Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul prelungește cu încă 30 de zile starea de alertă / Premierul Cîțu le dă liber românilor până la 5 dimineața de Paști / SĂNĂTATE: Familiile celor decedați de COVID-19 vor putea să-și ia rămas bun de la ei în spital / Vlad Voiculescu: Nu scrie în niciun regulament că oamenii nu trebuie îmbrăcați înainte de înmormântare /

Breaking News:
Ghinion pentru ministrul de Interne

Cîțu îl contrazice pe Bode: Trecerea Poliției Judiciare de la MAI la Parchete e o mică parte din Legile Justiției

Trecerea Poliției Judiciare de la MAI la Parchete este „o mică parte” din reforma prevăzută în proiectul de modificare a Legilor Justiției, a dat asigurări, miercuri, premierul Florin Cîțu, în briefingul de presă de la finalul ședinței Executivului.

„Trecerea Poliției Judiciare e o mică parte din Legile Justiției. Se va forma grup interministerial pe toate legile justiției și așteptăm concluzia acestui grup de lucru”, a spus Cîțu, răspunzând unei întrebări.

Premierul l-a contrazis, astfel, pe ministrul de Interne, Lucian Bode, care declarase că este „imposibil” să se facă acest transfer, deși recunoaște că este prevăzut în programul de guvernare.

„În programul de guvernare este prevăzut preluarea Poliţiei Judiciare de la MAI la Ministerul Justiţiei. În urma unor discuţii pe care le-am avut cu Ministerul Justiţiei, şi noi, şi Ministerul Justiţiei, am ajuns la concluzia că acest lucru este, practic, imposibil. Vorbim de peste 28.000 de poliţişti de Poliţie Judiciară din cei 48.000 de poliţişti cât are Poliţia Română astăzi. 60%, practic, din Poliţia Română ar trebui, conform acestei reglementări, să treacă în subordinea Ministerului Justiţiei, ceea ce ar crea o mare problemă în MAI şi o problemă la fel de mare în Ministerul Justiţiei pentru că nu ar putea să îi gestioneze”, a declarat Lucian Bode, marţi, într-o conferinţă de presă.

Însă nu numai bode, ci și Ludovic Orban și Raluca Turcan și-au exprimat nemulțumirea pe proiectele de lege pe Justiție trimise de  ministrul Justiției, Stelian Ion, pentru avizare la CSM.

Conducerea PNL, revoltată că Stelian Ion a modificat proiectele lui Predoiu privind Legile Justiției
De ce i-a trântit MJ Ralucăi Turcan memorandumul privind salarizarea
5 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv