Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Cioloș a bătut palma cu Barna: Alianța 2020 USR PLUS pentru europarlamentare, bătută în cuie

Anunțată în urmă cu o săptămână, alianța dintre partidele conduse de Dacian Cioloș și Dan Barna a fost oficializată sâmbătă seară. Alianța se numește așa pentru că a fost decisă la ora 20.20 și cu mesaj pentru alegerile locale și parlamentare de anul viitor, dar și ca o ironie fină la adresa premierului Viorica Vasilica Dăncilă, care a citit “20 20” în loc de anul “2020”. 

Astfel, Cioloș a bătut palma cu Barna pentru Alianța 2020 USR PLUS la alegerile europarlamentare din 26 mai.

“S-a născut principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR+PLUS. Proiectul nostru e România. Acum ai cu cine!”, a transmis pe Facebook Dacian Cioloș.

La rândul său, Dan Barna a scris pe pagina de socializare a USR: “Astăzi s-a format principala forță de opoziție: Alianța 2020 USR PLUS. USR şi PLUS au decis, sâmbătă, după întâlnirea Comitetului Politic USR și a Consiliului Național PLUS, ca cele două partide să formeze alianța “2020 USR PLUS” pentru a candida împreună la viitoarele alegeri europarlamentare care vor avea loc pe data de 26 mai 2019. 🇪🇺
Hai cu noi!”.

Într-un mesaj anterior, USR a anunțat: “Avem alianță! La ora 20:20 s-a decis Alianța 2020 USR PLUS. Hai alături de noi!”.

Lista candidaților comuni la europarlamentare:

Iată primii 10 candidați de pe lista comună USR – PLUS la europarlamentare:

1. Dacian Cioloș

2. Cristian Ghinea (USR)

3. Dragoș Pâslaru (PLUS),

4. Clotilde Armand (USR)

5. Dragoș Tudorache (PLUS)

6. Nicolae Ștefănuță (USR)

7. Vlad Marius Botoș (USR)

8. Ramona Strugariu (PLUS),

9. Vlad Gheorghe (USR)

10. Alin Mituță (PLUS).

”Este probabil cea mai bună listă pe care a avut-o România după 89 încoace. Lista comună USR PLUS este o listă a oamenilor competenți”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

Cioloș: “De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale”

”După aceste alegeri europarlamentare va avea loc și reconfigurare în PE. De principiu, vom merge în această direcție și la prezidențiale, ne pregătim să avem candidați comuni și la locale”, a declarat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă va candida la prezidențiale, fostul premier tehnocrat a răspus: ”Orice opțiune e deschisă în momentul de față”.

“Am vrut să dăm semnalul că obiectivul nostru este 2020 cu majoritatea politică pe care vrem să o oferim Românilor. Pe buletinele de vot se vor regăsi și siglele celor două partide. Această alianță am construit-o pentru mult mai mult decât poate aduce un partid sau altul. Trece dincolo de discuțiile interne despre cum împărțim locurile pe listă. Mesajul nostru este că vrem mai mult pentru România. Vrem să facem în așa fel încât suma celor două partide să dea pe plus”, a mai spus el.

Barna: “Nu este de actualitate o alianță cu PNL”

Dan Barna a mai afirmat că Alianța USR și PLUS este cea care va reașeza România pe direcția europeană. “În sondajul nostru IMAS, suma celor două partide la acest moment fără acest efect de bulgăre este undeva la 20%. Dar să fim realiști, acestea sunt sondaje. Cele două partide au șefi de campanie persoane foarte competente, vorbim de Cătălin Drulă (USR) și Vlad Voiculescu (PLUS)”.

Barna a adăugat: “Nu este de actualitate o alianță cu PNL”.

154 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv