Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Air Schengen, din 31 martie / ACTUALITATE: România trece la ora de vară, de duminică / 

Breaking News:
Se umflă în pene pe rând, provocați de jurnaliști

Cîțu îl pune la punct pe Barna: Remanierea unui ministru este atributul premierului

Prim-ministrul Florin Cîțu (PNL) l-a pus la punct pe vicepremierul Dan Barna (USR PLUS), care declarase cu o seară în urmă că șeful Guvernului nu poate remania miniștrii din partidele partenere la guvernare.

„Eu respect Constituţia şi în Constituţie spune foarte clar cum se face o remaniere. Restul, discuţii politice, ce se întâmplă în spate – asta este altceva, dar atributul remanierii, aşa cum spune Constituţia, în momentul în care se ia o decizie, este doar decizia premierului şi are ultima decizie. În rest, discuţii putem să avem şi vom avea discuţii tot timpul, dar eu vorbesc doar despre Constituţie”, a declarat Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria. 

Barna a afirmat marți seară, la DIGI 24: „Fiecare partid din coaliție își evaluează propriii miniștri. Premierul, în ședința de Guvern, poate să exprime puncte de vedere legate de Cabinet în ansamblu și de fiecare minister în parte. Dincolo de asta, vreau să fie foarte clar lucrul acesta – când am văzut că s-au rostogolit tot felul de sugestii de remanieri dinspre diverse componente ale societății….Am văzut diverse topuri, propuneri, recomandări. În realitate, nu este mai mult de atât”.

Acesta a spus că nu există astfel de liste care circulă în Guvern.

„Am văzut în spațiul media diverse opinii de la ținători de grijă ai Guvernului. În realitate, nu există subiectul ăsta pe agenda Guvernului, pentru că suntem învestiți de aproximativ două luni, care se așează pe implementat reforme.

O să vedem peste 6 luni, un an. Fiecare partid își evaluează permanent colegii miniștri și încercăm să ne asigurăm că funcționează pe logica de guvernare. Ăla este de fapt cadrul în care discutăm de evaluare – programul de guvernare agreat de coaliție.

Premierul poate să remanieze un ministru din partid, dar asta presupune remanierea întregii coaliții. Nu există varianta în care premierul ia cu mâna un ministru de la noi fără acordul nostru. Nu există nici varianta ca eu, unul dintre liderii Coaliției, să facă acest lucru cu un ministru PNL. Restul sunt speculații, glume”, a adăugat Barna.

110 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv