte. (…) La proprietăţi există (discrepanţe – n.r.) – şi nu din analizele mele, ci din analizele auditurilor financiare. Haideţi să aşteptăm peste două săptămâni”, a precizat acesta.

Întrebat dacă introducerea impozitului progresiv înseamnă că cei care au salarii mai mari vor fi taxaţi mai mult, Ciolacu a sărit ca ars:

„Cine a spus acest lucru? Aţi văzut la ştiri, la televiziune sau am spus eu acest lucru? Eu nu am ce să vă explic ceva ce nu am spus eu şi nimeni din coaliţie. Eu vă pot explica după ce ministrul de Finanţe vine şi ne face o prezentare. Ce mă deranjează pe mine, dar nu în ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, este că nu încercăm să intrăm într-o normalitate şi să înţelegem că aşa este normal – să vorbim în spaţiul public de aceste lucruri, nu în birouri, ascunşi”.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre impozitarea proprietăților:

În funcție de valoare, că poți să ai trei case care sunt la țară, într-o comună care  fac cât o garsonieră în București. Nu eu vin cu aceste propuneri, aceste propuneri se fac cu experți financiari internaționali care vin și analizează unde sunt anumite scăpări în construirea bugetului”.

Ciucă confirmă modificarea Codului fiscal – cum a anunțat deja Ciolacu: „Trebuie optimizat mediul fiscal”

Liderul PSD este de părere că România ar trebui să se uite la modelele europene, la țări care au avut același istoric ca noi.

„Cu toții ne dorim o țară ca afară, atunci trebuie să ne comparăm cu sistemul fiscal din Europa, nu merge să ne comparăm totuși cu o tară foarte dezvoltată cum este Germania sau Franța încercăm, spre exemplu, cu Polonia, țări care au avut cam același istoric ca România”, a arătat Ciolacu.

Taxele locale ar trebui stabilite de fiecare primărie în parte, potrivit opiniei lui Marcel Ciolacu care a subliniat că el își dorește „o descentralizare și mai mare a autorităților locale și nu vreau eu să impun de la central”.

43 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv