Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Ciolacu îi transmite din Qatar lui Cîrstoiu: „Să răspundă la toate acuzațiile. Eu nu i-am cerut lămuriri, dânsul trebuie să se explice bucureștenilor” /JUSTIȚIE: Fost director alTermocentralei Rovinari, trimis în judecată pentru luare de mită / ANM: Vreme ploioasă, temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Cîțu, despre incendiul cu 5 morți la „Matei Balș”: Metehnele sistemului de sănătate

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, după incendiul în care au murit 5 pacienți Covid la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, că „metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi”.

El le-a cerut public angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, amenințând că altfel vor pleca acasă.

„Metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi (…) în această tragedie. Deşi au fost alocate resurse importante acestui sector – doar anul trecut au fost alocaţi aproape 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB -, doar o foarte mică parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor. Este momentul pentru toată lumea să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. Nu putem să cheltuim 90%, 95% din resurse doar pe salarii şi sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii, pentru a evita astfel de tragedii în viitor “, a declarat Cîţu, în debutul ședinței de Guvern care are loc, în format online, la Palatul Victoria.

Premierul a criticat faptul că, după tragedia asemănătoare petrecută anul trecut la Spitalul Judeţean Neamţ, se pare că autorităţile nu au învăţat nimic şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

„S-a întâmplat anul trecut şi se pare că nu am învăţat nimic din acea experienţă. S-a întâmplat astăzi din nou. Aşa nu mai merge. Angajaţilor din administraţie, angajaţilor din Ministerul Sănătăţii, inspecţiile judeţene de sănătate, inspecţiile de control ale Ministerului Sănătăţii le spun: ieşiţi din birouri şi făceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Este momentul ca în România, fiecare angajat din sectorul public să-şi facă treaba pentru care este plătit. Este pretenţia pe care o am de la angajaţii din sectorul public”, a mai declarat Cîţu.

131 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv