Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Tribunalul Vaslui l-a plasat în arest la domiciliu pe fostul lider PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu pânăla 15 grade / 

Breaking News:
Premierul îi ia apărarea lui Tătaru, care a scos din ciferele oficiale, de alegeri, numărul cazurilor de români infectați care se aflau în focarele COVID...

Cîțu: „Nu a avut implicații reale faptul ca anul trecut au fost folosite alte formule”

Premierul Florin Cîțu a declarat joi seară, după ședința Guvernului în care au fost decise noi restricții, că „nu a avut niciun fel de implicatii reale faptul ca anul trecut au fost folosite alte formule” de calcul pentru cazurile COVID.

„Am văzut și în spațiul public și chiar această hotărâre CNSU modifică o formulă de calcul. Domnul ministru aici o să vă explice, dacă doriți, mai multe detalii. Eu am cerut o informare de la CNCCI și de la INSP să văd un calcul alternativ pentru cele două formule și vă citesc concluzia, ceea ce era și de așteptat – modalitatea de calcul, se observă doar o întârziere de 3-5 zile a constatării că rata de incidență depășește un anumit prag. Prin formula nouă, calcul, selectare a intervalului calcul al celor 14 zile, întârzierea observării depășirii unui prag este de trei zile. Deci, ideea este că cele două formule nu au implicații reale semnificative, doar că discutăm de un decalaj de 3 zile, deci nu era nimic semnificativ.Dar,pentru acurateţe, poate că e bine să le folosim.Până la urmă, aceasta este decizia, dar voiam să îi liniștesc pe oameni, că nu a avut niciun fel de implicații reale faptul că anul trecut au fost folosite alte formule, anul acesta sunt alte formule. Evoluăm şi în funcție de cum avem informații mai multe, putem să ne updatăm și formulele pe care le folosim”, a precizat Cîțu. 

Afirmația sa vine în contextul scandalului iscat de Violeta Alexandru (PNL), care l-a acuzat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru faptul că și-a exprimat neîncrederea în calcularea cifrelor oficiale legate de pandemie înainte de alegerile locale și parlamentare din 2020.

Mai precis, ministrul Nelu Tătaru, din Guvernul Orban, nu a inclus și cazurile de infectări din focarele COVID, deși formula aceasta era cu totul „inovativă” față de toate statele europene, potrivit lui Voiculescu.

Violeta îl atacă pe Voiculescu pentru neîncrederea în cifre, dar acesta o trimite la „adevăr”

La fel ca Florin Cîțu, nici președintele Klaus Iohannis nu a părut deranjat că Guvernul Orban a scos din cifrele oficiale cazurile din focarele COVID, înainte de alegeri:

VIDEO. Iohannis: Formulele lui Tătaru și Voiculescu sunt ușor diferite, nimeni nu a măsluit datele pandemiei
316 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv