Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: PNL și UDMR își împart ministerele, după eliminarea din cărți a USR / Premierul desemnat Ciucă a obținut susținerea PSD pentru un guvern minoritar / ACTUALITATE: Toți elevii intră în vacanță două săptămâni / Masca, obligatorie peste tot / Certificat verde obligatoriu la serviciu / Carantină de noapte pentru nevaccinați / 

Breaking News:

Cîțu: „Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine; ar fi o triere”

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi, la finalul ședinței de guvern, că ar vrea introducerea certificatului verde inclusiv pentru accesul în magazine, supermarketuri. 

„Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine”, a spus el, la briefingul de presă.

Întrebat dacă nu ar fi o restricționare, Cîțu a răspuns: „Nu, ci doar o triere. Da, aș merge pe ideea certificatului verde și la magazine. Și la doctor dacă te duci, te testezi”.

El a spus că este „doar o propunere” pe care a discutat-o cu ministrul Sănătății, cu care va merge inclusiv în grupurile parlamentare.

Întrebat despre o posibilă carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, Cîțu a spus, la finalul ședinței de joi a Guvernului, că nu ia în calcul o astfel de măsură, pentru că nu a funcționat nici anul trecut.

În schimb, spune el, a discutat în guvern introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice. Asta ar putea însemna inclusiv acces la magazin cu certificatul verde COVID care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea.

„La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a precizt premierul interimar.

Despre o eventuală reducere a programului magazinelor în weekend, el a spus: „Nu o luăm în calcul. Sunt propuneri, dar cred că acum pasul următor ar fi introducerea certificatului verde cât mai rapid”.
0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv