Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Guvernul a amânat prin OUG amânarea creșterii alocațiilor / POLITICĂ: Dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură, marți / POLITICĂ: Votul pentru noul Avocat al Poporului a fost amânat până după decizia CCR din 29 iunie / Fabian Gyula a fost validat deja în comisiile juridice / ANM / Cod Roșu și Portocaliu de caniculă și furtuni în jumătatea de vest a țării / Cod Galben în rest /

Breaking News:

Cîțu îl lasă cu ochii-n soare pe Nicușor Dan: „Nu vom susține de la bugetul național un derapaj la București”

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că a discutat cu primarul general Nicușor Dan despre eșuarea aprobării bugetului Capitalei, despre care USR PLUS reclamă că este supradimensionat, și a precizat că Guvernul nu va susține din bugetul național  „un derapaj la București”, care să ducă la întârzieri și incapacități de plată.

„Mesajul meu este clar: nu vom susține de la bugetul național întârzieri care se ducă după aceea la incapacități de plată și apoi să plătim mai mult”, a declarat Florin Cîțu, afirmând că a discutat cu Nicușor Dan despre blocajul privind bugetul Capitalei.

Cîțu a insistat că „bugetul național nu va susține un derapaj la București”.

Întrebat dacă veniturile de 7 miliarde de lei, prevăzute pentru București, sunt realiste, Florin Cîțu a spus că cei care au construit bugetul „trebuie să vină cu această explicație”.

„Vom vedea care va fi execuția bugetară. Până acum, execuția bugetară arată că avem venituri mari mari decât am prognozat. Anul acesta, până acum arată venituri mai mari”, a spus Cîțu.

USR PLUS: Nicușor Dan a supraestimat în buget venituri de 1,7 mld lei. În 2020 banii n-au venit și au fost tăiați de la investiții

El și-a exprimat speranța că reprezentanții PNL și USR PLUS vor găsi o soluție, „cât mai rapid”.

„Se va vota bugetul și vom merge mai departe. După aceea, putem să ne gândim și la soluții”, a spus premierul.

USR-PLUS blochează bugetul Capitalei propus de Nicușor Dan. PNL îl susține, dar n-are voturi suficiente
26 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv