Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
Fără certificat de vaccinare în restaurante și hoteluri, dă asigurări premierul

Cîţu, după întâlnirea cu HoReCa: Nu vom diviza populaţia în „vaccinaţi” şi „nevaccinaţi”

Premierul Cîţu a dat asigurări, marți, după întâlnirea cu reprezentanții HoReCa – Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România, că nu va condiționa primirea de către aceste unități numai a românilor vaccinați anti-COVID-19.

„Guvernul nu are în vedere condiţionarea accesului cetăţenilor la serviciile industriei ospitalităţii şi hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni şi nu sunt adeptul ideii de a diviza populaţia în „vaccinaţi” şi „nevaccinaţi”. În niciun caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în ţară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privinţa deplasărilor internaţionale. Cetăţenii României trebuie să se bucure de toate drepturile şi libertăţile europene”, a transmis Cîţu, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii sectorului HoReCa după data de 1 iunie.

„Vrem să găsim împreună soluţii pentru a redeschide, în condiţii de siguranţă sanitară, industria ospitalităţii şi toţi românii să aibă acces la aceste servicii, să-şi poată petrece concediul în ţară. Vaccinarea şi respectarea măsurilor sanitare rămân soluţiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, aşa cum ne-am propus, după 1 iunie. Apreciez deschiderea partenerilor mei de dialog şi sprijinul oferit pentru a încuraja vaccinarea personalului HoReCa înainte de reluarea activităţii în acest sector. Va fi un semnal bun pentru întreaga populaţie şi un pas înainte pentru reluarea activităţilor turistice”, a mai scris Florin Cîţu.

Potrivit acestuia, calendarul livrării dozelor şi creşterea capacităţii de vaccinare sunt “premise sigure” că va continua în ritm susţinut campania de imunizare anti-COVID-19.

„Sper ca oamenii să aibă încredere şi să înţeleagă că vom putea reveni la viaţa de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populaţiei, iar vaccinarea ne oferă această şansă. Bineînţeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”, a adăugat el.

Executivul va continua consultările cu reprezentanţii operatorilor din domeniu atât la nivelul comitetului interministerial care are rolul să pregătească „revenirea la normalitate” începând cu 1 iunie 2021, cât şi în ceea ce priveşte aplicarea măsurilor de sprijin destinate operatorilor HoReCa afectaţi de pandemie, prelungirea unora dintre ele sau, după caz, introducerea unor măsuri noi, a conchis Florin Cîțu. 

La rândul său, Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), a anunţat că operatorii din domeniu îşi vor asuma costurile pentru testele rapide ale clienţilor la intrarea în locaţii, astfel încât preţurile să nu fie afectate.

Călin Ilie (FIHR): Vacanţă pentru toţi în țară, fără certificat verde
22 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv