Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu începe să se enerveze pe Cîrstoiu /„Trebuia să facă deja conferinţa de presă ca să explice acuzațiil /JUSTIȚIE: Primarul PNL Chirica de la iași, trimis în judecată de DIICOT / ANM: Vremea începe să se încălzească, dar ploile rămân până la sfârșitul lunii / 

Breaking News:
Nici nu visa USR că va primi „muniție” atât de devreme...

Cioloş: „Comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ”

Liderul USR, Dacian Cioloş, transmite marți seară că a discutat cu comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, care i-a confirmat că urmăreşte cazul excluderii din magistratură a judecătorului Cristian Danileţ de către CSM.


„Degeaba speră liderii toxici ai coaliţiei PSD-PNL-UDMR că nu se află în Europa de derapajele la statul de drept. Nu există aşa ceva! Astăzi, la Strasbourg, comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders, mi-a confirmat că urmăreşte cazul Danileţ şi că a cerut deja mai multe informaţii despre deciziile luate aseară de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”, a scris Cioloş pe Facebook.

Liderul USR amintește că desfiinţarea SIIJ este unul dintre subiectele de pe agenda Comisiei Europene, iar „trenarea” desfiinţării acesteia va determina Comisia Europeană să sesizeze din nou CJUE.

„Din discuţiile cu comisarul Reynders, am înţeles că îngrijorarea Comisiei vine din faptul că, deşi există o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) încă din luna mai, lucrurile stagnează şi, mai grav, între timp, alţi magistraţi sunt timoraţi. Didier Reynders mi-a confirmat că, în lipsa desfiinţării SIIJ, Comisia Europeană va sesiza din nou Curtea de Justiţie la începutul anului viitor, cu riscul impunerii pentru România a unei amenzi, pentru că hotărârea CJUE nu e respectată. În Uniunea Europeană există temerea că, după Polonia şi Ungaria, ar putea apărea un nou stat-problemă”, precizează Cioloş.
 

Reacția lui Cioloș vine la puțin timp după ce noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu (PNL), atransmis un mesaj pe tema cazului Danileț.

Predoiu, despre excluderea lui Danileţ: „CSM a riscat foarte mult; noul nivel de exigenţă trebuie impus fără excepţii”

Cioloș a luat atitudine și luni, imediat ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț.

Cioloş: „PNL, PSD şi UDMR încep distrugerea justiţiei; semnalul a fost dat de CSM”
20 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv