Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:

Cîţu: Cel mai important sprijin dat de Guvern specialiştilor de la „Cantacuzino” este să nu îi încurce

Premierul Florin Cîţu susţine că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la Institutul „Cantacuzino” este să nu îi încurce cu decizii politice.


„Dincolo de asigurarea resurselor necesare, cred că cel mai important sprijin pe care Guvernul îl poate da specialiştilor de la ‘Cantacuzino’ este să îi lase să îşi facă treaba. Să nu îi încurce cu decizii politice, să nu uite lecţia trecutului”, a declarat Cîţu, joi, la celebrarea a 100 de ani de la înfiinţarea institutului medico-militar.

El a arătat că, „subfinanţarea, frecventele schimbări manageriale şi ingerinţa politicului” au făcut ca această instituţie-etalon în cercetare să fie „la un pas de colaps”. „Este o lecţie pe care nu trebuie să o uităm”, a adăugat Cîţu.

Premierul a mai spus că Institutul „Cantacuzino” va rămâne în prima linie de combatere a pandemiei, atât prin ceea ce face în prezent, dar şi prin capacitatea şi expertiza pe care o va pune în valoare în cadrul Mecanismului European de creştere a capacităţii de producţie a vaccinului împotriva COVID-19.

La eveniment participă președintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv