Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:
Nicio grabă pentru premier, la aproape două luni de la intrarea în vigoare a legii care îi salvează de pușcărie pe evazioniști

Cîțu, despre corectarea legii „Mitralieră” promulgate de Iohannis: O s-o discutăm în coaliție

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi, întrebat despre legea salvării de închisoare a evazioniștilor, promulgată recent de președintele Klaus Iohannis, că va pune în discuția coaliției PNL-USR PLUS UDMR posibilitatea inițierii unui proiect de lege care să corecteze actul normativ.

Premierul a făcut această promisiune încă de acum aproape două luni. 

„Este o temă de discutat în coaliție și o voi pune pe agenda coaliției de săptămâna viitoare”, a spus Cîțu.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat pe 31 martie legea inițiată de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu „Mitralieră” și adoptată pe 15 decembrie 2020, în ultima zi a legislaturii trecute. 

Șeful statului art fi avut posiibilitatea să retrimită Parlamentului, pentru revizuire, dar nu a făcut-o.

Iohannis a promulgat legea lui „Mitralieră”-PSD de salvare a evazioniștilor

Actul normativ prevede că cei inculpați pentru evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, infracțiune care în prezent se pedepsește cu închisoarea, scapă doar cu amendă dacă achită integral prejudiciul.

Totodată, indiferent de cuantumul evaziunii, fapta nu se mai pedepsește deloc, dacă aceștia dau în plus 20% la suma evazionată.

Legea a primit votul final de la deputații PSD, Pro România și ALDE, iar cei de la UDMR s-au abținut.

PNL și USR a votat împotrivă. Dar PNL Viorica Cherecheș, mama primarului Cătălin Cherecheș din Baia Mare, a votat în favoarea inițiativei legislative. Ea nu a mai fost pusă pe lista PNL de candidați la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Legea a fost sesizată la CCR de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţiile Unite, de Guvernul României şi de Avocatul Poporului. Curtea a decis însă că legea este constituţională.

4 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv