Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:
Se încinge conflictul Cîțu-Voiculescu: Premierul vrea de la ministrul Sănătății „un raport începând cu decembrie”, deși Guvernul a fost învestit în Ajunul Crăciunului iar până atunci a fost „la butoane” în MS Nelu Tătaru

Cîțu a băgat „specialii” la vaccinare și îi cere acum socoteală lui Voiculescu pentru valul 3 de infectări

Se încinge conflictul dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu, după ce acesta din urmă a publicat datele referitoare la centrele „secrete” de vaccinare ale MApN, MAI, SRI, SIE, SPP și STS.

Cîțu i-a cerut public, miercuri, lui Voiculescu să îi prezinte până săptămâna viitoare un raport cu pregătirile Ministerului Sănătății înaintea valului 3 al pandemiei, „începând din decembrie” – deși Guvernul a fost învestit în prag de Crăciun (23 decembrie”, iar până atunci ministru a fost Nelu Tătaru, în Guvernul PNL Orban.

Aceasta, în condițiile în care ultimele date transmise de CNVAV arată că 1.245 de pacienți COVID-19 sunt internați în stare gravă, la ATI.

Totodată, premierul i-a ordonat ministrului Sănătății să organizeze conferințe de presă săptămânale, la fel ca șeful campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță,  privind măsurile în contextul epidemiei.

„Am cerut Ministerului Sănătăţii ca, până săptămâna viitoare, să prezinte un raport cu activităţile desfăşurate începând cu luna decembrie în vederea pregătirii valului 3 al pandemiei. (…) Ministerul Sănătăţii – am spus că ar fi important să vină, exact cum face CNCAV – să aibă o conferinţă de presă săptămânală, să ştiţi exact când e conferinţa de presă şi acolo să puteţi să întrebaţi şi să vă fie prezentată evoluţia planului prin care încercăm să oprim această pandemie, a declarat Florin Cîţu, miercuri, la Palatul Victoria, la finalul şedinţei de Guvern.

„Sper ca, de săptămâna viitoare, să nu fie doar o conferinţă de presă de la CNCAV, să fie şi una a Ministerului Sănătăţii, săptămânal”, a ținut Cîțu să-l avertizeze pe Voiculescu.

Toate acestea, după ce Cîțu a modificat în ianuarie Hotărârea de Guvern privind vaccinarea și i-a băgat în fața pensionarilor și bolnavilor cronici pe „specialii” din MApN, MAI, SRI, SIE, SPP și STS.

În plus, „specialii” din administrațiile publice locale s-au grăbit să se pozeze pe Facebook în momentul când se vaccinează, deși nu făceau parte din categoriile amintite în etapa a II-a.

Iar vedete precum jucătoarea de tenis Simona Halep s-a vaccinat însoțită de Valeriu gheorghiță”, deși nu făcea parte din nicio categorie a etapei a II-a.

Este de notorietate și faptul că și fiul lui Niculae Bădălău, șeful Curții de Conturi, s-a vaccinat anti-COVID-19 cu doze Pfizer/BioNTech.

Gabi Bădălău a declarat public, pe 24 februarie – când vaccinările erau blocate pentru pensionari și bolnavii cronic, că nu se poate duce la procesul de divorș pentru că se simte rău „după doza de rapel”.

Nu mai devreme de marți, Cîțu declara că „vaccinarea merge bine”: 

Cîțu nu se sperie că secțiile ATI sunt pline: „Campania de vaccinare merge bine”

Premierul a vizitat, marți, Batalionul 26 Infanterie, într-un exercițiu de imagine, la invitația ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, unde a văzut tehnica de luptă, dar și „specialii” tineri vaccinați anti-COVID-19 înaintea pensionarilor și bolnavilor cronic.

Cîțu, invitat de Ciucă la „specialii” tineri vaccinați înaintea pensionarilor și bolnavilor cronic
Ciucă, despre vaccinarea „membrilor familiilor noastre”: Sunt arondați sistemului propriu al MApN

Deocamdată însă, doar 738.642 de români au fost vaccinați cu tot cu rapel și 792.840 cu prima doză – în total 1.531.482 de persoane, potrivit datelor transmise marți la ora 17.00 de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV).

Aceasta, în condițiile în care există circa 4,5 milioane de pensionari, iar secțiile ATI din spitalele suport COVID sunt pline de pacienți infectați (1.245, miercuri la prânz, potrivit CNCAV), iar circa 100 dintre ei mor zilnic.  

Mai mult, premierul Florin Cîțu și șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiță, au dat drumul, luni, programărilor din etapa a III-a, pentru toți românii, în ciuda faptului că nu au fost vaccinați decât în mică parte pensionarii și bolnavii cronic.

N-au fost vaccinați toți pensionarii, dar s-a dat drumul la programări pentru toată lumea

Aceasta, în condițiile în care nu există vaccinuri Pfizer și Moderna, iar românii nu mai vor să se imunizeze cu serul AstaZeneca, după scandalul privind formarea cheagurilor de sânge.

Serul Astra a fost retras de 15 state, dar col. Gheorghiță a anunțat, marți, că nu îl refuză producătorului.

Gheorghiță: „România a decis continuarea cu vaccinarea de la AstraZeneca. A fost extrem de dificil”

Între timp, „specialii” au fost imunizați exact cu vaccinurile care au eficacitate mare: Pfizer și Moderna.

Românii „de rând”, dar mai ales persoanele vulnerabile se văd abandonate de autorități în fața pandemiei. 

83 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv